L.Adomaičio vakaras su orkestru sudomino ir prezidentą V.Adamkų

Vienus įspūdingiausių metų savo karjeroje baigiantis Linas Adomaitis pirmadienio vakarą surengė koncertą Vilniaus kongresų rūmuose. Jau antrą sykį šįmet – su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Mat į pirmą tokį koncertą, surengtą spalį, tiesiog netilpo visi norintys.

L.Adomaičio koncertas sudomino ir Valdą Adamkų su žmona Alma.<br>V.Balkūno nuotr.
L.Adomaičio koncertas sudomino ir Valdą Adamkų su žmona Alma.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-12-15 20:19, atnaujinta 2018-01-19 03:16

Naują albumą „Laiko mašina“ rudenį išleidęs L.Adomaitis šiuo metu turi daug priežasčių džiaugtis – į turą per Lietuvą su simfoniniu orkestru bilietai buvo išgraibstyti, penktadienį dainininko darbas įvertintas ir M.A.M.A. apdovanojimų rengėjų. Paskelbta, kad Linas pretenduoja net į keturias statulėles – geriausio metų atlikėjo, popmuzikos ir koncertinio atlikėjo, taip pat – už geriausią metų albumą. Be to, neseniai Linas sukūrė muziką dokumentiniam filmui apie krepšininką Arvydą Sabonį, o neseniai su žmona Irma pradėjo vesti laidą „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Kaune ir Vilniuje teko rengti papildomus koncertus su orkestru – pirmadienio popietę į pasirodymą sostinėje tebuvo likę apie 30 nenupirktų bilietų.

Tiesa, į sceną žengiančiam Linui šįkart teko kovoti su liūdesiu. Savaitgalį mirė dainininko senelis – tautodailininkas Antanas Adomaitis.

„Man labai liūdna dėl netekties, ne kartą akyse kaupėsi ašaros. Bet tuo pačiu ir džiugu, nes emocijos, kuriomis vėl dalijomės su publika, buvo fantastiškos", - po koncerto prisipažino Linas.

Kaip ir į ankstesnius pasirodymus, Linas į šiuos koncertus pasikvietė svečių. Kartu su dainininku numerius paruošė akordeonininkas Martynas Levickis, dainininkai Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Dagna Kondratavičiūtė, choras „Ave Vita“.

Pasiklausyti koncerto, kuriame skamba ir naujo albumo kūriniai, ir senieji Lino hitai, susirinko marga minia – nuo studentų iki solidaus amžiaus klausytojų. Į renginį užsuko ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, kurių vizitu Linas itin didžiuojasi.

Kaip jau įsitikino tie, kurie Lino koncertų ture lankėsi prieš porą mėnesių, orkestro skambesys jo kūriniams suteikia naujų spalvų.

„Man pačiam gniaužia kvapą, kaip skamba kai kurių dainų aranžuotės“, - neslėpė atlikėjas.

Ir grupės „L+“ laikus, ir vėlesnę įvairią solinę kūrybą šiuose koncertuose prisiminęs dainininkas metus baigia nusiteikęs džiugiai.

„Esu laimingas, nes šių metų darbai grįžta jūsų šypsenomis koncertų salėse, bičiuliai! Esu pavargęs, nes šiais metais dirbau kaip arklys. Vieni sako, kad tai man tinka, pagaliau atrodau normaliai, senstelėjęs. Ačiū ir už tai. Penki anšlaginiai koncertai didžiuosiuose Lietuvos miestuose, du pakartotiniai Vilniuje ir Kaune, išleistas originaliausias dvigubas albumas per visą mano muzikinę kelionę“, - įspūdingus 2014-uosius apibendrino dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.