Kurios M.A.M.A. statulėlės labiausiai trokšta „Biplan“?

Paaiškėjus M.A.M.A. apdovanojimų nominantams, grupės „Biplan“ nariai turėjo progą ploti rankomis – jie pateko į tris kategorijas. Be to, buvo patvirtintas grupės pasirodymas M.A.M.A. renginio muzikinėje dalyje.

„Biplan“ gali pelnyti tris M.A.M.A. statulėles.<br>"VeeHouse" nuotr.
„Biplan“ gali pelnyti tris M.A.M.A. statulėles.<br>"VeeHouse" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:51 AM

„Darbų šiais metais netrūko. Ir Lietuvoje, ir už jos ribų buvo girdėti apie mūsų veiklą. Nekrapštom nosies, todėl ir buvome pastebėti“, - sako „Biplan“.

Vilniečiai „Biplan“ pretenduoja tapti M.A.M.A. geriausia popgrupe ir geriausia metų grupe, o jų pastarasis diskas „Visi keliai veda prie jūros“ pateko į geriausio metų albumo nominaciją.

„Apie tai išgirdome tik nulipę nuo scenos. Simboliška, kad tuo metu, kai buvo skelbiami M.A.M.A. nominantų penketukai, mes užsiėmėme savo tiesiogine veikla – koncertu, - šypsodamasis kalba „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas. – Atvirai sakant, vienos iš nominacijų, tik nesakysiu kurios, tikėjomės ir dabar geidžiame labiausiai. O kad esame nominuoti net trijose kategorijose – labai maloni staigmena.“

M.Melmanas džiaugiasi ir galimybe koncertuoti didžiojoje M.A.M.A. scenoje. „Labai smagu, kad grosime per apdovanojimus. Žinome, koks šis renginys ir labai jo laukiame, atsakingai ruošiamės“, - sako Maksas.

Po penketukų paskelbimo muzikos pasaulyje kilo įvairių aistrų – vieni ar kiti atlikėjai pasigedo savęs nominacijose, į kurias dėjo vilčių. „Biplan“ lyderis mano, kad visiškai normalu, jog liko nepatenkintų.

„Ne faktas, kad ir mes viską gausime, kam esame nominuoti. Galbūt paskui sakysime: „Et, velnias, mes turėjome laimėti.“ Bet tai darysime tyliai. Dabar svarbu, kad esame nominuoti. Jeigu ką nors laimėsime – bus pusvalandis savimeilės paglostymo, o po to – viskas, prasidės nauji metai, nauji darbai, - teigia M.Melmanas. - Nėra žūtbūtinio poreikio pelnyti statulėlę, bet kita vertus – labai svarbu būti įvertintiems. Būtume labai laimingi gavę bent vieną iš trijų. Nes tai patvirtintų, kad šiais metais nemažai padarėme.“

Pastarieji metai jiems išties buvo kupini veiklos. „Biplan“ surengė didžiausią per savo karjerą pasirodymą Kijeve, Maidane, kurį stebėjo 70 tūkstančių žiūrovų, vėliau Vilniuje – paramos koncertą Ukrainai. Gegužės mėnesį „Biplan“ grįžo į Kijevą kaip Gatvės muzikos dienos ambasadoriai, surengė solinį koncertą Minske. Vasarą Lietuvoje „Biplan“ grojo daugelyje renginių, taip pat prezidentės inauguracijos koncerte ir festivalyje „Granatos“.

Grupės veiklą vainikavo lapkritį išleistas naujas albumas „Visi keliai veda prie jūros“, pasirodęs po penkerių metų pertraukos. Klausytojams iškart krito į širdį albumo hitai – „Amore“, „O mes prie jūros“, „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“, „Kapitonai“, „Iš taško A“. Grupės dainos taip pat skamba kino filmuose „Valentinas už 2rų“ ir „Šventa karvė“.

M.A.M.A.2014 apdovanojimų ceremonija, kurioje pasirodys ir grupė „Biplan“, vyks sausio 30 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Svarbiausią metų muzikos renginį tiesiogiai transliuos TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.