Edgarą Lubį tėvystė išmokė keltis ir kurti penktą valandą ryto

„Nesitikiu laimėti“, – prisipažino vienas TV šou „Auksinis balsas“ lyderių Edgaras Lubys. Tačiau neslepia – šis projektas suteikė naują karjeros postūmį.

„Viską darau dėl žmonos ir dukters, pamiršau egoizmą. Ir tai yra naudinga“, – sakė TV projekte sužibėjęs E.Lubys.<br>D.Umbraso nuotr.
„Viską darau dėl žmonos ir dukters, pamiršau egoizmą. Ir tai yra naudinga“, – sakė TV projekte sužibėjęs E.Lubys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Dec 20, 2014, 9:33 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:07 PM

31 metų dainininkas scenoje – daugiau nei dešimtmetį, tačiau atrodo, kad publika tik dabar pamatė visas jo galimybes.

Operą, roką, miuziklo ariją LRT laidoje sudainavęs Edgaras nuolat sulaukia komisijos komplimentų, o pašto dėžutėje kaupiasi vis daugiau gerbėjų laiškų.

„Man atrodo, atsirado daug naujų klausytojų, kurie manęs anksčiau nė nežinojo“, – prisipažino per pastaruosius porą metų Amberlife’o slapyvardžio atsikratęs, šeimą sukūręs, dukters susilaukęs ir naują albumą įrašęs dainininkas, netrukus dalyvausiantis ir Lietuvos „Eurovizijos“ atrankoje.

– Anksčiau skeptiškai žiūrėdavote į TV projektus. Bet „Auksiniame balse“ jums puikiai sekasi. Kaip manote, kodėl? – paklausėme E.Lubio.

– Šou prodiuseris prasitarė – jam net komisijos nariai sakė, kad aš pakviestas be reikalo, nes būsiu nuobodus. Džiaugiuosi, kad jie pakeitė nuomonę.

Kiekvienam filmavimui ruošiuosi kruopščiai. Manau, man šis konkursas yra gera reklama. Be to, proga įveikti vidinius barjerus, įrodyti sau, kad daug ką moku. Pavyzdžiui, dainuoti operos ariją buvo labai sunku, repuoti irgi. Niekada nemaniau, kad tai darysiu. Džiaugiuosi, kad padariau.

Net teko garbė padainuoti su operos dainininke Sigute Stonyte. Radome bendrą kalbą, netgi susimąsčiau, gal reikėtų pasimokyti klasikinio vokalo.

Supratau, kad jaunas būni nepaslankus, o paskui tai praeina. Šį rudenį pagaliau pajutau, kad atėjo branda. Nebeturiu paaugliško užsispyrimo, kad galiu daryti tik šita, o kita jau negaliu.

Tiesa, šokti ant parketo televizijos laidose ir toliau nenoriu. Man tiesiog nepatinka šokti.

Šokinėti į vandenį projekte „Šuolis“ – irgi ne, nors mane ir kvietė. Neturiu tų šešių raumenų kvadratėlių ant pilvo. (Juokiasi.)

– Iki projekto pabaigos jau liko labai nedaug. Jau kyla azartas laimėti?

– Ne. Manau, tai net teoriškai nebeįmanoma. Pagal lentelę dabar atrodo, kad laimės arba Aistė Lasytė, arba Deividas Norvilas. Aš gana ryškiai nuo jų atsilikęs.

Už kurį iš jų balsuočiau? Būtų smagu, jei laimėtų Aistė, bet tai būtų nelabai teisinga.

Jeigu aktorė laimėtų „Auksinį balsą“, tai patvirtintų, kad balsas čia lemia mažiau negu pusę rezultato. Deividas – profesionalesnis vokalistas.

– Netrukus išleisite pirmąjį savo albumą, kurį pristatysite ne slapyvardžiu, o tikruoju vardu.

Tai irgi brandos požymis?

– Nė nežinau. Albumą jau įrašėme, jis vadinsis „Tu – dalis manęs“. Bet nespėjome į tą kalėdinę leidinių mėsmalę, na, ir gerai. Išleisime žiemos pabaigoje ar pavasarį.

O dėl vardo – aš nebesieju savęs su savo senuoju Amberlife’o slapyvardžiu ir tuo karjeros laikotarpiu.

Muzika pasikeitė, žmonės, su kuriais dirbu, irgi.

Be to, visos dainos – lietuvių kalba. Tad kam čia žaisti – laikas vadintis savo vardu, ir tiek.

Anksčiau daugiau kurdavau angliškai, bet pradėjęs rašyti dainas kitiems supratau, kad neblogai sekasi ir lietuviškai. Nusprendžiau nebeatstumti dalies galimų klausytojų.

– Prasidėjo „Eurovizijos“ atrankų filmavimai – juose irgi rungiatės. Trečias bandymas patekti į „Euroviziją“ nemeluos?

– Einu su savo daina ir puikiai su ja jaučiuosi.

Nesakau, kad laimėsiu, neapsikraunu viltimis. Niekas nežino, kaip „Eurovizijos“ atrankose būna, dažnai visiškai netikėtai viskas baigiasi.

Be to, aš parašiau „eurovizinę“ dainą ir Miai. Tad dvi mano kurtos dainos rungsis tarpusavyje.

Vos baigsis „Auksinis balsas“, prasidės „Eurovizijos“ filmavimai. Nuovargis bus, bet čia juk darbas ne prie staklių.

Diena poilsio – ir atsigauni.

– Su žmona, TV laidų vedėja Živile Vaškyte-Lubiene auginate praėjusių metų vasarą gimusią dukterį Fridą. Šiais metais jūsų karjera suaktyvėjo. Tai sutapimas?

– Kai šeima palaiko, vyras gali kalnus nuversti. O mane palaiko.

Žinoma, kai atsiranda vaikas, padaugėja apmąstymų apie savo veiklą, atsakomybę. Jaučiu, kad tapau šeimos galva. Viską darau dėl žmonos ir dukters, pamiršau savo egoizmą. Ir tai yra naudinga.

– Kaip dukters gimimas pakeitė jus patį?

– Išmokė kantrybės, pasijutau subrendęs, bet taip yra visiems. Visiškai pasikeitė režimas. Miegoti einu prieš dešimtą valandą vakaro, todėl „Auksinio balso“ nežiūriu. (Juokiasi.)

Keliuosi penktą ar šeštą valandą ryto.

Pripratau, nes žmona popiet išeina į darbą, todėl tada būna mano laikas būti su vaiku. Dabar turime auklę, bet pripratau anksti keltis ir dabar man tai patinka.

Anksčiau naktinėdavau studijoje, o visas mano naujasis albumas įrašytas ankstyvą rytą šviesia galva ir su naujomis mintimis. Tai labai neįprasta – mat muzikantai dažniausiai dienomis miega.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.