Kaip Naujuosius sutiks Lietuvos muzikos žvaigždės?

Trys koncertai per dieną. Šou, apie kurį svajota trisdešimt metų. Sulaužyta dešimtmečius galiojusi taisyklė nekoncertuoti. Tokia yra paskutinė metų diena keletui žinomų Lietuvos atlikėjų.

Dainininkai (iš kairės) D.Montvydas, A.Kaušpėdas ir A.Mamontovas paskutinį metų vakarą koncertuos.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Dainininkai (iš kairės) D.Montvydas, A.Kaušpėdas ir A.Mamontovas paskutinį metų vakarą koncertuos.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 31, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:28 PM

Šventiniai koncertai paskutinį metų vakarą – daugelio šalies dainininkų tradicija, tačiau yra ir nemažai atlikėjų, kurie to niekada nedaro arba nedarys šįmet.

Pavyzdžiui, 2014-aisiais koncertų turą per didžiausias arenas surengusi atlikėja Džordana Butkutė, šiuo metu jau besiruošianti 2015-ųjų vasarį vyksiantiems papildomiems pasirodymams Kėdainiuose ir Alytuje.

„Gruodį daug kas dainuoja uždaruose, privačiuose renginiuose. Džordana to nedarė. Priežastis paprasta – ji nori koncertuoti su gyvai grojančia grupe, o tai užsakovams tiesiog per brangu“, - sakė dainininkės sutuoktinis ir prodiuseris Elegijus Strasevičius.

Pasirodymų nerengia ir „Sel", Marijus Mikutavičius, kai kurie kiti žinomi atlikėjai. Bet koncertų pasirinkimas Lietuvos klubuose ir salėse gruodžio 31-ąją – didelis. Pavyzdžiui, Kauno VDU salėje su kameriniu orkestru koncertuos „Liūdni slibinai“, Vilniaus „Siemens“ arenoje naujametį Franko Sinatros dainų šou rengia Mantas Jankavičius, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks jubiliejinis „Aktorių trio“ koncertas, o sostinės Teatro arenoje – jaukus Jurgos Šeduikytės pasirodymas.

Kai kurie pasirodymai vis dėlto išsiskiria iš kitų – dėl skirtingų priežasčių. Pavyzdžiui, grupės „Antis“ šou „Zombiai atrieda atidunda!“ Kauno “Žalgirio“ arenoje – labai simboliškas.

Tikrą muzikos spektaklį, kurį jau matė Šiaulių ir Vilniaus publika, „Antis“ sukūrė minėdama grupės 30-metį. Pirmasis grupės koncertas Kaune įvyko 1984 metų gruodžio 31-ąją.

„Prieš trisdešimt metų naujametę naktį sugrojome pirmąjį „Anties“ koncertą. Todėl tai bus ypatinga akimirka. Pasikrovėme ypatingos energijos iš savo gerbėjų koncertuose Šiauliuose ir Vilniuje, taigi į Kauną atvešime ne tik geriausias grupės dainas, įspūdingiausius šou efektus, bet ir šventinę nuotaiką“, – žadėjo „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Dviejų su puse valandų trukmės teatrališku šou vakaras nesibaigs – dalis žiūrovų jį tęs arenos restorane, o vidurnaktį „Anties“ jubiliejaus ir 2015-ųjų pradžios proga dangų virš Nemuno salos nutvieks fejerverkai.

„Pirmą sykį švęsiu Naujuosius Kaune. Viskuo pasirūpinome – kartu važiuoja keli draugų ekipažai, užsisakėme viešbučius. Bus nuostabi šventė“, - džiaugėsi koncerte dainuosianti atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Dainininkas Andrius Mamontovas iki šiol laikėsi nerašytos taisyklės – nekoncertuoti Naujųjų sutikimo proga.

„Turbūt vienintelį kartą per Naujuosius grojau kariuomenėje, šokiuose. Tai buvo Gusevo karininkų namuose“, - juokėsi dainininkas.

Šįmet jis vis dėlto persigalvojo – gruodžio 31-ąją ir sausio 1-ąją su grupe koncertuos Palangos klube „Vandenis“. Visi bilietai į šiuos pasirodymus – išgraibstyti per kelias dienas.

„Šį kartą pagalvojome, kad nuvažiuoti prie jūros su grupe ir šeimomis būtų visai puiki idėja“, - sakė dainininkas.

Vienas darbščiausių Lietuvos atlikėjų Donatas Montvydas šampano taurę vidurnaktį kels be šeimos. Žmona ir dukra lieka Vilniuje, o dainininkas nuvyko į pajūrį, kur per vieną dieną sugebėjo suplanuoti net tris koncertus.

Popiet Klaipėdos salėje „Vakaris“ padainavusio atlikėjo vakare publika laukia Palangos „Kurhauzo“ salėje, o tada – naktinis pasirodymas Klaipėdos klube „Port by BarBar'a“.

„Žmona sakė, kad labai norėtų šįmet šventes ramiai sutikti su manimi. Kai atėjo pasiūlymas dainuoti pajūryje, nusprendžiau taip – nevažiuosiu, jei bus tik vienas koncertas.

Tada atsirado trys. Tokių pasiūlymų atsisakyti negalima. Toks dainininko darbas, su šeima atšvęsime vėliau.

Ar nesunku dainuoti tris koncertus iš eilės? Ne, viskas gerai, balsas pripranta prie krūvio. Žinoma, tai – ekstremalu, kasdien taip negalima“, - sakė dainininkas.

Ramiai išsimiegoti pajūryje jam irgi nepavyks – jau sausio 1-osios rytą laukia TV filmavimas Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.