„Auksiniame balse“ triumfavusi A. Lasytė: „Aš nesiekiau laimėti“

„Nesidraskiau dėl pergalės, gal ir tai man padėjo“, – prisipažino aktorė Aistė Lasytė, pirmąją metų dieną laimėjusi LRT konkursą „Auksinis balsas“.

„Aš nesiekiau laimėti“, – prisipažino „Auksinio balso“ nugalėtoja A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Aš nesiekiau laimėti“, – prisipažino „Auksinio balso“ nugalėtoja A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 3, 2015, 7:00 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:01 AM

Grupės „Liūdni slibinai“ narė rudens pradžioje prisipažino – tikisi, kad komisija ir žiūrovai jos neišmes bent keletą laidų.

Viskas baigėsi kitaip – po kelis mėnesius trukusio maratono ketvirtadienį ji paskelbta „Auksinio balso“ laimėtoja.

27-erių aktorė, kiekvieną savaitgalį stebinusi teatrališkais pasirodymais, šou laimėjo TV žiūrovų sprendimu. Jų balsai nusvėrė komisijos nuomonę – ji pirmąją vietą buvo linkusi skirti dainininkui Deividui Norvilui-Deiviui.

Paskutinėje kovoje Aistė nurungė tris kur kas daugiau patirties turinčius atlikėjus – Deivį, Edgarą Lubį ir Jurgą Šeduikytę.

Rezultatas, jau dabar keliantis ginčų. „Šio konkurso pavadinimą reikia keisti“, – finale apie A.Lasytės triumfą sakė komisijos narė, operos dainininkė Sigutė Stonytė.

Netrūksta manančių, kad laimėjo ne galingiausias balsas, o Aistės artistiškumas, puikus humoro jausmas ir gebėjimas scenoje sukurti reginį.

„Jeigu aktorė laimi „Auksinį balsą“, tai patvirtina, kad balsas čia lemia mažiau negu pusę rezultato“, – dar prieš finalą „Lietuvos rytui“ sakė trečiąją vietą jame užėmęs E.Lubys.

„Labai stiprūs konkurentai, o aš, bent jau popieriuje, nesu stipri dainininkė ir savęs tokia nelaikau. Aš net ir aktore savęs nevadinu. Tiesiog kažką darau scenoje. Esu scenos veikėja“, – sakė A.Lasytė, už kurią finale žiūrovai balsavo daugiau nei 100 tūkst. kartų.

– Atėjusi į „Auksinį balsą“ nebuvote laikoma favorite. Kada pradėjote tikėti, kad galite laimėti? – „Lietuvos rytas“ paklausė A.Lasytės.

– Aš apskritai nesiekiau laimėti. Mano tikslas buvo kitoks. Labiausiai džiugino procesas, kiekviena laida, kuriai ruošiau vis kitą numerį. Pats finalas man buvo ne toks svarbus. Į jį žiūrėjau kaip į paskutinį susitikimą, atsisveikinimą, o ne būtinybę išsiaiškinti, kas čia kiečiausias.

Susipažinau su daugybe nuostabių žmonių, vien dėl to buvo verta dalyvauti.

Tik pabaiga buvo keista – vienas vedėjas jau paskelbė, kad laimėjo Deivis, o tada buvo paskelbta, kad laimėjau aš. Nesupratau, ką jie čia norėjo pasakyti.

– Pagrindinis prizas – beveik 2900 eurų vertės čekis medicinos ar grožio paslaugoms. Jau nusprendėte, ką gydysitės ar kaip gražinsitės?

– Pirmiausia norėčiau pamatyti, kas siūloma. Ir kainas – gal dar teks pačiai primokėti. Smagus prizas, pravers. Beskite pirštu, kuris čia jau iš mūsų yra toks tobulas, kuris nenorėtų būti gražesnis.

Aš, pavyzdžiui, norėčiau pasiilginti pirštus, kad aprėpčiau keturias pianino oktavas. Tada būčiau išskirtinė, gal galėčiau save vadinti profesionalia muzikante. (Kvatojasi.)

– Rezultatai jau kelia ginčų. Yra sakančių, jog įveikėte profesionalesnius, geresnį balsą turinčius atlikėjus.

– Matote, šį konkursą laimėjau ne aš, o visa mano kompanija. Į ją įeina grimuotojai, kostiumų dailininkai, su manimi šokę, dainavę atlikėjai, taip pat žiūrovai, balsavę už mane. Reikėtų klausti jų visų, ką apie tai mano.

Natūralu, kad vokalistai gilinasi į balso subtilybes. Bet šiais metais ir kitų pasirodymai buvo nagrinėjami ne tik pagal natas. Visus buvo įdomu žiūrėti, ne tik klausytis, teatrališkumo netrūko.

– Ar jūsų balsas geriausias šiame projekte? Jei ne, kurio kito dalyvio jis geriausias?

– Manau, Kristinos Jatautaitės.

– Kodėl jus labiau pamėgo žiūrovai, o ne komisija?

– Turbūt komisija gilinasi į vokalo niuansus, o žiūrovai vertina visumą. Finale už mane balsuota daugiau nei 100 tūkstančių kartų. Apstulbau pamačiusi. Tiek draugų aš neturiu. Vadinasi, balsavo ir nepažįstami žmonės.

Tai verčia kai ką daryti, eiti į priekį. Kur būtent? Dar nežinau, bus matyti. Jei kurčiau solinį projektą, tai tik tokį, kuriame atlikčiau savo parašytas dainas. O šiaip skambinkite, siūlykite, duokite darbo, mąstysime. Dirbti aš mėgstu.

– E.Lubys iškart po „Auksinio balso“ pradeda kovą „Eurovizijos“ atrankoje.

– Nemanau, kad kada nors joje dalyvausiu. „Eurovizija“ man nelabai įdomi. Gal kada pasikeis požiūris, bet šią minutę sakyčiau „ne“, net jei siūlytų.

– Žiūrovams labai įsiminė jūsų jaudinantis duetas su močiute. Kuris pasirodymas labiausiai patiko jums pačiai?

– Gal tas, kai dainavau „Ylvis“ dainą „The Fox“. Pačiai buvo įdomu, labai lengvai sufantazavome šokį, reikėjo narvą susirasti. Buvau labai užsidegusi, gal ir žiūrovai tai pajuto.

Kaip atšventėte pergalę?

– Su draugais pasėdėjome LRT kavinėje, tada pajutau nuovargį, grįžau ir miegojau iki kitos popietės. Su kitais finalininkais ilgiau pasikalbėti neteko, Deivis ir Edgaras išvažiavo, su Jurga truputį papokštavome, ir tiek.

Proga atšvęsti bus sausio 8-ąją – Vilniaus Teatro arenoje vyks „Liūdnų slibinų“ koncertas su orkestru.

Tada tą auksinį balsą į sceną ir išnešime. (Juokiasi.)

Pergalė konkurse – per plauką

„Auksinio balso“ komisija pirmąją vietą skyrė Deiviui, antrąją – A.Lasytei. TV ir radijo žiūrovai balsavo atvirkščiai. Todėl šių atlikėjų laimėjimai finale buvo lygūs.

Susumavus visus balsus pirmoji vieta teko A.Lasytei, antroji – Deiviui, trečioji – E.Lubiui, ketvirtoji – J.Šeduikytei.

Aistės pergalę lėmė tai, kad svarbesniais buvo laikomi publikos balsavimo rezultatai. Beje, kad pasivytų Aistę, Deiviui pritrūko labai nedaug – vos 257 balsų.

Žiūrovai už A.Lasytę balsavo 113 455 kartus, už Deivį – 113 198 kartus. E.Lubys surinko 48 514, o J.Šeduikytė – 45 989 balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.