Šeši atlikėjai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį 2015-aisiais

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 11:01 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:44 PM

„Tarptautinis atlikėjas“ 2015-aisiais nebereiškia to, kuris yra iš madingo Niujorko rajono, turi gerus prodiuserius ir be problemų keliauja po pasaulį. Šiandien terminą vertėtų vartoti kalbant apie sienas, kultūras, kontinentus peržengiančio skambesio kūrėjus. Kol kas projekto „Red Bull Music Academy“ komanda yra nusižiūrėjusi šešis vardus, kuriuos šiemet rekomenduoja stebėti.

Seinabo Sey Iš Gambijos kilusio „roots-pop" inovatoriaus Mawdo Sey dukra užaugo Stokholme, o jos muzikoje yra ir afrikietiškų motyvų, ir iš Lykke Li ar Robyn pažįstamo švediško „soul-pop" elementų, sujungtų bliuzo siūlėmis. Debiutinį S.Sey singlą „Younger“ remiksavo karštas norvegų vardas Kygo – praėjusiais metais šis kūrinys užkopė į pirmąją Norvegijos topų vietą. Ir jau visai netrukus pasirodys debiutinis merginos albumas, kurį prodiusavo su Kylie Minogue ir Britney Spears dirbęs Magnusas Lidehällas.

Niia

Įdomių vokalų ieškantys šokių muzikos prodiuseriai turbūt jau beldžiasi į italų, airių ir indėnų kraujo turinčios Niia Bertino duris Los Andžele. Niia šeimoje buvo ir pianistų, ir operos dainininkų, o pati ji studijavo Niujorko džiazo ir moderniosios muzikos mokykloje. 2007-aisiais atlikėja susipažino su Wyclefu Jeanu ir dalyvavo kūrinio „Sweetest Girl (Dollar Bill)“ įrašuose. 2014-ųjų pabaigoje pasirodė švelnus ir minimalistiškas Niia debiutinis EP „Generation Blue“, kurį kritikai lygina su Banks ir Jessie Ware kūryba.

Petite Noir

Iš Kongo ir Angolos atvykusių tėvų šeimoje Briuselyje gimęs Yannicas Ilunga augo Pietų Afrikoje, o dabar gyvena Londono Kemdeno rajone. Būtent jam priskiriamas „noir-wave" žanro iškėlimas – tai lėtokas elektroninis „r’n’b", kuriame telpa ir Pietų Afrikos ritmai. Petite Noir draugas ir kolega – Spoekas Mathambo, kuriuo jau džiaugėmės 2014-aisiais. Be to, šio atlikėjo gerbėja yra Solange Knowles, pakvietusi jį pradėti savo koncertus ir įtraukusi į 2013-ųjų kompiliaciją „Saint Heron“. Petite Noir EP „The King of Anxiety“ pasirodys sausio 19-ąją.

Ibeyi"

Dvynės Naomi ir Lisa-Kaindé Díaz gimė Kuboje (jų tėtis – jau miręs „Buena Vista Social Club“ perkusininkas Anga Díaz), gyvena Paryžiuje, dainuoja angliškai ir Nigerijos kalba. Jos – jau leidyklos „XL Recordings“ atlikėjų sąraše. „Ibeyi" – tai bauginantis ir įtaigus „electro-pop", kuriame skamba pianinas ir perujietiškas medinis perkusijos instrumentas „cajón". Debiutinis merginų albumas, prodiuosuotas „XL Recordings“ boso Richardo Russello, klausytojus pasieks jau vasarį.

Stromae

Tarp Belgijos ir Ruandos užsimezgęs Stromae talentas jau papirko prancūzakalbį pasaulį, visai netrukus turėtų užkariauti visą likusį. Sako, kad net Barackas Obama turi antro Stromae albumo „Racine Carée“ kopiją – ją šiam įteikė Belgijos premjeras. Žemi šokių dažniai ir androginiškas šou, kuriame repuojama apie vėžį, AIDS, finansų krizę. Būtina paminėti ir Stromae vaizdo klipus – 2013-ųjų „Formidable“, kuriame Stromae blaškosi po Briuselio gatves, surinko jau daugiau nei 100 milijonų peržiūrų.

„The Bl∆ck He∆rts Club"

Alexas Lomami gimė Belgijoje, gyvena Keiptaune, devynis mėnesius praleido JAV migracijos centre. Kultūrinis šunsnukis, kap pats save mėgsta vadinti, taip pat – talentingas prodiuseris ir reperis. Jo pusbrolis – reperis Well$, su kuriuo bei Naujojo Orleano „shoegaze" kolektyvo „Young Sounds“ nariu Lucho Alexu ir sukūrė projektą „The Bl∆ck He∆rts Club“. Jau netrukus išgirsime debiutinį jų EP „Insomnia“.

Stromae klipas „Formidable":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.