T. Dobrovolskio atminimo vakare - muzika, ašaros ir prisiminimai

Šią savatę muzikantui mirus, pasikeitė koncerto reikšmė ir tikslas – jis tapo Tomo atminimo vakaru. Bilietai į renginį neparduodami – kiekvienas žiūrovas gali paaukoti tiek, kiek atrodo tinkama. Parama atiteks muzikanto šeimai – našlei Akvilei ir dviems nepilnamečiams vaikams.

Prie koncerto dalyvių prisijungė ir A.Mamontovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie koncerto dalyvių prisijungė ir A.Mamontovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 8, 2015, 8:45 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 PM

Originaliais muzikiniais projektais pagarsėjęs T.Dobrovolskis buvo žiauriai sumuštas naktį iš gruodžio 23-osios į 24-ąją. Šią savaitę jis mirė ligoninėje.

Muzikanto kolegos dar praėjusią savaitę paskelbė koncertą, kuriame ketino rinkti lėšas T.Dobrovolskio gydymui.

Šią savatę muzikantui mirus, pasikeitė koncerto reikšmė ir tikslas – jis tapo Tomo atminimo vakaru. Bilietai į renginį neparduodami – kiekvienas žiūrovas gali paaukoti tiek, kiek atrodo tinkama. Parama atiteks muzikanto šeimai – našlei Akvilei ir dviems nepilnamečiams vaikams.

„Labai sunku kalbėti. Koncertą rengėme su viltimi, kad Tomas išgyvens. Bet nusprendėme jo neatšaukti – artimieji neprieštaravo“, – sakė muzikos festivalių rengėjas Algirdas Barniškis – Blėka.

Norinčių groti ir pagerbti T.Dobrovolskio atminimą buvo tiek, kad „Lofte“ teko įrengti dvi scenas, o programą sudėlioti kone iki vidurnakčio – kiekvienam pasirodymui skiriant penkiolika minučių.

„Norinčių groti buvo daugiau, nei mes galėjome sutalpinti programoje“, – prisipažino A.Barniškis.

Žinia apie koncertą greitai pasklido – „Loftas“ sausakimšas. Pagerbti kolegos atminimo susirinko ir vakaro programoje nepasirodysiantys muzikantai. Į koncertą atėjusi T.Dobrovolskio žmona Akvilė neslėpė ašarų, pamačiusi scenoje velionio vyro bičiulius ir jo nuotraukas.

Atmosfera – kupina ramybės ir susikaupimo. Dega žvakės, prie didžiosios scenos – didžiulis ekranas, kuriame rodomose fotografijose įamžintas T.Dobrovolskis. Salėje pastatyti keli būgnai, tapę aukų dėžutėmis.

„Nepamirškite į juos kažką įmesti“, – nuo scenos tai vis primindavo muzikantai, dalijęsi ir prisiminimais apie bičiulį. Ašaras sunkiai tramdė ir žiūrovai, ir atlikėjai.

Jų daug ir jie – įvairūs. Atrodo, Tomo talentas ir tragedija palietė ne tik džiazo ar eksperimentinės muzikos projektų, kuriuose jis dalyvaudavo, muzikantus.

Groti atvyko „Bix“, „Biplan“, Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis, Jeronimas Milius, Markas Palubenka, Andrius Kulikauskas ir Justė Kazakevičiūtė, „Žalvarinis“, „Saulės broliai“, „4Fun“, „Gin’Gas“, , „The Road Band“, Liudas Mockūnas, Vytautas Labutis, Saulius Petreikis, „Soul Moustache“, Saulius Auglys ir „Vilniaus mušamieji“ bei kiti.

Daugelis atlikėjų pasirinko ilgesingas dainas. J.Milius sudainavo grupės "Scorpions" dainą "Still Lovin' You", grupė "4Fun" - "Pink Floyd" dainą "Wish You Were Here".

„Džiaugiuosi, kad muzikinė bendruomenė šioje vietoje yra jautriai reaguojanti į skaudų įvykį“, – sakė A.Mamontovas, atminimo vakare pasirodęs vienas pirmųjų.

„Jis buvo pats didžiausias pacifistas, nuostabaus gėrio žmogus. Jis skruzdėlės negalėtų nuskriausti – jis galėtų jai pagroti“, – kalbėjo „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

Su T.Dobrovolskiu galima atsisveikinti ritualinių paslaugų namuose „Nutrūkusi styga“ (Ąžuolyno g. 10, Vilnius) sausio 9 d. 8.30-14 val. Palaikai bus išnešami 14 val., laidojama - Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje. Artimieji prašo nenešti vainikų ar krepšelių, gėles žiedas būtų tinkamiausia pagarbos ir meilės Tomui išraiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.