„Eurovizijos“ dalyvių gretos retėja – krito Tadas Juodsnukis

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje vyko ketvirtoji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laida, po kurios iš kovos pasitraukė Tadas Juodsnukis.

T.Juodsnukis.<br>D.Umbraso nuotr.
T.Juodsnukis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-24 22:41, atnaujinta 2018-01-15 03:30

Atranką dėl problemų su balsu palikus Militai Daikerytei, šį savaitgalį susikovė aštuoni atlikėjai. Daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė Mia. Vertinimo komisijoje dirbo muzikologas Darius Užkuraitis, prodiuseris, kompozitorius Gediminas Zujus, šokėja ir pedagogė Ieva Norkūnienė bei „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Užsieniečiai – gruzinų scenos žvaigždė Lela Curcumija, kasmet Amsterdame rengiamo „Eurovizijos“ dalyvių koncerto organizatorius Rene Romkes ir buvęs „Eurovizijos“ dalyvis, Latvijos dueto „PeR“ narys Ralfas Eilandas.

Davyviai šįvakar antrą kartą atliko specialiai šiam konkursui sukurtas dainas.

Pirmasis į sceną žengė Edgaras Lubys su kūriniu „This Time“ ir iškart sulaukė visų komisijos narių liaupsių.

„Edgarą pažįstu daugiau nei 10 metų ir niekada negalvojau, kad ši stilius tau irgi gali tikti. Šitą dainą gali atlikti ne tik Vaidas, bet ir tu. Net neįsivaizduoju, prie ko reiktų prikibti“, – atlikėjo pasirodymą komentavo R.Zilnys.

„Kaip dainininkas tu gali susitvarkyti su bet kokiu uždaviniu“, – tikino G.Zujus.

Liepa Mondeikaitė atliko eurovizinę dainą „Take My Love“.

„Visai neblogas variantas. Tačiau man pritrūko ekspresijos ir jėgos. Manau galėtum tai iš savęs išspausti“, – pastebėjo D.Užkuraitis.

Jam pritarė ir R.Zilnys. „Kai tu mėginai tai dramatizmą transliuoti žiūrovui, tai atrodė tarsi pyktis“, – sakė R.Zilnys.

„Liepai reiktų labiau save paleisti. Gal tokia mada tarp lietuvių, kad visos atrodo scenoje tarsi porcelianinės ir bijo subyrėti. Norėtųsi, kad būtų daugiau ekspresijos ir daugiau sceninės laisvės“, – komentavo I.Norkūnienė.

Tadas Juodsnukis sudainavo „Factory Lights“. Jo pasirodyme komisijai pritrūko geležies.

„Geležis turi būti geležis. Buvau tave matęs anksčiau, tad laukiau tikrosios jėgos. Nebuvo aišku, ar norėjai griežčiau, ar kaip tik lengviau“, – sakė Gediminas.

„Man labai patinka šitas jaunas atlikėjas. Bet toks jausmas, kad jam per buvo ankšti batai, per maži rūbai ir nepatogi daina“, – pasakė savo nuomonę I.Norkūnienė.

Mia atliko „The right way“ ir visus sužavėjo. R.Zilnys jai pasiūlė kitą savaitgalį pamėginti sudainuoti duetu su E.Lubiu.

„Vienintelis dalykas, kuris mane nustebino, tai ilga Mios suknelė. O šita daina tau labai tinka. Jokiai būdais nespjauki į ją“, – sakė D.Užkuraitis.

Vaidas Baumila dainavo „Not Perfect“, kurią parašė E.Lubys. Po pasirodymo kūrinio autorius tikino, jog Vaidas gėdos nepadarė.

„Kokią dainą jums beduosi, vis tiek kažkas gero iš to išeis. Iš penkių pasirodžiusių atlikėjų jūs esate prie viršūnės“, – įvertino R.Zilnys

„Tikro stipraus jausmo pritrūko. Jūs dainą atlikote, bet joje negyvenote. Prirūko dramatizmo, kurį vaizdavo Edgaras“, – sakė G.Užkuraitis.

Monika Linkytė pasirodė su daina „Flying“, kuri, anot R.Zilnio, yra pernelyg keista „Eurovizijai“.

„Daina labai gera, bet nepalietė manęs“, – apgailestavo I.Norkūnienė. Kiti komisijos nariai svarstė, kad gal Monika nesusigyveno su daina.

Jurgis Brūzga atliko „No More Tears“. Kūrinį jis perdainavo savo stiliumi, su regio prieskoniu. „Labai malonus pasirodymas, labai šviesus ir žaismingas. Tokio dar nebuvau matęs“, – susižavėjimo neslėpė G.Zujus.

Jam antrino ir I.Norkūnienė. „Pasirodymas priminė jau parengtą ištrauką iš miuziklo. Jurgis turi puikią sceninę laisvę“, – sakė vienintelė komisijos narė moteris.

R.Zilnio nuomone, Jurgis galėtų būti „Eurovizijos“ vedėju, nes yra labai laisvas ir atsipalaidavęs. 

Neringa Šiaudikytė mėgino įsijausti į kūrinį „Feel My Love“, tačiau, pasak komisijos – nesėkmingai. „Šitą daina gali gelbėti tik labai geras vokalas. Susidarė įspūdis, kad Neringa nepanaudojo visų savo galimybių ir dainavo puse balso“, – sukritikavo dalyvę D.Užkuraitis.

„Iš visų eurovizinių dainų šis kūrinys nėra blogiausias ir dar gali atsiskleisti. Jūs turėjote galimybę su juo pasirodyti daug stipriau. Toks įspūdis, kad užbėgote trumpam, pasirodėte ir dar jūsų laukia keli koncertai“, – pastebėjo R.Zilnys.

Lietuvos komisijos nuomonė tokia: 1.Mia; 2.E.Lubys; 3.V.Baumila; 4.M.Linkytė; 5.J.Brūzga; 6.Liepa; 7.T.Juodsnukis; 8.N.Šiaudikytė.

Gruzijos dainininkė L.Curcumija  atlikėjus išrikiavo taip: 1.V.Baumila; 2.E.Lubys; 3.M.Linkytė; 4.Mia; 5.N.Šiaudikytė; 6.J.Brūzga; 7. T.Juodsnukis; 8.Liepa.

Olandas „Eurovizijos“ ekspertas R.Romke atlikėjus sudėliojo taip:1. Mia; 2. J.Brūzga; 3. Liepa; 4 V.Baumila.; 5. M.Linkytė; 6. E.Lubys; 7. T.Juodsnukis; 8. N.Šiaudikytė.

Latvijos dueto “PeR“ nario R.Eilando nuomonė tokia:  1. M.Linkytė; 2.E.Lubys; 3. V.Baumila; 4. N.Šiaudikytė; 5. J.Brūzga; 6. Mia; 7. T.Juodsnukis; 8.Liepa.

Žiūrovai balsavo taip: 1. Liepa (775 balsai); 2. Mia (741 balsas); 3. J.Brūzga (732 balsai); 4. M.Linkytė (699 balsai), 5. E.Lubys (680 balsų);  6. V.Baumila (619 balsų);  7. N.Šiaudikytė (585 balsai); ; 8. T.Juodsnukis (549 balsai). 

Galutiniai rezultatai: 1. Mia; 2 Liepa; 3. E.Lubys; 4. J.Brūzga; 5. M.Linkytė; 6. V,Baumila; 7. N.Šiaudikytė;  8.T.Juodsnukis. 

Dėl bilieto į Europos dainų konkursą, kuris gegužę vyks Austrijos sostinėje Vienoje, toliau tęsia kovą septyni dainininkai.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.