Albumo apžvalga. Girmantė Vaitkutė „Mood“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 2, 2015, 6:47 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:15 AM

Lietuvoje augėja atlikėjų, grąžinančių gražią reikšmę žodžiui „popmuzika“. Kurį laiką ją buvo pasiskolinę pigūs fonograminiai projektai. Dabar vėl turime gražios ir profesionalios popmuzikos, kurią atlieka Ieva Narkutė, Donatas Montvydas ir kiti. Prie jų drąsiai galima rašyti Girmantę Vaitkutę – jos debiutas „Mood“ neleidžia tuo abejoti.

„Debiutas“, žinoma, yra sąlyginis žodis. Girmantė scenoje – jau septynerius metus. Buvo pritariančioji kitų vokalistė, dainavo grupėje „Bekešo vilkai“, Whitney Houston, Beyonce ir Adele dainas. Dabar turi pakankamai pasitikėjimo savimi, kad dainuotų savo repertuarą. Albumas pristatytas ne bet kaip, o Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Logiška, nes ši muzika turėtų rasti kelią į solidesnės publikos ausis.

„Mood“ dainas rašė net septyni kompozitoriai – nuo elektroninės popmuzikos guru Leono Somovo iki roko gitaristo Martyno Kuliavo. Nepaisant to, albumas – stebėtinai vientisas. Dauguma dainų – lyriškos. Tai G.Vaitkutės koziris – jos švelnus, bet galingas balsas geriausiai skamba baladėse. Jų čia sočiai – nuo „Eurovizijos“ atrankoje prieš porą metų žibėjusios „Time To Shine“ (beje, čia įrašytos ir lietuviškai) iki dueto su Vaidu Baumila „Kol meile tikėsim“ ar ausis glostančios „Žemė kur baigias“. Tiesa, yra ir šiokių tokių posūkių nuo praminto tako – kantri stiliaus elementai dainoje „I'll Be Waiting For You“, britės Adele dainų skambesį primenanti „Colours Of Sorrow“ ar duoklė „disco“ stiliui „Be With You“.

Pastaroji daina su pučiamaisiais ir smagiu ritmu puikiai tiktų „Saulės kliošui“, tačiau Girmantės vizitinė kortelė po šio albumo bus išbaigtos, melodingos ir labai jausmingos dainos. Jas atliekančios moters balsas – tikrai vienas gražiausių Lietuvos popscenoje.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Daina „Falling For You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.