„Granatos Live“ koncertuos britų „topų“ žvaigždės „Clean Bandit“

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 3, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:49 AM

Liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis Rumšiškėse trečią sykį vyksiantis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia pirmąją šio sezono žvaigždę. Festivalio kvietimu Lietuvos publikai pirmą kartą koncertuos britų „topų“ viršūnę pernai užkariavusi britų grupė „Clean Bandit“.

Prieš dvi savaites „Clean Bandit“ koncertavo Britų muzikos apdovanojimų nominantų paskelbimo renginyje. Vasario 25 dieną vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje ši grupė pretenduoja laimėti dvi statulėles. Metų britų grupės kategorijoje ji nominuota greta tokių superžvaigždžių kaip „Coldplay“ ir „One Direction“. Metų britų singlo apdovanojimą gali laimėti „Clean Bandit“ hitas „Rather Be“.

Būtent ši daina, puikiai žinoma ir Lietuvoje, prieš metus iškėlė grupę „Clean Bandit“ į populiarumo aukštumas. Debiutavusi pirmoje britų „Top 10“ pozicijoje, „Rather Be“ joje išsilaikė net keturias savaites, o metų pabaigoje užėmė trečiąją vietą greičiausiai parduodamų britų singlų sąraše.

„YouTube“ šios su vokaliste Jess Glynne įrašytos dainos klipas peržiūrėtas daugiau nei 220 milijonų kartų. Kūrinys pateko ir į JAV populiariausių dainų dešimtuką, o šios savaitės pabaigoje gali laimėti „Grammy“ apdovanojimą – geriausio šokių muzikos įrašo kategorijoje.

„Kaip ir ankstesnius du „Granatos Live“ sezonus, orientuojamės apie atlikėjus, kurie šiandien yra muzikos pasaulio dėmesio centre. Tai, kad „Clean Bandit“ įvertinti „Grammy“ ir Britų apdovanojimų pretendentų sąrašuose, tai puikiai įrodo“, – lrytas.lt sakė „Granatos Live“ rengėjai.

Spalvingus pasirodymus rengianti grupė susibūrė 2009-aisiais. Jos dainos apibūdinamos kaip elektroninės, „house“, „synthpop“ muzikos derinys su klasikos elementais. Kai kuriuose grupės kūriniuose skamba fragmentai iš Mozarto, Beethoveno ir kitų klasikos kompozitorių melodijų.

Grupė yra įkūrusi savo filmų studiją „Cleanfilm“, kuriančią klipus ne tik „Clean Bandit“, bet ir kitiems atlikėjams. Muzikantai nevengia įdomių eksperimentų – pernai išleistame debiutiniame grupės albume skambėjo trylikos skirtingų vokalistų balsai, o rudenį „Clean Bandit“ surengė pasirodymą su BBC filharmonijos orkestru.

Debiutinis grupės albumas pernai pasiekė trečiąją Didžiosios Britanijos „topų“ vietą ir tapo auksiniu. Į populiariausių dainų dešimtuką įsiveržė trys „Clean Bandit“ hitai – „Rather Be“, „Extraordinary“ ir „Real Love“.

„Clean Bandit“ – pirmosios užsienio žvaigždės, apie kurių dalyvavimą „Granatos Live 2015“ skelbia festivalio organizatoriai. Artimiausiu metu žadama atskleisti daugiau žinomų užsienio ir Lietuvos atlikėjų vardų.

Tūkstančius linksmai nusiteikusių muzikos gerbėjų į Rumšiškių pievas kasmet priviliojantis festivalis „Granatos Live“ pernai ir užpernai juos džiugino Johno Newmano, „Bastille“, Jameso Morrisono, „Fenech-Soler“, Dub FX ir kitų garsių atlikėjų pasirodymais. Šįmet ruošiama ne mažiau įspūdinga programa. Bilietus jau dabar galima įsigyti „Bilietai LT“ kasose ir www.bilietai.lt.

„Clean Bandit“ hitai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.