„Lofte“ – repo švenčių sezonas su žvaigždėmis iš Lietuvos ir JAV

Vasarį mėnesį užderės naujų hiphopo albumų, kuriuos reperiai pristatys menų fabrike „Loftas“. Vasario 19 d. „Dee & Kamy“ duetas atskleis savo beveik penkis metus brandintą albumą, o vasario 26 d. įvyks MC Mesijaus albumo premjera. Be to, praėjusią savaitę menų fabrike savo albumą pristatė šiemet Lietuvos hiphopo apdovanojimuose triumfavę „Tie Geresni“.

Duetas „Dee &amp; Kamy“ naują albumą „Lofte“ pristatys vasario 19-ąją.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Duetas „Dee &amp; Kamy“ naują albumą „Lofte“ pristatys vasario 19-ąją.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:04 AM

„Manau, sutapimas, jog panašiu metu užderėjo tiek hiphopo albumų Lietuvoje“, – sako Tautmilas Kamy.

Repo vakarėlių maratoną menų fabrike uždarys į Lietuvą atvykstantys legendiniai Rytų pakrantės reperiai M.O.P. Gruodžio mėnesį turėjęs įvykti koncertas, susilaukęs ypatingo palaikymo, perkeltas į kovo 15 dieną. Tai bus vienas didžiausių repo vakarėlių Vilniuje.

Prieš penkerius metus debiutavę kompaktine plokštele „Original Taste“, duetas „Dee & Kamy“ susižėrė eilę apdovanojimų. Stipriai užkelta kartele muzikantai neturėjo laiko ilgai džiaugtis – sekė begalės koncertų ir prasidėjo naujų įrašų maratonas.

Tautmilas pabrėžia, kad sukurti albumą jiems reikėjo labai daug pastangų ir laiko: „Visi besidomintys žino, jog dainų sukūrimas toli gražu nėra albumo pabaiga“, – sako jis.

„Dee & Kamy“ naujojo albumo „Filling The Gap“ pristatymas bus ypatingas tuo, kad „Loftas“ bus paruoštas 90-aisiais dvelkiančia scenografija, taip pat renginyje dalyvaus būrys dueto draugų, muzikantų ir, žinoma, svarbiausia – antrasis „Dee & Kamy“ palikuonis bus pakrikštytas visų gerbėjų akivaizdoje.

Gerai žinomas visuomenės veikėjas ir repo ambasadorius MC Mesijus vasario pabaigoje išleis trečiąjį savo albmą, tačiau pirmąjį – su Münpauzn. Münpauzn – elektroninės muzikos inovatorius su barzda ir idėjomis, jau pastebėtas prancūzų.

„Į žiemos pabaigą reperiai atitirpo. Gerai yra tai, kad visos vasario mėnesio repo šventės yra pakankamai skirtingos – atėjusiems bus tikrai įdomu pamatyti ir palyginti“, – sako MC Mesijus.   Artimos ateities muzika, surrealistinis hiphopas, Vilniaus repo avangardas – taip naująjį įrašą apibūdina MC Mesijus. Pristatymo vakarą „Lofte“ netrūks nušvitimų, nes būtent taip vadinasi šis MC Mesijaus ir Münpauzn renginys.

Jiedu suteiks neeilinę patirtį pamatyti save iš šalies arba pasijusti tuo, kuo neesi. Pasijusti vagiu. Pasijusti pareigūnu. Pasijusti paaugliu ar benamiu. Naujagimiu pilve ar negyvėliu.

Vasario mėnesio hiphopo šventes „Lofte“ pradės stipriausias šios scenos užtaisas Lietuvoje – festivalis „Dinamitas“. 3 scenos, per 50 atlikėjų, svečiai iš užsienio ir virš 1000 bendraminčių, kurie susirinks net į 12 valandų šou šėlti iki ryto.

Pasibaigus vasariui, repo bendruomenės laukia vienas didžiausių įvykių – į menų fabriką „Loftas“ kovo 15 dieną atvyks legendiniai JAV Rytų pakrantės taisyklių laužytojai – M.O.P.

Bruklino reperių koncertas, kuris turėjo įvykti gruodžio mėnesį, tuo metu susilaukė ypatingo hiphopo atlikėjų ir entuziastų palaikymo bei susidomėjimo. Grupei atšaukus gruodžio mėnesio koncertą, fanai buvo raginami klausti M.O.P. socialiniame tinkle, kodėl grupė neatvyko į Lietuvą ir parodyti, kad Vilniuje egzistuoja stipri hiphopo bendruomenė, laukianti jų pasirodymo. Tai įtikino ir po ilgų datos derinimų buvo nuspręsta – amerikiečiai „Loftą“ drebins kovo 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.