„Indie“ grupė „Condor Avenue“ pristato 3 šalyse tobulintą dainą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-12 10:56, atnaujinta 2018-01-13 10:19

Skirtingose šalyse gimę ir susapnuoti dainos motyvai, septyneri metai idealaus skambesio paieškų ir kūrybinis procesas bent dviejose įrašų studijose – taip grupė „Condor Avenue“ ateina į Lietuvos „indie“ roko sceną ir pristato savo naujausią singlą „Let’s Take A Walk“. Po dainininko Elliotto Smitho įkvėptu „Condor Avenue“ pavadinimu slepiasi nauja ir daug žadanti, vos prieš metus susikūrusi „indie“ roko grupė. Per praėjusius metus „kondorai“ apsilankė įvairiuose festivaliuose bei konkursuose, įrašinėjo savo kūrinius „Big Jelly“ studijoje Didžiojoje Britanijoje, o šių metų pavasarį ruošiasi pristatyti savo pirmąjį minialbumą. Išskirtiniu vokalu bei muzikos skambesiu „Condor Avenue“ kuria istorijas, o jas pasakodami ant scenos negaili emocijų, todėl ne išimtis ir naujausia jų daina – „Let's Take A Walk“. Nors grupei dar tik metai, kūrinio virtimas tokiu, koks jis yra dabar, pasak muzikantų, užtruko gerokai ilgiau.

„Vieną pirmųjų šios dainos motyvų tiesiog susapnavau. Per radiją grojo kažkoks gabalas, o pranešėjas pristatė, jog tai – naujas „Coldplay“ darbas (tada dar buvau jaunas bičas ir klausiau „Coldplay“). Atsibudęs supratau, kad tokios dainos jie neturi, taigi galiu jį „pavogti“. Deja, kol spėjau kažką užsirašyti, praktiškai nieko ir neliko. Tik kažkoks vienas motyvas,“ – apie dainos pradžią pasakoja grupės vokalistas Tadas Lukoševičius. Tolimesnė dainos istorija rutuliojosi „Condor Avenue“ vokalistui gyvenant Atverpene, Belgijoje: „Iš vieno kompozitoriaus buvau išsinuomavęs butą ir gyvenau tokioje labai mieloje, senoje senamiesčio palėpėje, kurioje stovėjo pianinas. Nors niekad nemokėjau juo groti, vis nuspausdavau klavišus. Kažkaip taip ir susidėjo pagrindinė tema, o po to ir visos kitos dainos dalys.“

Praėjusių metų rudenį „Condor Avenue“ gavo galimybę šią ir kitas savo greitai pasirodysiančio EP dainas įrašyti „Big Jelly“ studijoje, Didžiojoje Britanijoje. „Simboliška, tačiau „Let's Take A Walk“ – paskutinis kūrinys, kurį ten įrašėme, bet pirmas, kurį išleidžiame,“ – pasakoja grupės nariai. Dėl ilgai ieškoto idealaus dainos skambesio, darbus grupė tęsė ir Lietuvoje. „Happy Street Records“ studijoje buvo įrašytas galinga, kūrinyje skambanti gitaros partija, keletas Didžioje Britanijoje neįrašytų smulkmenų – taip pabaigta ilga ir turininga singlo kelionė. Vaizdą dainai „Let's Take A Walk“ sukūrė jauna fotografė Ignė Grikevičiūtė, kuri slepiasi po „miegopročių“ pseudonimu. Paslaptingas ir poetiškas akimirkas kurianti ir fiksuojanti mergina teigia, jog jos darbai – naujos akimirkos iš užgesusių prisiminų, kurias kiekvienam stebėtojui kūrėja leidžia interpretuoti tūkstančiais įvairių būdų. „Gerai pagalvojus, „Let's Take A Walk“ susideda iš daugybės elementų, kurie susijungia į tai, ką dabar turime. O jei dar paskaičiuotume, kiek laiko praėjo nuo to pirmo susapnuoto motyvo iki dabar, turbūt susidėtų kokie septyneri metai. Ši daina tikrai toli nuėjo,“ – pasakoja „Condor Avenue“.

Naujoji grupės daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.