Grupė AC/DC išmetė lietuvių kilmės būgnininką Philą Ruddą

Savaitgalį Los Andžele įvykusią muzikos apdovanojimų ceremoniją „Grammy“ pradėjo legendinė Australijos grupė AC/DC. Planetoje buvo mažiausiai vienas žmogus, kuris dėl šio pasirodymo liūdėjo: lietuvių kilmės AC/DC būgnininkas Philas Ruddas, kurio vietą scenoje užėmė kitas muzikantas.

Ph.Ruddas teisme gruodžio mėnesį – virš muzikanto galvos tvenkiasi rimtų problemų debesis.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Ph.Ruddas teisme gruodžio mėnesį – virš muzikanto galvos tvenkiasi rimtų problemų debesis.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 10:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:51 AM

Daugiau nei keturis dešimtmečius gyvuojanti grupė pernai išleido albumą „Rock Or Bust“, kurį įrašant dalyvavo Ph.Ruddas. Tačiau „Grammy“ ceremonijoje jo vietą užėmė nuo 1989 iki 1994-ųjų grupėje grojęs Chrisas Slade'as, o savaitės viduryje AC/DC patvirtino, kad Ph.Ruddas negros ir kituose koncertuose, kuriuos grupė surengs šiais metais.

60-metis Ph.Ruddas – ilgametis AC/DC muzikantas, gimęs Australijos lietuvių šeimoje Melburne.

Įdomi detalė – nors AC/DC yra Australijos pasididžiavimas, Philas yra vienintelis šioje šalyje gimęs grupės narys. Visi kiti gimė Didžiojoje Britanijoje.

Tačiau pernai jo gyvenimas pasisuko keista linkme. Lapkritį policija įsiveržė į muzikanto namus Naujojoje Zelandijoje , atliko kratą, suėmė muzikantą, apklausė ir pateikė šokiruojančius įtarimus.

Rimčiausias iš jų buvo atšauktas – Ph.Ruddas nebėra kaltinamas žmogžudystės organizavimu. Tačiau išliko kaltinimai grasinimu nužudyti, dėl kurių teismo posėdis įvyks balandžio pabaigoje. Taip pat teks aiškintis dėl muzikanto namuose rastų narkotikų.

Kodėl milijonus uždirbęs, prabangiai gyvenantis, nuosavą restoraną „Phil's Place" turintis, vienai populiariausių pasaulio grupių priklausantis muzikantas norėtų ką nors nužudyti?

Klausimas, į kurį kol kas nėra atsakymų. Kaip ir į klausimą, ar kaltinimai nėra tiesiog kažkieno fantazijos vaisius. Tačiau prokurorai sako, kad Ph.Ruddas iš tiesų telefonu grasino nužudyti vieną vyriškį ir jo dukterį.

Kai teismas panaikino įtarimus žmogžudystės organizavimu, Ph.Ruddo advokatas išplatino pareiškimą. Jame pabrėžė, kad jo kliento įvaizdžiui padaryta didžiulė žala, o įtarimai – nepagrįsti.

Vis dėlto muzikantui uždrausta bendrauti su kitu suimtu ir už užstatą paleistu vyru, kurio tapatybė neatskleidžiama. Policija iš pradžių įtarė, kad būtent jį Ph.Ruddas neva samdė žmogžudystei įvykdyti.

Naujosios Zelandijos žiniasklaidai pavyko gauti šio vyro interviu. Jis patikino, kad įtarimai – išpūsti, kaip „karštas oras“. Pranešama, kad šis žmogus – geras Ph.Ruddo pažįstamas.

Rokerio advokatas taip pat pabrėžė, kad kaltinimai dėl narkotikų turėjimo yra „menki“.

Beje, tai jau ne pirmas sykis, kai AC/DC būgnininkas turi problemų dėl narkotikų. Prieš penkerius metus Ph.Ruddas buvo sulaikytas su 25 gramais kanapių.

Tačiau tą sykį teistumo jis neįgijo. Buvo atvirai kalbama, kad Naujosios Zelandijos teisėsauga nusprendė negriauti gerbiamo šalies gyventojo, daug pinigų į verslą čia investavusio muzikanto karjeros.

Mat nuteistas dėl kanapių laikymo jis patirtų problemų gastroliuodamas su AC/DC – yra valstybių, kurios neįsileidžia už tokį nusikaltimą teistų asmenų.

Kai viso pasaulio žiniasklaida skelbė apie Ph.Ruddo bėdas, jo bendražygiai iš AC/DC tylėjo, o tada paskelbė trumpą šaltą žinutę, jog tai niekaip nepakeis grupės planų.

Vėliau grupės gitaristas Angusas Youngas pasakojo, kad Philas nesilaikė grupės vidinės drausmės, vos nepraleido albumo įrašų sesijos, neatvyko į fotosesiją ir klipo filmavimą.

Todėl grupė nusprendė atsisakyti jo paslaugų, nors pats Ph.Ruddas dar prieš keletą savaičių sakė, kad nesitrauks iš AC/DC.

Šįmet AC/DC pradės pasaulinį koncertų turą, kurio metu liepos 25-ąją koncertuos ir Varšuvoje.

„Grammy“ ceremoniją, kurią pradėjo AC/DC pasirodymas, vasario 14-ąją 22.40 val. parodys „Lietuvos ryto" televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.