Reperiai „Dee & Kamy“ ilgai ruoštą albumą pristatė su E.Jennings

Anglų kalba kurianti Lietuvos hiphopo grupė „Dee & Kamy“ pagaliau išleido kelerius metus ruoštą darbą – antrąjį albumą „Filling The Gap“. Vilniaus menų fabrike „Loftas" ta proga Tautmilas Čeida-Kamy ir Valdas Kazakevičius-Dee surengė albumo pristatymo koncertą, kuriame į sceną žengė ir po atostogų Kolumbijoje neseniai grįžusi grupės „Skamp“ vokalistė Erica Jennings.

Su „Dee &amp; Kamy“ į sceną žengė ir E.Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Su „Dee &amp; Kamy“ į sceną žengė ir E.Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 19, 2015, 11:21 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:53 PM

Lietuvos hiphopo gerbėjų sluoksniuose „Dee & Kamy“ – gerai žinoma grupė, prieš trejus metus šviesaus atminimo apdovanojimų ceremonijoje T.Ė.T.Ė. pelniusi metų hiphopo kolektyvo statulėlę.

Pirmasis „Dee & Kamy“ albumas „Original Taste“ pasirodė dar prieš penkerius metus. Kodėl tiek ilgai reikėjo laukti naujo?

„Daug aplinkybių susidėjo. Pirmiausia, neturėjom savo įrašų studijos. Be to, iš tokios muzikos pragyventi Lietuvoje sunku, todėl tenka dirbti kitus darbus, kūrybai lieka mažiau laiko.

Dee dirba pardavėju-konsultantu muzikos instrumentų parduotuvėje, o aš talkinu mūsų grupės vadybininkui Justui Čekuoliui įvairiuose projektuose“, – pasakojo dueto narys Kamy.

Naujame dueto albume – septyniolika garso takelių, keli iš jų – intarpai tarp pilnos trukmės kūrinių.

Albume skamba ir E.Jennings bei grupės „Keymono“ vokalistės Daivos Starinskaitės balsai. E.Jennings ketvirtadienio vakarą su repo grupe kilo į sceną ir sudainavo kartu įrašytą kūrinį „Houston“, jau gerai žinomą klausytojams.

„Daiva ir Erica – mūsų geros bičiulės, mūsų požiūriai į muziką visiškai sutampa. Su Erica įrašyta „Houston“ man yra vienas iš trijų mėgstamiausių albumo kūrinių“, – sakė Kamy.

Kaip ir ankstesnį dueto darbą, „Filling The Gap“ įkvėpė praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžios hiphopas. Nepasikeitė ir dar kai kas – repas ir toliau skamba angliškai, nors Lietuvoje tai – gana neįprasta.

„Tikriausiai dėl to atkrenta dalis klausytojų, sunkiau suprasti tekstus. Bet mes orientuojamės ne tik į Lietuvos publiką, bandome savo muziką išstumti į platesnius vandenis.

Taip nutiko natūraliai – nuo dešimties metų klausiausi hiphopo, įrašyto tik angliškai. Mane visada žavėjo anglų kalba, mokykloje jai jaučiau net didesnes simpatijas nei gimtajai. Širdis liepė angliškai repuoti, o ne protas“, – juokėsi Kamy.

Kol kas kompaktiniame diske išleistą albumą duetas tikisi per artimiausius keletą mėnesių išleisti ir vinilo plokštelėje. Dėl to šiuo metu deramasi su keliomis užsienio leidyklomis.

Kita plano dalis – pristatyti albumą kuo daugiau Lietuvos miestų.

„Bent jau į didmiesčius – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius – tikrai norime nuvažiuoti ir surengti koncertų. Labai norėčiau tai padaryti ir mūsų gimtuosiuose miestuose. Aš esu iš Šilutės, Dee – iš Daugų. Bet tai jau sudėtinga“, – pripažino Kamy.

Pastaruosius keletą mėnesių jaučiamas akivaizdus lietuviško hiphopo pagyvėjimas – naujus albumus išleido „G & G Sindikatas“, Mad Money, „Tie Geresni“, kitą savaitę naują savo darbą pristatys MC Mesijus.

„Niekas su niekuo nesitarė, tiesiog taip sutapo, kad visi išleidžia vienu metu. Kita vertus, lietuviškas hiphopas atsigavęs jau porą metų – pajutau tai tada, kai „G & G Sindikatas“ pradėjo rengti labai sėkmingus koncertus „Lofte“, – sakė Kamy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.