Lietuviai internete dažniausiai klausosi grupės „Sel“ dainų

Internetinės muzikos paslaugos „Deezer“ duomenimis, populiariausi lietuvių klausomi muzikos žanrai yra elektroninė ir, šiek tiek mažiau, popmuzika.

„Sel“ dainos „Deezer“ platformoje sulaukia daugiausia perklausų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Sel“ dainos „Deezer“ platformoje sulaukia daugiausia perklausų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:50 PM

Lietuvoje „Deezer“ daugiausia naudojasi telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ klientai – jie muzikos gali klausytis nemokėdami už duomenų srautą telefone.

Šių metų statistika rodo, kad lietuviai daugiausiai klausosi grupės „Sel“ muzikos. Jis yra populiarus tarp abiejų lyčių ir visų amžių grupių atstovų bei smarkiai lenkia kitus atlikėjus, tačiau daug didesnį populiarumą išlaiko tarp dailiosios lyties atstovių.

Lietuviai taip pat dažnai klausosi ir „G & G Sindikato“, kuris grojaraščiuose užima šeštąją vietą. Daugiau lietuvių atlikėjų tarp labiausiai klausomų nepatenka, nors apskritai „Deezer“ yra mėgstami – čia galima rasti ypač daug lietuvių atlikėjų, taip pat ir jaunų, dabar populiarėjančių grupių.

Iš užsienio atlikėjų lietuviai „Deezer“ daugiausiai klausosi didžėjų Calvino Harriso, Davido Guettos, taip pat Arianos Grande, Edo Sheeran, „OneRepublic“, „Maroon 5“, „One Direction“ ir Nicki Minaj.

Statistikoje matyti, jog populiariausias visame pasaulyje atlikėjas yra D.Guetta. Tuo tarpu lietuvių grojaraščių topuose jis yra tik trečias. Čia jį žymiai lenkia kitas didžėjus C.HarrisAS bei pirmoje vietoje esantys „Sel“.

Didelių skirtumų tarp vyrų ir moterų mėgstamiausių atlikėjų nėra, išskyrus jaunesnių merginų Lietuvoje itin mėgstamą populiariąją britų vaikinų popgrupę „One Direction“. Ji visiškai nefigūruoja tarp vyrų mėgstamų atlikėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.