Madonnos nesėkmė: apdovanojimų šou scenoje krito nuo laiptų

Akimirka, kai Madonna krito nuo laiptų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Akimirka, kai Madonna krito nuo laiptų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 11:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:02 AM

Londono „O2“ arenoje trečiadienio vakarą surengta viena svarbiausių metų muzikos švenčių – Britų muzikos apdovanojimų ceremonija. Vakaro žvaigžde tapo dvi statulėles pelnęs dainininkas Edas Sheeranas, šį mėnesį koncertavęs ir Lietuvoje. O vakaro nesėkme – dainininkės Madonnos numeris.

Dešimtys atlikėjų rungėsi dėl prizų renginyje, į kurį koncertuoti atvyko Madonna, „Take That“, Kanye Westas, Edas Sheeranas, Samas Smithas, Taylor Swift ir kiti žymiausi atlikėjai.

35-ąjį kartą surengtoje ceremonijoje, kaip įprasta, apdovanoti ne tik Didžiosios Britanijos, bet ir kitų šalių atlikėjai. Jiems įteiktos garsios menininkės Tracey Emin sukurtos statulėlės.

Jau vakaro pradžioje priežastį džiaugtis gavo vos prieš pusantros savaitės Vilniuje koncertavęs Edas Sheeranas. Jaunas dainininkas, Lietuvoje turintis daugybę gerbėjų, paskelbtas geriausiu britų atlikėju.

Kiek vėliau dainininkas pakilo į sceną ir sudainavo savo hitą „Bloodstream“.

Geriausia užsienio atlikėja buvo išrinkta į ceremoniją atvykusi Taylor Swift, o geriausia britų grupe – tik pernai išgarsėję rokeriai „Royal Blood“.

Geriausia britų atlikėja prodiuseris Markas Ronsonas paskelbė Palomą Faith. Ji nurungė Lily Allen, Ellą Henderson, šią vasarą festivalyje „Granatos Live“ koncertuosiančią Jessie Ware ir FKA twigs.

„Keturiolika metų to siekiau, tai taip svarbu man“, – sakė P.Faith.

Pasirodymą surengęs britų dainininkas Samas Smithas prieš kelias savaites laimėjo keturias „Grammy“ statulėles, tačiau prisipažino jų dar negavęs: „Užtrunka porą mėnesių, kol jas atsiunčia“.

Jis neliko nuskriaustas ir Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje – laimėjo Pasaulinės sėkmės apdovanojimą.

Statulėlę įteikusi Kim Kardashian pozavo asmenukėms su renginio vedėjais Antu ir Decu, o tada pareikalavo, kad visa salė atsistotų. Taip Kim pristatė savo vyrą – reperį Kanye Westą, kuris scenoje pasirodė su minia statistų ir liepsnosvaidžiais.

Žavioji manekenė Cara Delevingne mestelėjo įdomų komplimentą renginio vedėjams – pareiškė, kad sutiktų būti „mėsa jų sumuštinyje“. O tada paskelbė geriausio užsienio atlikėjo titulo laimėtoją.

Juo tapo Pharrellas Williamsas, nurungęs Becką, Johną Legendą, Hozierį ir Jacką White'ą.

Po pertraukėlės pasirodymą surengė grupė „Take That“. Pasitraukus Jasonui Orange'ui, grupėje pernai teliko trys nariai, tačiau jie ir toliau įrodinėja, kad dar gali daug nuveikti popmuzikoje. Vyrukai į rankas paėmė instrumentus, apsistatė šokėjais ir sudainavo naujausią savo singlą „Let In The Sun“.

Geriausias metų britų singlas iš esmės yra apdovanojimas už labiausiai balsuotojams patikusį 2014-ųjų kūrinį. Čia varžėsi ir festivalyje „Granatos Live“ grosiančios grupės „Clean Bandit“ daina „Rather Be“, bet apdovanojimą nuskynė prodiuserio M.Ronsono daina „Uptown Funk“, įrašyta su amerikiečių vokalistu Bruno Marsu.

Geriausia užsienio grupe paskelbti amerikiečiai „Foo Fighters“, nurungę ir paauglių dievukus „5 Seconds Of Summer“, ir kritikų numylėtinius „The War On Drugs“.   Paskelbus šį apdovanojimą, scenoje – dar vienas per pastaruosius porą metų labai išgarsėjęs jaunas atlikėjas George'as Ezra su hitu „Budapest“.

Būtent G.Ezra kartu su „Chrvches“, „Royal Blood“, FKA twigs ir Samu Smithu pretendavo į Metų proveržio titulą. TV laidų vedėja Fearne Cotton ir dainininkė Charli XCX laimėtoju paskelbė S.Smithą.

Įspūdingą pasirodymą surengė geriausia britų atlikėja paskelbta P.Faith – elegantiška suknele pasipuošusi dainininkė demonstravo balso galimybes, o už nugaros krito lietaus lašai, kuriuose sukosi šokėjų poros. Galiausiai liūtis išmaudė ir pačią dainininkę.

Geriausio klipo kategorijos laimėtojus rinko internetu balsavę žiūrovai - nenuostabu, kad laimėjo milijonų mergaičių dievinami „One Direction“ (už klipą „You & I“). Grupė išvykusi į Japoniją, todėl statulėlę atsiėmė jos atradėjas Simonas Cowellas, lengvai įgėlęs S.Smithui: „Tu negali laimėti visko“.

Bene svarbiausias apdovanojimas – britų muzikos metų albumas. Jo laimėtoją paskelbė aktorius Russellas Crowe'as. Paaiškėjo, kad šį prizą pelnė E.Sheeranas už antrąjį savo diską „x“ – nurungęs favoritu laikytą S.Smithą.   „Smagu turėti statulėlę, bet svarbiausia – klausytojai, kurie perka muziką ir eina į koncertus. Ir toliau kurkime muziką“, – ragino dainininkas.

Šou pabaigai buvo paliktas populiariausios visų laikų dainuojančios moters Madonnos pasirodymas.

JAV popžvaigždė ceremonijos scenai paruošė numerį, labai panašų į tą, kurį jau matė „Grammy“ apdovanojimų žiūrovai – su toreadoro kostiumu, šokėjais su bulių ragais ir spindinčiomis kaukėmis, didžiuliu ekranu.

Tačiau jos pasirodymas vos nesibaigė visiška nesėkme – Madonnai dainuojant, tikriausiai turėjo būti dramatiškai nuplėštas jos apsiaustas, tačiau jis liko ant dainininkės kūno. Pusiausvyros neišlaikiusi dainininkė kartu su tempiamu drabužiu krito nuo scenoje įrengtos pakylos laiptų, mikrofonas trenkėsi į grindis. Madonna po to dar kurį laiką negalėjo atsitokėti, o vėl pradėjusi dainuoti, stebino virpančiu ir kartais šalia natų skambančiu balsu.

Po pasirodymo Madonna incidentą paaiškino socialiniuose tinkluose – ir prasitarė, kad kaltas rūbas, kurį sukūrė dizaineris Giorgio Armani. „Mano gražus apsiaustas buvo per tvirtai užrištas. Bet niekas negali manęs sustabdyti, meilė mane pakėlė. Ačiū už gerus linkėjimus, man viskas gerai“, – parašė dainininkė.

Britų muzikos apdovanojimų laimėtojai

Geriausias britų atlikėjas: Edas Sheeranas.

Geriausia britų atlikėja: Paloma Faith.

Geriausia britų grupė: „Royal Blood“.

Geriausia užsienio grupė: „Foo Fighters“.

Metų britų muzikos proveržis: Samas Smithas.

Kritikų pasirinkimas: Jamesas Bay.

Metų britų muzikos albumas: Edo Sheerano „x“.

Metų britų muzikos singlas: Marko Ronsono „Uptown Funk“ (su Bruno Marsu).

Geriausias užsienio atlikėjas: Pharrellas Williamsas.

Geriausia užsienio atlikėja: Taylor Swift.

Geriausias britų muzikos vaizdo klipas: „One Direction“ „You & I“. Geriausias britų muzikos prodiuseris: Paulas Epworthas. Apdovanojimas už pasaulinę sėkmę: Samas Smithas.

Akimirkos, kai Madonna nukrito Britų apdovanojimų ceremonijos scenoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.