Rusų muzikos žvaigždynas Vilniuje priviliojo pilną areną gerbėjų

Prieš Vilniaus „Siemens“ arenos penktadienio vakarą susidarė didžiulės mašinų spūstys, o arenos viduje buvo labai sunku rasti neužimtą vietą. Tokio didžiulio susidomėjimo sulaukė Rusijos popmuzikos kompozitorius Igoris Krutojus – į Lietuvą kartu su Filipu Kirkorovu, Nikolajumi Baskovu, Anželika Varum ir kitais atlikėjais atvykęs švęsti savo jubiliejaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 27, 2015, 8:35 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:56 AM

Į šventinį „visų žvaigždžių“ koncertą susirinko per 9 tūkstančius rusiškos muzikos gerbėjų – nors didžioji dalis bilietų buvo brangesni nei į Vakarų ar Lietuvos populiariausių artistų pasirodymus.

Šį reiškinį paaiškinti bandę koncertų rengėjai spėliojo, kad žiūrovus suviliojo galimybė vienoje scenoje pamatyti keletą atlikėjų, kurie ir atskirai Lietuvoje turi daug gerbėjų. Vakaro programoje atsirado vietos ne tik dainoms, bet ir juokeliams apie buvusį Ukrainos prezidentą, o taip pat – Filipo Kirkorovo pasipuikavimui, kaip neblogai jis moka kalbėti lietuviškai.

Igoris Krutojus – ne tik vienas populiariausių Rusijos kompozitorių, bet ir bene įtakingiausias šios šalies pramogų verslo veikėjas.

„Jei sukelsi jo pyktį, tau bus uždaryti visi keliai į didžiuosius Rusijos TV ir radijo kanalus“, – yra prasitarę latvių grupės „Prata Vetra“, daug koncertuojančios Rusijoje, muzikantai.

Milijonierius, kurio dainas atlieka ryškiausios Rusijos žvaigždės – nuo Valerijaus Leontjevo iki Boriso Moisejevo. Žmogus, kuriam priklauso buvusi paskutinio Sovietų Sąjungos prezidento Michailo Gorbačiovo rezidencija, iki praėjusios vasaros Jūrmaloje rengto festivalio „Novaja volna“ vienas steigėjų. Visa tai – apie I.Krutojų.

Už nuopelnus Rusijos kultūrai ordinu pernai jį apdovanojo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, o pats I.Krutojus, kaip ir dalis koncerte Vilniuje dalyvavusių dainininkų, yra laikomas ištikimu Rusijos vadovo šalininku.

Pernai I.Krutojui sukako 60 metų. Ta proga didžiuosiuose Rusijos miestuose buvo surengti šventiniai koncertai su populiariausiais šalies atlikėjais.

Dabar tokius koncertus bandoma rengti ir už Rusijos ribų. Ketvirtadienį I.Krutojaus ir jo palyda koncertavo Rygoje, o iš ten užsakomuoju skrydžiu naktį atvyko į Vilnių. Beje, Rygoje į koncertą susirinko mažiau žmonių nei Vilniuje.

Šie pasirodymai – brangus malonumas. Koncerto dieną bilietai kainavo nuo 42 iki 87 eurų. Nenuostabu, nes užkulisiuose sklandė gandai, kad vien Rusijos žvaigždėms už vieną tokį koncertą reikia sumokėti apie 300 tūkstančių eurų. Kitaip tariant – net daugiau nei kai kurioms ryškioms į Lietuvą užsukančioms Vakarų žvaigždėms.

Scenoje I.Krutojus – su lietuvių muzikantų orkestru, diriguojamu Vytauto Lukočiaus. Scenoje ir greta jos – didžiuliai ekranai, kuriuose koncerto pradžioje buvo parodytas trumpas filmukas apie I.Krutojaus gyvenimo istoriją. Nuo karjeros pradžios provincijos restoranuose iki triumfo Maskvoje, sudėtingos operacijos su 12 valandų narkoze ir pažinties su Ala Pugačiova, Lara Fabian ir Laima Vaikule – ekrane šmėžavo gerai žinomi veidai.

Koncertą pradėjęs I.Krutojus sėdo prie fortepijono ir pirmąją dainą sudainavo pats.

Po jos pasakė trumpą kalbą, kurią teko keliolika kartų pertraukti. Mat prie scenos būriais ėjo gerbėjai su gėlių puokštėmis.

„Pradėjau švęsti jubiliejų dar pernai Jūrmaloje, švenčiu iki dabar. Tai vadinama „daugiadienėmis“. Ką gi, linksminamės.

Vis dar jaučiuosi vaikėzas, bet pase – jau kitokie skaičiai. Užsiimu mėgstamu darbu, o man dar ir moka pinigus. Esu laimingas“, – į žiūrovus kreipėsi I.Krutojus.

Pirmajį į sceną jis pakvietė dainininką Aleksandrą Serovą, su kuriuo I.Krutojų sieja ilgametė draugystė. Atlikėjai kadaise kartu grojo restoranuose ir kartu atvyko užkariauti Maskvos šou pasaulio.

Po A.Serovo į sceną vienas po kito žengė I.Krutojaus bendražygiai, kuriems šis kūrėjas yra parašęs dainų.

Dainininkė Anželika Varum apgailestavo, kad tokią dainą turi tik vieną, tačiau padainavo porą kūrinių, kuriuos I.Krutojus parašė belgų žvaigždei L.Fabian.

Pristatydamas dainų kūrėją ir atlikėją Igorį Nikolajevą, I.Krutojus nepamiršo pasigirti, kad tekstus jo dainoms yra rašiusi ir ta pati L.Fabian, ir italų dainininkas Andrea Bocelli.

„Tačiau daugiausia hitų esu sukūręs su juo“, – į I.Nikolajevą mostelėjo I.Krutojus.

Publika linksminosi ir gėles glėbiais nešė po kiekvienos dainos, nors ir atrodė, kad šiame koncerte – šiek tiek per daug fonogramos.

 Tikrai gyvai dainavo Nikolajus Baskovas, kurį pristatydamas I.Krutojus pajuokavo apie Ukrainą.   „Kadaise mano mama pamatė šį berniuką per televizorių ir pasakė – jei nesukursi jam dainos, tu man – ne sūnus. Tai ir parašiau dainą „Šarmanka“.

Paskui Nikolajus tą dainą Ukrainos prezidento Leonido Kučmos vakarėlyje sudainavo 18 kartų ir už tai gavo Ukrainos liaudies artisto vardą. Įsivaizduokite, kiek reikėjo išgerti. Nikolajus – žmogus su Jesenino išvaizda ir žydo smegenimis“, – linksminosi I.Krutojus.

Į sceną įlėkęs N.Baskovas gerokai pagyvino atmosferą – meistriškai flirtavo su publika, leidosi nuo scenos, pozavo dešimtims asmenukių ir apskritai leido suprasti, kad Vilniuje jaučiasi kaip namie.

„Prieš penkerius metus koncertavau čia, šioje arenoje. Žinai, Igori, visi žmonės – tie patys“, – juokėsi N.Baskovas.

  Gėles nešančių moterų iškirptes liaupsinęs dainininkas prisipažino, kad penktadienį mieste sutiktą merginą pakvietė kavos.   „Ji iškart sutiko ir pasakė, kad jau taip seniai neturėjo kavos. O sako, kad lietuvių moterys – šaltos“, – juokavo N.Baskovas.

Į sceną bendros nuotraukos pakilusiai mergaitei jis palinkėjo greičiau užaugti, nes tada dainininkas ją ves.

Gerbėjas iš Londono jis supeikė, kad šios atnešė tik vieną gėlę: „Bet suprantu, viską išleidote lėktuvo bilietams“.

N.Baskovas dainavo ir ne vienas – į sceną duetui jis pasikvietė I.Krutojaus atradimą, TV šou „Fabrika zviozd“ išgarsintą dainininkę Iriną Dubcovą.

Ryškiausią vakaro akcentą vis dėlto sukūrė Filipas Kirkorovas, kurio pasirodymas buvo kur kas spalvingesnis nei kitų. Į sceną atlikėjas žengė iš už raudonos širmos – su boksininko šortais ir aukso spalvos chalatu. Aplink jį scenoje sukosi aštuoni šokėjai.

Netrukus į sceną F.Kirkorovas jau išlėkė su elegantišku baltu švarku – ir akimirksniu papirko publiką, gerą minutę beveik be klaidų kalbėdamas lietuviškai.

„Džiaugiuosi dainuodamas šias puikias dainas, kurias parašė mano geras draugas Igoris Krutojus. Aš gerbiu Lietuvą. Aš myliu jus“, – lietuviškai rėžė F.Kirkorovas.

Jis patikino, kad galėtų lietuviškai kalbėti ir toliau. Dainininkas buvo vedęs rusų estrados primadoną Alą Pugačiovą, kuri prieš tai buvo ištekėjusi už lietuvio Mykolo Orbako.

„Todėl, ka tik būnu Lietuvoje, apima keistas jausmas – lyg būčiau išviliojęs merginą iš šeimos. Ala mane išmokė ne tik gaminti cepelinus. Ji namuose vis sakydavo – Filipai, kokia bulgarų kalba panaši į lietuvių“, – sakė bulgarų kilmės atlikėjas.

Jis pasišaipė iš N.Baskovo, priminęs, kad pastarasis Lietuvoje buvo prieš penkerius metus, o štai Filipas atvyksta kasmet. „Neeikvosiu jūsų laiko asmenukėms ir pokalbiams, geriau dainuosiu“, – kolegą per dantį traukė F.Kirkorovas.

Tačiau tarp dainų jo pasirodyme atsirado vietos ir subtiliai užuominai apie dabartinius Rusijos ir Vakarų santykius.   „Didžiuojuosi Igoriu, kuris šiais nelengvais laikais sugebėjo tokį koncertą surengti čia. Europoje“, – sakė F.Kirkorovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.