E. Kučinskas: „Koncertas bare – tai tik priedas prie meniu“

Edmundas Kučinskas savo 60-mečiui pasirengė: sekmadienį Panevėžio „Cido“ arenoje prasideda jo koncertų turas, kuris toliau tęsis Kaune ir Vilniuje.

E.Kučinskas dvigubą jubiliejų švęs dovanodamas koncertus savo gerbėjams.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Kučinskas dvigubą jubiliejų švęs dovanodamas koncertus savo gerbėjams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 1, 2015, 8:33 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:12 AM

Tokiu užmoju senas scenos vilkas pasitiks ne tik balandžio 26-ąją būsiantį gimtadienį – taip gražiai jis mini ir muzikinės karjeros 40-metį.

„Tai ledkalnio viršūnė. Padarytas didelis darbas, įdėta daug energijos ir triūso. Koncertai tikrai bus išskirtiniai – nebijau šio žodžio. Visi surinkti muzikantai – profesionalūs ir turintys gerą skonį, – džiaugėsi E.Kučinskas. – Daugelis mano kolegų koncertais vadina pasirodymą, klube arba uždarame kokios nors bendrovės vakarėlyje.

Tai ne koncertai – tai priedas prie valgiaraščio. Į manąjį žmonės iš anksto perka bilietus, žino, kur eina, ką išgirs.“

Kadangi scenoje vyras jau keturi dešimtmečiai, savo pasirodymo laukia su malonumu ir naktimis miega ramiai. Žinoma, rengiant programą teko spręsti daug problemų ir ieškoti kompromisų – net ir su savimi pačiu. Juk dainų sukurta šimtai, o koncertas negali trukti valandų valandas. Tad atrinktos tos, kurios mielos pačiam E.Kučinskui ir, žinoma, jo gerbėjams.

Aišku, yra dainų, kurios jubiliejiniuose dainininko koncertuose skambės be jokių dvejonių. Tai E.Kučinsko vizitinės kortelės: „Laimės žiburys“, „Meilės laiptai“, „Lai, lai angelai“, „Už tuos, kurie...“, „Prakalbink man širdį“, „Baladė apie medžius“, „Kai manęs nebebus“ ir daug kitų.

„Pradėjau dainuoti jaunas ir per keturiasdešimt metų atsirado daugybė žiūrovams širdį suvirpinusių kūrinių.

Norisi ir senesnių dainų nepamiršti, ir naujų, kurias žmonės jau gerai įvertino, įtraukti“, – sakė Edmundas.

O jei tektų išsirinkti tik vieną dainą – kuri tai būtų?

„Jei sakyčiau, kad man visos dainos brangios lyg vaikai – nemeluočiau. Bet jei jau tektų rinktis, tai būtų pagal Algirdo Elenskio žodžius sukurtas „Langas“. Muzikos gurmanai žino šią seną mano dainą. O jei norėtųsi pamaloninti plačiąją publiką, rinkčiausi pagal Gintaro Patacko žodžius sukurtą dainą „Už strazdo giesmę“, – smagiai kalbėjo atlikėjas.

Paklaustas, kokių dovanų tikisi solidaus jubiliejaus proga, dainininkas tvirtino, kad geriausią dovaną jau gavo: tai galimybė dainuoti, klausytojų meilė ir pilnos salės gerbėjų.

„Ir tai dovana, kuri trunka jau ne vienus metus. Apie geresnę neįmanoma svajoti“, – džiaugėsi jubiliatas. Materialūs dalykai jo iš viso nedomina, ne tik apie juos – net apie savo gimtadienį nemąsto. Jis tą dieną netgi slepiasi, baiminasi telefono skambučių.

Tačiau žinutes mielai perskaito tykiai sau būdamas.

Kaip ir iki šiol, jis nerengs didelės puotos per savo gimtadienį.

„Pasibaigs koncertų turas, tikiuosi – sėkmingai, tuomet ir pagalvosiu, kaip švęsti, – sakė artistas. – Dabar norisi šventės ne tik sau, bet ir žiūrovui. Jubiliejus – galimybė surengti gražų koncertą. Parodyti, ką geriausia esi sukūręs. Gali leisti sau atlikti kūrinius didelėje salėje, su orkestru, bigbendu.“

E.Kučinsko koncertuose akompanuos Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno bigbendas. Programa truks 2,5 valandos (dvi dalys ir pertrauka).

E.Kučinsko koncertas sekmadienį, kovo 1 d., 19 val. Panevėžio „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.