Jurgio Didžiulio šventėje bilietų kasą pakeitė senas kibiras

Dainininkas Jurgis Didžiulis toliau laužo įprasto muzikos verslo rėmus. Prieš savaitę internete naują savo albumą „Intro/Extro“ nemokamai patalpinęs atlikėjas penktadienio vakarą surengė jo pristatymą. Į koncertą Vilniaus menų fabrike „Loftas" taip pat buvo galima patekti be pinigų.

Jurgio Didžiulio koncerto „Lofte“ akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Jurgio Didžiulio koncerto „Lofte“ akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 7, 2015, 12:09 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:03 AM

Su muzika nesusijusį darbą susiradęs dainininkas tvirtina jau metus nesistengiantis uždirbti iš savo kūrybos.

Penktadienio vakarą į koncertą atėję žiūrovai (o jų prisirinko pilnas „Loftas“) už koncertą galėjo atsilyginti tokia suma, kokia jiems atrodė tinkama.

Tai nėra vienintelis neįprastas dalykas, susijęs su naujuoju Jurgio albumu. „Intro/Extro“ išleistas ne kompaktinėje plokštelėje, o kasetėje – vos keliasdešimties egzempliorių, kuriuos Jurgis dalija draugams, tiražu.

Tiesa, šis sprendimas pačiam Jurgiui sukėlė keblumų. Prieš kelias dienas jis ieškojo, kur įsigyti tuščių kasečių, be to, prisipažino pamiršęs, jog toks įrašo dauginimo būdas užima daug laiko.

Pristatyti „Intro/Extro“ buvęs grupės „InCulto“ lyderis žadėjo dar prieš keletą mėnesių, tačiau tada „Lofte“ įvyko albumo „nepristatymo“ koncertas. Mat tada Jurgis tiesiog nespėjo įrašyti visų dainų.

Kūrybines baterijas dainininkas pakrovė Kolumbijoje, kur porą mėnesių atostogavo su šeima. Ten buvo įrašyti paskutiniai albumo kūriniai. Kaip ir dera kasetei, jie suskirstyti į dvi puses, kurios gana skirtingos. Pirmoje pusėje Jurgis yra introvertas, antroje – ekstrovertas. Pirmoje skamba ramesni, kartais – niūresni, melancholiški kūriniai, antroje – linksmesnės, greitesnio tempo dainos. Pirmoje pusėje galima rasti internete jau pasklidusią dainą „Skin“, kurią Jurgis skyrė savo žmonai Ericai Jennings, antroje – koncertuose gerokai „nuzulintą“ dainą „La Mercancia“, primenančią „InCulto“ laikų pakvailiojimus.

Prieš metus grupę TWNKL reanimuoti mėginęs J.Didžiulis šiuo metu koncertuoja vienas – „ginkluotas“ gitara, elektroniniais instrumentais ir garso efektų pedalais.

Penktadienio vakarą visi galėjo įsitikinti, kad to visiškai pakanka. Žiūrovus, tarp kurių buvo nemažai jo bičiulių, Jurgis užvedė greitai – o naujosios jo dainos jau dabar vertinamos kaip bene įdomiausia, ką šis atlikėjas yra sukūręs.

„Lofto“ salė buvo pilnutėlė – žinia apie renginį, į kurį galima patekti nesumokant, pasklido greitai. Susirinko marga minia – nuo grupės „Karma“ lyderio Kazimiero Likšos iki žymiausio Lietuvos translyčio asmens Agness Landau ir žinomo sostinės kunigo Algirdo Toliato.

„Kaip dabar madinga sakyti, bus daug šviesų ir garso. Praėjusį sykį tuo nepasirūpinau, dabar pasirūpinau gal net per smarkiai“, – žiūrėdamas į scenoje lakstančius šviesos spindulius, juokėsi Jurgis.

Savo programa žiūrovus jis linksmino pusantros valandos. Įpusėjus koncertui, Jurgis užsiminė, kad norintys žiūrovai gali jam atsilyginti. Per rankas buvo paleistas senas kibiras, į kurį žiūrovai galėjo įmesti tiek pinigų, kiek jiems patinka. Tačiau to daryti nevertė niekas.

„Mes įpratę vogti muziką, bet už naujo albumo kasetę vienas bičiulis man jau pasiūlė šimtą eurų.

Jūs galite sumokėti tiek, kiek jums atrodo tinkama. Ir nebūtinai šiandien, galbūt rytoj ar poryt. Galbūt kažkas norės mane pavaišinti vakariene. Bet visa tai priklauso nuo jūsų“, – sakė dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.