JAV metalo žvaigždės „Black Label Society“ siautėjo Vilniuje

Nepriklausomybės atkūrimo dieną metalo klausytojai galėjo pradėti švęsti pora dienų anksčiau – pirmadienio vakarą Vilniuje koncertą surengė garsi amerikiečių grupė „Black Label Society“.

„Black Label Society“ Lietuvoje koncertavo trečią sykį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Black Label Society“ Lietuvoje koncertavo trečią sykį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 9, 2015, 10:21 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:59 AM

Jau 17 metų gyvuojanti Black Label Society“ Vilniuje pirmą sykį koncertavo 2007-aisiais – ir ne bet kur, o didžiausioje mieste „Siemens“ arenoje.

Tada grupė „apšildė“ legendinio britų dainininko Ozzy Osbourne'o koncertą, o „Black Label Society“ lyderis Zakkas Wylde'as grojo dvi pamainas – buvo ir paties Ozzy koncertinės grupės narys.

O.Osbourne'o grupėje gitaros virtuozas Zakkas su pertraukomis grojo nuo 1987 iki 2009 metų. Tačiau gerai išreklamuotos pažinties su Ozzy, kuris yra ir vieno Z.Wylde'o vaiko krikštatėvis, nepakanka, kad Lietuvoje į jo koncertus ateitų minios.

2012-aisiais į „Black Label Society“ koncertą Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose susirinkę gerbėjai neužpildė salės. Pirmadienio vakarą – į salę irgi dar buvo galima sutalpinti bent porą šimtų žmonių.

Keista, turint omenyje, kad „Black Label Society“ koncertas – lyg nedidelis keliaujantis roko festivalis. Mat prieš pagrindines vakaro žvaigždes į sceną dar kilo amerikiečių grupės „Crobot“ ir „Black Tusk“.

Sceną atvykę muzikantų asistentai papuošė kryžiais ir kaukolėmis – tai lyg linksma užuomina į naujausio „Black Label Society“ albumo pavadinimą „Catacombs Of The Black Vatican“ („Juodojo Vatikano katakombos“).

Patiems muzikantams, tiesa, nuotaikos negadino tai, kad visi bilietai nebuvo išpirkti . Z.Wylde'as apskritai garsėja kaip žmogus, kuriam viskas aplink juokinga. Prieš trejus metus interviu lrytas.lt jis žadėjo lietuviams groti Lady Gagos ir Justino Bieberio dainas.

Tada nuotaiką jam drumstė tik vienas dalykas – gydytojai dėl užakusių venų uždraudė vartoti alkoholį.

„Aludės man uždarytos. Kiti grupės nariai į mane žiūri kaip į mižnių. Prarado sugėrovą. Ką padarysi.

Bet vakarėliai nesibaigė. Mano visas gyvenimas – nesibaigiantis vakarėlis. Visas kitas kvailiojimas per gastroles išliko“, – tada pasakojo Z.Wylde'as.

Po „apšildančių“ grupių pasirodymų sceną uždengė juoda užuolaida su „Black Label Society“ logotipu. Ji krito jau po devintos valandos vakaro – prieš tai koncerto pradžią paskelbė įrašo skambantis sunkiojo roko titanų „Led Zeppelin“ ir „Black Sabbath“ dainų junginys.

Pasigirdus sirenų garsui ir sceną užtvindžius dūmais, žiūrovai išvydo pagrindinius vakaro kaltininkus – ilgus plaukus kratantį Z.Wylde'ą ir jo bendražygius.

Prie didžiulės „Marshall“ stiprintuvų sienos šėlstantys muzikantai nuo pirmos akimirkos papirko ne tik kompromisų nepripažįstančiais garsais, bet ir laukine energija.

Kumščiais į krūtinę sau daužantis, net ir už nugaros laikoma gitara fantastiškas soluotes sugroti sugebantis Z.Wylde'as žino, kaip bendrauti su savo gerbėjais, kurių nemažą dalį visame pasaulyje sudaro baikerių klubų nariai.

Jokių dirbtinių mandagybių ir gražbylysčių – tik visus vidaus organus drebinanti muzika apie kraują, tamsą, mirtį ir laidotuves.

Šaižus Z.Wylde'o balsas įrašuose skamba kur kas įspūdingiau nei koncertuose, bet grupė tai kompensuoja beprotiška energija, gaivališku siautėjimu scenoje ir puikiai valdomais instrumentais.

Į viršų iškelta dviejų pirštų kombinacija, į ritmą linguojamos galvos – atsikvėpti žiūrovams „Black Label Society“ neleido visą pirmąją koncerto pusę – ausis daužydami kūriniais iš skirtingų grupės karjeros laikotarpių, nuo 2002-ųjų „Bleed For Me“ iki 2005-ųjų „Suicide Messiah“.

Daina „My Dying Time“ iš naujausio albumo parodė, kad lietuviai yra susipažinę ir su dabartine grupės kūryba – žiūrovai prie scenos lingavo taip pat entuziastingai.

Daugiau nei pusantros valandos trukmės koncertą grupė paįvairino soliniu gitaros numeriu ir baladėmis „Angel Of Mercy“ bei „In This River“ – Zakkas pademonstravo ir savo gabumus groti klavišiniais. Tačiau didžiąją dalį laiko scenoje „Black Label Society“ darė tai, ką moka geriausiai: leido mėgautis kieto, senamadiško, efektingo metalo doze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.