Gaižiūnų poligone šarvuočiai skubėjo į „G&G Sindikato“ koncertą

Gaižiūnų poligone Rukloje (Jonavos r.) to dar nebuvo. Ketvirtadienio popietę jame ne riaumojo tankai, kita karinė technika ir aidėjo šūviai, o garsiai skambėjo muzika.

„G&amp;G Sindikatas“ koncertavo kariams.<br>M.Patašiaus nuotr.
„G&amp;G Sindikatas“ koncertavo kariams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 19, 2015, 6:56 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:55 AM

Per 800  poligone vykusiuose kariniuose mokymuose „Aršus vilkas II“ dalyvavusių karių užsilipę ant puslankiu surikiuotų maždaug keturių dešimčių šarvuočių ir karinių sunkvežimių klausėsi grupės „G&G Sindikatas“ koncerto.

„Niekas taip nesuburia kolektyvo, kaip daina“, – tikino Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas majoras Mindaugas Petkevičius.

Nuo šių metų kovo 13 dienos iki šiandien mokymams vadovavęs karininkas nutarė kariams parengti staigmeną.

Gavę vado įsakymą vienu metu suvažiuoti ant lėktuvų pakilimo tako, kariai tikėjosi, kad jų laukia dar viena užduotis.

Tačiau jie prieš save išvydo šarvuočiams gabenti skirtas logistines transporto priemones, kurios tapo scena grupei „G&G Sindikatas“.

Maždaug valandą trukusio pasirodymo metu skambėjo hiphopo grupės kūriniai. Kariai atlikėjus palaikė ovacijomis ir plojimais, kartu su atlikėjais jie traukė žinomas kolektyvo dainas.

Grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas–Svaras tikino, jog prieš keletą metų „G&G Sindikatas“ yra koncertavęs Afganistane, tačiau tuomet jų pasirodymą stebėjo gerokai mažiau karių.

„Beveik tūkstančiui karių ir dar nuo karinės transporto priemonės koncertavome pirmąkart. Šis pasirodymas mums paliko neapsakomą įspūdį. Tikiuosi, kariams mūsų koncertas taip pat patiko“, – kalbėjo G.Liaudanskas–Svaras.

Muzikantai kariams dainavo be atlygio. Jie tvirtino, kad tokiu būdu atiduoda duoklę tėvynės sargams.

G.Liaudanskas–Svaras taip pat davė priesaiką. Šių metų kovo 11 dieną papildė Lietuvos šaulių sąjungos gretas.

Savo FB paskyroje jis rašė: „Šiandieną mano duota priesaika yra pagarba mano šeimai, brolijai, kiekvienam mano draugui, kiekvienam geram žmogui, su kuriuo nors trumpam mane buvo suvedęs Kelias, kiekvienam, kurio nepažįstu, bet jis yra tikras Žmogus. Nes mes savo mintimis, darbais ir vertybėmis esame Lietuva. Tėvynės labui!“

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.