Naują diską pristatę „Deeper Upper“ bėga nuo rokerių įvaizdžio

„Deeper Upper“ penktadienį pristatė savo antrąjį minialbumą.<br>T.Bauro nuotr.
„Deeper Upper“ penktadienį pristatė savo antrąjį minialbumą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-03-20 13:53, atnaujinta 2018-01-08 16:27

„Tai – ceremonija, kurią suvokiame šiek tiek kitaip, be raudonų kilimų ir pompastikos“, – pristatydami naują savo minialbumą „Ceremony“, penktadienį sakė grupės „Deeper Upper“ nariai.

Alternatyvų roką su elektroniniais garsais derinantys muzikantai Lietuvos melomanams neblogai žinomi jau porą metų.

Komplimentų jiems negaili ir dainininkas Andrius Mamontovas, o grupės kūryba dėl melancholiškos atmosferos kartais lyginama su legendinių britų „Joy Division“ (nors tai ir nėra labai tikslus palyginimas).

Pirmąjį minialbumą „Structures“ dar užpernai išleidę „Deeper Upper“ praėjusią vasarą sužibėjo ir užsienyje – tarptautiniame konkurse „EuroMusic“ nurungė 3 tūkstančius grupių iš Europos ir pelnė pagrindinį prizą.

Lietuviai laimėjo kelionę į Graikijos Santorinio salą ir galimybę įrašyti savo kūrybą žymioje studijoje „Black Rock“, kurioje dirba nemažai muzikos įžymybių.

Tačiau šios galimybės lietuviai atsisakė ir sugrįžo į Vilniaus studiją „Ymir Audio“, kurioje dirbo ir anksčiau. Šioje studijoje šeimininkauja ir „Ceremony“ įrašyti padėjo grupės „Rasabasa“ narys Snorre Bergerudas.

„Net neabejojam, kad toje studijoje labai gera, kokybiška, įranga, bet mums labai norėjosi, kad padėtų būtent Snorre. Su konkurso rengėjais susitarėme, kad nevyksime į Graikiją, bet jie prisidės prie šio įrašo finansiškai.

Nepasakyčiau, kad užsienyje mums tas konkursas atvėrė daug durų. Tiesa, Lietuvoje apie mus gal dėl to sužinojo daugiau žmonių“, – svarstė grupės gitaristas Ignas Ivaška.

Naujajame „Deeper Upper“ leidinyje – keturi kūriniai. Dalis jų – jau išbandyti koncertuose, sukurti gana seniai.

„Pavyzdžiui, daina „Unity“ koncertuose iškart „pagaudavo“ klausytojus. Dėl to jai neseniai sukūrėme ir vaizdo klipą“, – pasakojo „Deeper Upper“ vokalistas Kęstutis Purvinskas.

Naujojo leidinio skambesys – kitoks nei ankstesnio.

„Viskas pamažu keičiasi. Dabar mūsų kūryboje daugiau elektronikos. Neįsprausčiau mūsų į roko rėmus. Gal yra „indie“ roko, gal „shoegaze“ elementų“, – sakė K.Purvinskas.

„Mes neturime tikslo groti roką. Atvirkščiai – nenorime būti vadinami roko grupe. Kai žmonės kalba apie roką, jie dažniausiai įsivaizduoja senojo roko grupes“, – sakė I.Ivaška.

Minialbumas „Ceremony“ pristatytas Vilniaus roko bare „Liverpool“, kur penktadienio vakarą „Deeper Upper“ šia proga surengs ir koncertą.

Vėliau leidinys bus pristatytas koncertų turu per Lietuvą, grupė ketina surengti pasirodymų ir Latvijoje ir Estijoje.

„Deeper Upper“ vaizdo klipas „Unity“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.