„Liūdni slibinai“ ramina gerbėjus: „Mes dar nesiskirstome“

Muzikos atlikėjai stengiasi į koncertus privilioti kuo daugiau klausytojų, bet būna ir kitaip. Keturis ypatingus grupės „Liūdni slibinai“ pasirodymus galės išvysti tik po 100 žiūrovų.

„Liūdni slibinai“ neigia pasklidusius gandus, kad grupė skirstosi.
„Liūdni slibinai“ neigia pasklidusius gandus, kad grupė skirstosi.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:33 PM

Nuo Maironio eilių šokių muzikos ritmu iki M.A.M.A. ceremonijoje atliekamos dainos apie karves – aktorių trijulė „Liūdni slibinai“ daug ką daro ne taip kaip visi.

Sekmadienį Vilniuje, o kitą ketvirtadienį Kaune grupė surengs po du neįprastus koncertus, kurių pavadinimas pasėjo neramių gandų.

„Viskas netrukus baigsis“ – kai „Liūdni slibinai“ paskelbė šių koncertų pavadinimą, internete pasipylė klausimai, ar grupė nusprendė skirstytis.

Paaiškėjo, kad ne, tiesiog dauguma jos naujų dainų – apie pabaigą. Gyvenimo, draugystės, meilės ir kitų dalykų.

Be scenos ir aparatūros

Šios dainos tikriausiai virs nauju „Liūdnų slibinų“ albumu, bet renginių, į kuriuos kviečia aktoriai, nepavadinsi tiesiog koncertais.

„Nebus iškilmingai pristatoma daina ir po to tvarkingai atliekamas numeris su pradžia ir pabaiga. Kartu tai ir ne spektaklis – neturime jam konkretaus plano, nevaidinsime jokios istorijos. Tinkamiausias žodis – susirinkimas“, – sakė grupės narys Vaidas Kublinskas.

Kartu su kitais dviem grupės nariais – TV laidų vedėju Dominyku Vaitiekūnu ir šou „Auksinis balsas“ laimėtoja Aiste Lasyte – jis žiūrovus pasitiks prie durų ir iškart bandys su jais užmegzti pokalbį.

Koncertuose nebus įgarsinimo aparatūros ir scenos. Lietuvos teatro sąjungos ir Kauno kamerinio teatro salėse „Liūdni slibinai“ sėdės ir gros greta žiūrovų.

Be to, koncerte nebus nė vieno seno „Liūdnų slibinų“ kūrinio – skambės tik naujos dainos pagal pačių grupės narių tekstus. Ankstesniame grupės albume „Imkit mane ir klausykit“ skambėjo Maironio, Justino Marcinkevičiaus, Kristijono Donelaičio ir kitų žymių Lietuvos rašytojų eilės.

Skirstytis dar neketina

„Bus kažkas per vidurį tarp koncerto, spektaklio ir pokalbių šou. Kol kas tai vieninteliai tokie pasirodymai, daugiau neplanuojame.

Mums tai iššūkis. Jaudulio daug. Jau spėjome priprasti prie didesnių erdvių, o pasirodymas šimtui žiūrovų yra intymus reikalas“, – pasakojo V.Kublinskas.

Skelbimą apie koncertus grupė pasirašė taip – „šviesaus atminimo „Liūdni slibinai“.

Tai tiktai sustiprino gandus apie trijulės, kuri M.A.M.A. apdovanojimuose užpernai buvo išrinkta geriausia Lietuvos grupe, atsisveikinimą.

„Niekada nežinai, kaip čia bus, bet mes dar nesiskirstome. Šviesus atminimas reiškia kita – tuos senuosius „slibinus“, kokie buvo prieš keletą metų.

Viskas keičiasi, mūsų muzika irgi. Į kurią pusę – pamatys atėję į koncertus. Iškart pasakysiu, kad nebus taip liūdna, kaip gali atrodyti iš aprašymo“, – juokėsi aktorius.

Programa – ne vaikams

Į šiuos renginius rekomenduojama nesivesti vaikų, nors jų dažniausiai „Liūdnų slibinų“ koncertuose netrūksta.

Anot aktorių, jų kūryba visada buvo skirta suaugusiesiems, bet dalis dainų buvo priimtinos ir suprantamos vaikams. Nauji kūriniai kiek kitokie.

„Bet tai nereiškia, kad vasarą festivaliuose ar būsimuose dideliuose koncertuose negrosime senų dainų. Niekur nuo savo praeities nebėgsime“, – žadėjo V.Kublinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.