Iš „Eurovizijos“ – neramios žinios V. Baumilai ir M. Linkytei

Pirmadienį atskleista „Eurovizijos“ dalyvių pasirodymo tvarka nėra labai palanki Lietuvai. Antrajame konkurso pusfinalyje, kuris Vienoje vyks gegužės 21-ąją, Lietuvos duetas Vaidas Baumila ir Monika Linkytė pasirodys pirmi.

V.Baumilai ir M.Linkytei į „Eurovizijos“ sceną teks kilti pirmiems.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Baumilai ir M.Linkytei į „Eurovizijos“ sceną teks kilti pirmiems.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-03-23 15:13, atnaujinta 2018-01-08 11:43

„Eurovizijos“ dalyvių pasirodymo eiliškumą nulemia konkurso režisieriai – burtai lemia tik tai, pirmoje ar antroje koncerto dalyje pasirodys atlikėjai.

Kaip ir buvo spėliota, jie nusprendė, kad energinga lietuvių daina „This Time“ puikiai tinka vakaro programai pradėti.

Tai prasta žinia Lietuvos atlikėjams, jei tikėsime konkurso specialistų nuomone. Manoma, kad pasirodyti vakaro pradžioje yra nepalankus ženklas. Mat dalis žiūrovų dar nespėja įsijungti televizoriaus, kita vertus, iki renginio pabaigos pirmoji skambėjusi daina gali pasimiršti.

Lietuvos atstovams jau yra tekę tai patirti – pirmu numeriu „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė grupė „InCulto“. Ji į finalą nepateko.

Kita vertus, pernai pusfinalius pradėjo Maltos ir Armėnijos atstovų dainos. Abi jos pateko į finalą, o armėno Aramo MP3 kūrinys finale užėmė septintąją vietą.

„Žinau, kad pirmas numeris nėra labai gerai. Bet ką padarysi – turėsime pasistengti, kad pirmi išliktume ir rezultatų lentelėje. Ir dar labiau stengtis, kad žmonės žinotų, jog mes pasirodome pirmi, kad laiku įsijungtų televizorių“, – iš lrytas.lt sužinojusi šią žinią, sakė M.Linkytė.   Dainininkė tikisi, kad toks konkurso rengėjų sprendimas nesugriaus dueto svajonės patekti į finalą.

„Taip, nepalankus numeris. Bet girdėjau ir tokių kalbų – visada norima, kad toks didelis šou prasidėtų skambiai, įspūdingai. Jei konkurso rengėjai taip nusprendė, vadinasi, jie pasitiki mūsų daina.

Tai gali būti ir geras ženklas“, – sakė dainininkė.

LRT delegacijos vadovas Audrius Giržadas siūlė pasirodymo numerio nesureikšminti.

„Visokių pasvarstymų būna. Taip, tradiciškai atlikėjai nenori pirmojo pasirodymo numerio. Bet su geru pasirodymu tai gali būti ir privalumas.

Pernai abiejų pusfinalių pirmieji numeriai pateko į finalą“, – prisimena A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.