Vilniuje koncertuos talentinga britų dainininkė Natalie Duncan

N.Duncan lyginama su tokiomis scenos pažibomis kaip Nina Simone, Amy Winehouse ir Adele.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
N.Duncan lyginama su tokiomis scenos pažibomis kaip Nina Simone, Amy Winehouse ir Adele.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-23 19:00, atnaujinta 2018-01-08 11:24

Ryškiausius ir dėmesio vertus užsienio talentus Lietuvos publikai pristatantis koncertų ciklas „Tamsta Worldwide“ atgabena į Vilnių nepamirštamą balsą – dainininkę Natalie Duncan. Nors jos vardas galbūt nėra taip puikiai žinomas plačiajai publikai, muzikos pasaulį sekantys melomanai įvertins šios ypač perspektyvios atlikėjos, lyginamos su tokiomis scenos pažibomis kaip Nina Simone, Amy Winehouse ir Adele, vizitą.

Žinia apie Natalie Duncan koncertą Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ karšta dar ir todėl, kad vasarį vokalistė išleido naująjį albumą „Black & White“. Jame – šiek daugiau elektroninių motyvų nei iki šiol, tačiau pagrindinis akcentas nekinta – tai įspūdingas, stiprus, intensyvus ir hipnotizuojantis Natalie balsas.

Muzikos kritikų nuomone, originalios N.Duncan kompozicijos – tarsi Alicios Keys ir „Pink Floyd“ kūrybos viduriukas. Autentiškos, asmeninių išgyvenimų kupinos dainos Natalie duris į pripažinimą atvėrė dar 2012-aisiais, kai Jungtinės Karalystės dramenbeiso legenda Goldie pasikvietė jauną dainininkę pasirodyti BBC televizijos šou „Goldie's Band: By Royal Appointment“.

Nuo tada N.Duncan vardas išgarsėjo kokybiškos muzikos mėgėjų gretose, jos nuostabų balsą ir jausmingus soulo kūrinius pamėgo ne tik publika, bet ir muzikos vertintojai, ji ne sykį buvo kviečiama dalyvauti BBC televizijos laidose, keliavo į koncertinį turą su populiaria britų roko grupe „Muse“ ir paskolino balsą elektroninio dueto „Disclosure“ kūriniui „Apollo“.

Koncerto „Tamstoje“ metu žiūrovai išgis ne tik naujausios, bet ir ankstesnės N.Duncan kūrybos, kurios grožis, raminanti energija ir įtaiga leis užsimiršti ir pasinerti į muziką su visa galva.

Ypatingą šilumą dainuodama Natalie spinduliuoja visą gyvenimą – pirmąją savo melodiją ji sukūrė būdama trejų, pradėjo skambinti pianinu 5-erių, o šiandien, būdama 26-erių, dėl vokalinių sugebėjimų yra gretinama su iškiliausiomis šių dienų scenos žvaigždėmis.

Angliško, graikiško ir jamaikiečių kraujo turinti Natalie nekantrauja pirmąsyk pristatyti savo kūrybą Lietuvoje. Dainininkė į Vilnių atkeliauja jau balandžio 1-ąją dieną ir tai nėra pokštas!

Kūrinys iš debiutinio N.Duncan albumo „Devil In Me“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.