Bryano Adamso pokštas: E. Johnui padovanojo savo penio nuotrauką

Nuo monarchų iki aktorių ir politikų. Toks spalvingas šią savaitę Kaune grosiančio žymaus kanadiečių dainininko Bryano Adamso bičiulių ratas.

Daugiau nei dešimtmetį B.Adamsas – ne tik muzikantas, bet ir gerai žinomas fotografas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nei dešimtmetį B.Adamsas – ne tik muzikantas, bet ir gerai žinomas fotografas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Mar 24, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:39 AM

55-erių dainininkas į Lietuvą kovo 27-ąją atvyks jau ketvirtą sykį. Tačiau pirmą kartą viešės Kaune.

Su net 63 žmonių komanda į „Žalgirio“ areną keliausiantis muzikantas čia paminės vieno populiariausių savo albumų „Reckless" trisdešimtmetį.

Hitų „Summer Of 69“, „Please Forgive Me“, „(Everything I Do) I Do It For You)“ atlikėjas Kaune sulauks tūkstančių gerbėjų – ir taip nutinka visur, kur jis groja.

Tačiau ir už scenos jo gyvenimas toli gražu nenuobodus.

Įteikė neįprastą dovaną

Vasarį britų žiniasklaidą apskriejo nuotraukos iš Karibų salos Sent Lusijos. Čia prabangią vilą turintis B.Adamsas šįsyk pasilinksminti atskrido su gerai žinomais bičiuliais.

Po Karibų saule jis šventė Carole Middleton – britų princo Williamo uošvės – šešiasdešimtmetį.

Nepranešama, kokią dovaną B.Adamsas įteikė kunigaikštienės Catherine motinai, bet reikia tikėtis, jog ji nebuvo tokia, kokią savo 47-ojo gimtadienio proga yra gavęs kitas jo geras draugas.

„Nežinojau, ką padovanoti Eltonui Johnui, tad padovanojau didelę savo penio nuotrauką.

Kodėl? Nes pamaniau, kad jam patiks. Taip ir nutiko – dabar ta fotografija kabo jo namuose paauksuotuose rėmuose“, – prieš porą metų JAV CBS televizijos žurnalistes šiuo prisipažinimu pribloškė B.Adamsas.

Rengia parodas ir knygas

Intymios savo kūno dalys – ne vieninteliai dalykai, kuriuos mėgsta fotografuoti dainininkas.

Daugiau nei dešimtmetį jis – ir gerai žinomas fotografas, kurio darbai spausdinami svarbiausiuose mados žurnaluose, knygose ir rodomi prestižinėse galerijose.

Ypač daug dėmesio sulaukė naujausias jo projektas „Wounded“ („Sužeisti“). B.Adamsas nuotraukose įamžino karo konfliktų zonose sužeistus britų kariškius – netekusius galūnių, akių, sužalotais veidais, tačiau besišypsančius ir kupinus optimizmo.

„Tai išties buvo labai sunkus darbas“, – apie nuotraukas, kurios jau išleistos knyga, kalbėjo B.Adamsas.

Prieš jo fotoaparatą yra pozavę šimtai garsių, turtingų ir įtakingų žmonių.

B.Adamsas yra padaręs britų karalienės Elizabeth II portretą, kurį vėliau naudojo Bakingamo rūmai.

JAV dainininkės Pink portretai buvo kiek kitokie – B.Adamsas yra pirmasis fotografas, kuris įkalbėjo šią atlikėją išsirengti iki pusės.

„Nė nesuprantu, kaip tai įvyko, bet Bryanas moka įtikinti“, – juokėsi dainininkė.

Mergišių sutramdė padėjėja

Iš įsimenančių dainų ir prikimusio balso milijonus susikrovęs B.Adamsas dar palyginti neseniai garsėjo ir kaip širdžių užkariautojas, draugavęs su daug žavių moterų. Tarp jų – su danų modeliu ir aktore Cecilie Thomsen, kuri filmavosi atlikėjo klipe „Have You Ever Really Loved A Woman?“.

Nė viena draugystė nesibaigė vedybomis, o prieš penkerius metus pasklido kalbos, kad B.Adamsas užmezgė meilės ryšius su savo padėjėja – 20 metų jaunesne Alicia Grimaldi.

Dainininkas neskubėjo to patvirtinti, o britų bulvarinė spauda net suskubo pareikšti, kad muzikantas tuo pat metu įsigudrino regzti romanus net su dviem merginomis.

B.Adamsas ir dabar beveik nekomentuoja savo asmeninio gyvenimo, tačiau jame lyg ir viskas aišku. Su Alicia jis susilaukė dviejų dukterų – 2011-aisiais gimusios Mirabellos Bunny ir 2013-aisiais gimusios Lulos Rosylea.

Vestuvėmis kol kas lyg ir nekvepia, bet pora laimingai gyvena Paryžiuje ir Londone, o Alicia rūpinasi B.Adamso įkurtu labdaros fondu.

Nuliūdino baltarusius

Ar mylimoji ir dukterys kartu su B.Adamsu keliaus į Lietuvą? Kol kas tiksliai nežinoma, bet tai – mažai tikėtina.

„Kol kas neplanuojama, kad B.Adamsas liktų nakvoti Lietuvoje. Viešbučiai neužsakyti.

Be to, kitą dieną po pasirodymo Kaune Bryanas gros Gdanske. Tikriausiai iškart skubės į Lenkiją“, – sakė dainininką į Kauną pakvietusios agentūros „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Dainininkas į Kauną atvyks iš Rygos, kurioje koncertuos kovo 25-ąją. Buvo planuota, kad kovo 26-ąją jis dar pasirodys Minske, tačiau pastarąjį pasirodymą dainininkas atšaukė.

„Oficiali priežastis – logistikos problemos. Tikriausiai dainininko komanda nusprendė nerizikuoti – dėl eilių prie Baltarusijos sienos galėjo nutikti taip, kad koncertui reikalinga aparatūra tiesiog nespėtų nukeliauti į Minską, o tada – į Kauną“, – sakė R.Knabikas.

Nors pernai išleido albumą „Tracks Of My Years“, kuriame perdainavo pamėgtus kitų artistų kūrinius, Kaune B.Adamsas gros tai, ką labiausiai mėgsta jo gerbėjai.

„Run To You“, „Summer Of 69“, „It’s Only Love“, „Heaven“ – visa tai dainos iš 1984-aisiais išleisto albumo „Reckless“.

Jo jubiliejų šįmet švenčiantis B.Adamsas pagros visas šio disko dainas, taip pat kitus populiariausius kūrinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.