Kauniečiai mėgavosi Bryano Adamso dainomis

Penktadienio vakare kauniečiai plūdo į Kauno „Žalgirio“ areną. Beveik 10 tūkstančių klausytojų troško išgirsti pirmą kartą Kaune koncertą surengusį 55 metų Kanados roko žvaigždę Bryaną Adamsą.

Koncerto akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Koncerto akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 27, 2015, 8:51 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:51 AM

„Žalgirio“ arenos publiką B.Adamsas ir jo muzikantų grupė „užvedė“, įaudrino ir išvedė iš proto.

Klausytojai vos išgirdę pirmosios dainos akordus ėmė ploti ir drauge linguoti. Į atlikėjo klausimą ar yra laimingi, visi vieningai šūkčiojo „taip“. Atsidėkodamas už publikos dėmesį B.Adamsas sudainavo ir iki šiol negirdėtą dainą.

Vėliau klausytojai iš pirmų akordų atpažino Lietuvoje labai mėgstamą jo dainą „Summer of‘ 69. Drauge su publika sutraukęs šią dainą, kitą kūrinį atlikėjas skyrė laukinei moteriai.

B.Adamsas iš publikos išsirinko vieną merginą, kuri jam dainuojant stovėdama savo vietoje šoko atlikėjui ir visai arenos publikai. Jovita prisistačiusi atlikėjo gerbėja iš pradžių buvo drovoka, bet vėliau šokdama vilioja prie savęs B.Adamsą ir siuntė jam oro bučinius. Dainininkas pagyrė merginą ir greta sėdėjusiai jos motinai sakė, jog ši turėtų didžiuotis dukra.

B.Adamsas įsišėlusiai publikai kelis kartus parodė į viršų iškeltą nykštį, girdamas lietuvius už palaikymą. Taip pat nuo scenos nusifotografavo savo gerbėjus.

Koncerto pabaigoje publika su B.Adamsu jau ne tik kartu lingavo, pašokę ant kojų šoko, vieningai mosavo rankomis ir dainavo. Atlikėjas, atsidėkodamas už puikų palaikymą į sceną lipo ir dainavo kelis karus. B.Adamsas prisipažino, kad jį sujaudino tai, jog dainuojant balades klausytojai arenoje įjungė savo mobiliuosius telefonus ir jie švietė tarsi liepsnelės bei tai, kad jo gerbėjai dainavo drauge su juo susiliedami į vieną chorą.

B.Adamsas Vilniuje jau yra koncertavęs 3 kartus. Prisimindamas šiuos pasirodymus atlikėjas yra sakęs, kad tai buvo labai geri koncertai, nes žiūrovai buvo visiškai pamišę gerąja prasme. Todėl jis ir grįžo į Lietuvą, nes už tai nieko nėra svarbiau.

Koncertas išskirtinis ir tuo, kad skiriamas sėkmingiausio B.Adamso albumo „Reckless“ 30—mečiui. Išleistas 1984 metais albumas tapo lemtingu jo karjeroje, parduota per 12 milijonų jo kopijų.

Dainininkas atliko šio albumo kūrinius ir kitas garsiausias savo dainas. Į Kauną drauge su atlikėju atvyko visa jo grupė ir techninis personalas — iš viso 60 žmonių. Taip pat atvežta ir visa

koncertui reikalinga garso ir apšvietimo aparatūra. „Žalgirio“ arenoje susirinkę beveik 10 tūkstančių B.Adamso gerbėjų mėgavosi jo atliekamomis baladėmis ir lengvojo roko kūriniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?