„Bliuzo naktyse 2015“ – karščiausias JAV akordeonistas

Iki pirmojo liepos savaitgalio lieka kiek daugiau nei 90 dienų ir festivalio „Bliuzo naktys 2015“ organizatoriai ima skelbti šių metų programos žvaigždes. Publikai pasirodys unikalus akordeonistas Dwayne‘as Dopsie iš Luizianos, pagaliau prisikviestas Keegan‘as McInroe‘us iš Teksaso, dviaukštis bliuzo autobusas iš Latvijos ir festivalyje užaugę Lietuvos muzikantai.

Dwayne‘as Dopsie.
Dwayne‘as Dopsie.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:53 PM

„Bliuzo naktų“ prisiekę gerbėjai dar puikiai pamena 2009-ųjų vasarą, kai festivalyje šėlo D.Dopsie ir „The Zydeco Hellraisers“ iš Luizianos (JAV). Raumeningasis kreolas su armonika ir grupe tąkart visiems paliko pribloškiantį įspūdį, todėl organizatoriai džiaugiasi pranešdami, kad šie svečiai grįžta.

Dwayne‘as tęsia savo giminės tradicijas ir puoselėja unikalų „zydeco“ muzikos žanrą, kilusį iš prancūziškos frazės, kuri idėjine prasme reiškia „Aš esu toks vargšas, kad negaliu pasiūlyti sūdytos mėsos prie pupelių“. Klasikiniai šio žanro instrumentai – senojo pasaulio akordeonas ir skalbimo lenta. Tačiau šiuo metu „zydeco“ jau turi ritmenbliuzo, hiphopo, roko, regio ir ska elementų.

Aštuonių vaikų šeimoje gimęs Dwayne‘as anksti įsitraukė į muzikos pasaulį, iš pradžių susidomėjęs skalbimo lentos galimybėmis, bet greitai atradęs, kad turi pritrenkiantį akordeonisto talentą. Jo raumeningose rankose šis instrumentas perkelia „zydeco" tradicijas į visai kitą lygį, įpūsdamas energingų ir smagių ritmų.

Festivalyje prie Lūksto ežero šiemet taip pat apsilankys naujo sąstato – net 26 žmonių orkestras iš Latvijos „R‘n‘R band KEKSI & Orchestra“ – geriausia ir profesionaliausia rokenrolo brigada, kokią tik galima gauti Latvijoje. Rokabilį, rokenrolą ir ritmenbliuzą grojanti kompanija puikiai jaučia, ko reikia klausytojams. Muzikantai taip pat yra groję kartu su „Smokie“, Macy Gray ir kitomis pasaulinio garso žvaigždėmis.

Ne vienerius metus organizatoriai bandė sužvejoti raudonplaukį teksasietį K.McInroe‘ų (JAV). Šiemet „Bliuzo naktyse“ bus ir jis, savo karjeroje grojęs kartu su Leon’u Russell’u, Ian’u Moore’u, „Tito and Tarantula“ ir daugeliu kitų. Šįkart akustiškai grojantis įspūdingo vokalo Keegan’as ruošia bendrą programą su žanro veteranu iš Lietuvos – Aleksandru Belkinu.

„Bliuzo naktų 2015“ programoje – ir festivalyje užaugęs ketvertas „Garbanotas Bosistas“, jaunoji „bliuzų“ dvasia. „Garbanotas Bosistas“ yra tai, kas gimsta, hipiškas meilės, taikos ir rokenrolo idėjas perkėlus į modernių laikų Vilnių“, – sako psichodelinio roko atstovai iš sostinės. Šįkart Vilnių jie atsiveš į Varnius.

Lietuviai „Mood Sellers Band“ – aštuoni jaunuoliai, pučiantys dūdas ir mušantys būgnus – praėjusiais metais festivalio dienos programoje užkūrė tokią pirtį, kad publika bėgte leidosi prie scenos. Šįkart jie pakviesti pasirodyti vakarinėje „Bliuzo naktų“ scenoje.

„Bliuzo naktyse" taip pat tradiciškai pasirodys „The Road Band“, festivalyje grojantys kasmet, be išlygų, nuo 1994-ųjų.

Daugiau nei du dešimtmečius Varniuose, prie Lūksto ežero rengiamas festivalis „Bliuzo naktys“ šiemet vyks liepos 3-4 dienomis. Bilietus platina „Tiketa“. Netrukus bilietai brangs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.