I.Narkutė: „Niekada neturėjau minties išgarsėti per vieną naktį“

M.A.M.A.2014 nominantė Ieva Narkutė apsilankė Zarasų Ąžuolo gimnazijoje, susėdo pokalbio su gimnazistais. I.Narkutė turėjo specialią misiją – ji prisijungė prie projekto „Sumaniausia klasė“, kurį Žinių radijas vykdo kartu su Asociacija M.A.M.A.

I.Narkutė pasidalijo savo sukaupta patirtimi su gimnazistais.<br>V.Balkūno nuotr.
I.Narkutė pasidalijo savo sukaupta patirtimi su gimnazistais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 4:38 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:46 PM

„Muzikos pasaulyje kalbama skirtingomis kalbomis, tačiau tai yra bene didžiausia ir garsiausia tribūna skelbti idėjas, vienyti, kalbėti ape svarbius dalykus. Asociacija „Metų muzikos apdovanojimai“ užsiima ne tik muzikantų apdovanojimais, – kalbėjo jos pirmininkas Martynas Tyla. – Skiriame daug dėmesio socialiniams dalykams. Tuo buvo galima įsitikinti ir šių metų M.A.M.A. renginiuose. Tarybos nariai patys tapo kraujo donorais ir kitus pakvietė prisijungti. Rinkome M.A.M.A. klasę. Apdovanojimų metu pabrėžėme žmogiškosios tolerancijos svarbą. Tuo neapsiribosime – mes augame, daugėja idėjinių bendraminčių. Žinių radijas vykdo projektą, skatinantį jaunų žmonių sumanumą. Mes taip pat mielai prie to prisidedame.“

Projektu „Sumaniausia klasė“ siekiama formuoti moksleivių karjeros planavimo įgūdžius, pasitelkiant žinomų žmonių sėkmės istorijas, specialias laidas, konkuravimo elementus, prizo siekimą. 9 – 12 klasių moksleiviai dalyvauja diskusijose, atlieka kūrybines užduotis. Daugiausiai balų surinkusios klasės vėliau dalyvaus „protų kovose“ ir kausis dėl „sumaniausios" titulo. Protų kovos organizuojamos kartu su baigiamuoju koncertu – 2015 m. gegužės 26 dieną.

Šiais metais projekte „Sumaniausia klasė“ dalyvauja 18 klasių iš 15 miestų ir vietovių. Prie projekto prisijungė Vidas Bareikis, Giedrius Savickas, Renata Mikailionytė, Jurgis Kairys, Robertas Petrauskas, Mantas Wizard, Edvinas Krungolcas ir Andrius Užkalnis.

Zarasiškius aplankiusi I.Narkutė papasakojo, kad jos muzikinis kelias prasidėjo nuo pianino pamokų – šešiametė pirmiausiai išmoko skambinti, o tada – rašyti ir skaityti. Pirmieji koncertai ją vedė iš proto dėl didžiulio streso. Tačiau Ievai patinka atlikėjos kelias. Net jei koncertuojant pajūrio festivalyje kyla audra – ji paskutinė bėgs nuo scenos.

„Niekada neturėjau minties išgarsėti per vieną naktį, todėl nėjau į jokius realybės šou“, – gimnazistams pasakojo populiari atlikėja, savo dainų tekstus pradėjusi rašyti dar mokykloje.

„Kai esi paauglys, atrodo, kad vyresni žmonės tik apsimeta, kad supranta, kaip reikia gyventi, o iš tiesų tik tu tai supranti, viskame ieškai prasmės. 9-oje klasėje aš tapau gote per vieną vasarą. Man tai atrodė „uau“. Ieškojau, kaip išsakyti savo paaugliškus jausmus – taip gimė pirmieji dainų tekstai“, – šypsodamasi pasakojo I.Narkutė.

Ieva prabilo ir apie pasirodymą galingoje M.A.M.A.2012 scenoje, kai kartu su kolega Mantu Jankavičiumi dviem fortepijonais atliko „Raudonus vakarus“. „Daugiatūkstantinė auditorija, tiesioginė transliacija... Aš taip jaudinausi, kad beveik nieko nepamenu – Mantas atsivedė mane už rankos ir paskui vėl už rankos nusivedė“, – juokėsi I.Narkutė.

Zarasiškiai jos klausinėjo ir apie pirmąją meilę, įkvėpimo šaltinius. „Pykau, kai mama man kalbėjo, kad laikas viską užgydo. Atrodė, kad tai – banaliausi dalykai. Bet dabar pati galiu pasakyti – būtent taip ir yra. Susiimkite, išbūkite ir eikite antrosios meilės ieškoti“, – sakė I.Narkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.