Dainininkas R. Williamsas į Kauną netikėtai atvyko anksčiau

Atskris, o po keleto valandų išskris. Tik tiek Lietuvoje ketino užtrukti britų dainininkas Robbie Williamsas, sekmadienio vakarą džiuginsiantis daugiau nei 16 tūkstančių gerbėjų. Tačiau netikėtai planus – į Kauną privačiu lėktuvu atvyko šeštadienio vakarą.

Raguotas blondinas – tokį R.Williamsą tikriausiai išvys jo gerbėjai Kaune.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Raguotas blondinas – tokį R.Williamsą tikriausiai išvys jo gerbėjai Kaune.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:39 PM

Dainininkas R.Williamsas – ryškiausia per pastaruosius keletą metų į mūsų šalį pakviesta muzikos žvaigždė.

Abejoti tuo neleido lietuvių dar rudenį atvertos piniginės. Paskelbus R.Williamso koncertą, visi bilietai buvo parduoti per keletą dienų, nors tuo metu kainavo iki 515 litų (beveik 150 eurų).

Prieš savaitę Madride gastroles „Let Me Entertain You Tour“ pradėjęs R.Williamsas žiūrovus nustebins išvaizda – iš pirmųjų koncertų nuotraukų matyti, kad 41-erių dainininkas tapo blondinu.

Ko dar tikėtis iš jo pasirodymo „Žalgirio“ arenoje?

Nerado vietos nakvoti

Populiariausio visų laikų britų dainininko (pagal parduotų įrašų skaičių) titulą pelnęs R.Williamsas į Lietuvą atvyko su maždaug šimto žmonių komanda.

Beveik viskas, kas susiję su jo viešnage, slepiama net nuo dainininką į Kauną pakvietusių koncerto rengėjų. Atlikėjas neplanuoja jokių susitikimų su gerbėjais.

Robbie privačiu lėktuvu ketino atskristi prieš pat koncertą, o po renginio iškart išskristi į Rygą – ten dainininkas koncertuos pirmadienį.

Iš pradžių atlikėjas lyg ir ketino nakvoti Kaune, tačiau jo vadybininkai apstulbo, kad šiame mieste nėra nė vieno penkių žvaigždučių viešbučio.

„Tai – seniai žinoma problema. Viešbučiai, kurie yra Kaune, kartais neįtinka ne tik žvaigždėms, bet ir jas aptarnaujančiam personalui.

Mūsų žiniomis, dainininkas net svarstė galimybę iš Kauno skristi namo į Didžiąją Britaniją, o kitą dieną atskristi į Rygą, tačiau dabar aišku, kad jis nakvos Latvijoje“, – pasakojo R.Williamsą pakvietusios agentūros „Live Nation Lietuva“ atstovas Alius Karablikovas. Tiesa, šeštadienį dainininko planai netikėtai apsivertė aukštyn kojomis – vakare jis atskrido į Kauną ir apsinakvojo viename miesto viešbučių, iš pradžių neatitikusių jo reikalavimų.

Stengiasi nepalikti šeimos

Koncerto rengėjai nesulaukė jokių reikalavimų dėl maisto, apsaugininkų, transporto iš oro uosto į areną – net ir automobilis, kuriuo miestuose vežiojama muzikos žvaigždė, per Europą keliauja kartu su koncertams skirta aparatūra.

Šios R.Williamso gastrolės, kurios vyks iki rugpjūčio vidurio, sudėliotos taip, kad dainininkui nereikėtų ilgam atitrūkti nuo šeimos. Tarp pasirodymų vis įterpiamos keleto dienų pertraukos.

Jis su žmona JAV aktore Ayda Field Robbie augina dvejų su puse metų dukrą Theodorą Rose ir pernai spalį gimusį sūnų Charltoną Valentine’ą.

Dainininkas nepasitiki savimi

Atlikėjas, kuris svaiginamas aukštumas pasiekė ne tik dainomis, bet ir žavesiu – taip kalbama apie buvusį vaikinų grupės „Take That“ narį.

„Feel“, „Angels“, „Supreme“, „Rock DJ“, „Millennium“, „Candy“ – dainų, kurios išpopuliarėjo visoje Europoje, R.Williamsas turi per akis. Gera žinia lietuviams – visos išvardytos skambės šį sekmadienį, nes R.Williamsas šias gastroles paskyrė būtent geriausioms dainoms.

Tačiau gerbėjai R.Williamsą myli ir kaip simpatišką pamaivą, kuris scenoje kas penkias minutes skaldo juokelius, prieš tūkstantines minias pasirodo su plastikiniais ragais ar priklijuotomis beždžionės ausimis, nebijo pasišaipyti iš savęs ir nuolat taškosi ironija.

„Žinote, kodėl aš nepadaviau į teismą visų tų britų bulvarinių leidinių, kurie prirašė, kad miegojau su prostitutėmis? Mat visi jie parašė, kad lovoje buvau labai geras“, – tokių ir panašių juokelių pilna biografinė R.Williamso knyga „Feel“.

Jis teigia, kad tris sykius matė neatpažintus skraidančius objektus, nė neslepia, kad anksčiau buvo įklimpęs į alkoholį ir narkotikus, gimtadienio proga į internetą įkėlė savo nuogo nuotrauką, o pernai gerbėjams internetu kone tiesiogiai transliavo savo sūnaus gimimą.

Tačiau bene keisčiausias R.Williamso bruožas – scenos baimė. Apie tai dažnai pasakoja ir jis pats, ir dainininko pažįstami.

Scenoje R.Williamsas – neprilygstamas šou kūrėjas, pasipūtėlis, minios valdovas, bet pirmas žingsnis į ją dainininkui yra didelis iššūkis.

„Labai nepasitikiu savimi. Būna, kad paniškai bijau koncertuoti“, – yra prisipažinęs dainininkas.

Bilietai – iš antrų rankų

R.Williamsas pastaruosius keletą metų buvo itin aktyvus. Milžiniškos sėkmės sulaukė albumas ir gastrolės su jo buvusia grupe „Take That“. Tada – 2013-aisiais surengti koncertai Europos stadionuose su albumo „Take The Crown“ dainomis (Taline tokį koncertą stebėjo beveik 70 tūkstančių žmonių).

Pernai jis keliavo per arenas – pristatydamas svingo muzikos programą su orkestru. Beje, šiuose koncertuose su Robbie dainavo ir jo tėvas Pete’as, galbūt su sūnumi uždainuosiantis ir Kaune. Spėliojama, kad po dabar vykstančio koncertų turo R.Williamsas mėgausis ilgesnėmis atostogomis ir atsidės šeimai.

Tačiau prieš tai jis suspės pirmą kartą padainuoti lietuviams, nemažai kurių visą šią savaitę atakavo socialinius tinklus ieškodami „atliekamo bilieto“.

„Gavome rekordinį skaičių prašymų patikrinti, ar bilietas yra galiojantis. Akivaizdu, kad nemažai bilietų perparduodami“, – pripažino koncerto rengėjai.

Gros ir švedės seserys

Prieš R.Williamso pasirodymą lietuviai išgirs švedų grupę „Baskery“ – ją „apšildyti“ savo pasirodymus pasirinko pats dainininkas.

Devynerius metus gyvuojančioje grupėje groja seserys Greta, Sunniva ir Stella Bondesson. Moterys savo muziką apibūdina kaip kantri ir pankroko stilių derinį, o tarp savo įkvėpėjų mini ir legendinę roko grupę „Led Zeppelin“.

Iki šiol surengtuose koncertuose R.Williamsas švedes į sceną kvietė ir savo pasirodymo metu – kartu atlikti dainos „The Road To Mandalay“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.