Po lrytas.lt straipsnio E. Dragūnui leista rengti šou Vilniuje

Ketvirtadienio rytą dienraštis „Lietuvos rytas“ ir portalas lrytas.lt pranešė, kodėl valdininkai neleidžia Egidijui Dragūnui surengti „Sel“ atsisveikinimo koncerto Vilniaus Kalnų parke.

Egidijaus Dragūno koncertas Vilniuje vis dėlto įvyks.<br>M.Patašiaus nuotr.
Egidijaus Dragūno koncertas Vilniuje vis dėlto įvyks.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 11:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:32 AM

Kalnų parką prižiūrinčios Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos vadovė Audronė Kasperavičienė teigė, kad pagal rezervato nuostatus, Kalnų parke gali vykti tik istorinio, etnografinio pobūdžio renginiai.

Tiesa, toje vietoje, kurioje šou nori rengti E.Dragūnas, birželio 11 dieną vyks kitas popmuzikos renginys – vienos dienos festivalis, kuriame dainuos garsi airių atlikėja Roisin Murphy.

Šį renginį sunku pavadinti istoriniu ar etnografiniu.

A.Kasperavičienė paaiškino, kad šiam renginiui gautas Kultūros ministerijos pritarimas. Tokie atvejai – išimtis.

Ir štai ketvirtadienio vakarą E.Dragūnas taip pat pateko į išimčių sąrašą – gavo Kultūros ministerijos pritarimą.

„Vakar kalbėjau apie tą vieną procentą, kad mums pavyks. Viskas atsitiko būtent taip. Jei turi nors vieną šansą, nenuleisk rankų ir kovok“, – džiaugėsi E.Dragūnas.

Ketvirtadienį jis gavo laišką iš Kultūros ministerijos, pasirašytą viceministro. Rašte pritariama „Sel“ pasirodymui Kalnų parke.

„Man džiugu, kad žmonės, valdantys mūsų šalį, supranta, kad žmonėms priklauso tai, kas jiems turi priklausyt. Džiugu suvokti, kad žmonės valdžioje šiomis dienomis keičiasi ir į postus ateina jauni, energingi, šviesūs ir mąstantys. Vilniaus Kalnų parkas daugelį metų buvo uždarytas, jame niekas nevyko. Mano žiniomis, ministerija teiks svarstyti įstatymo pataisą, kad šiame parke galėtų vykti renginiai. Aš džiaugiuosi bent šiek tiek prisidėjęs prie to“, – teigė E.Dragūnas.

Nuo penktadienio Egidijus jau žadėjo pradėti prekybą bilietais į rugsėjo 4 dieną vyksiantį atsisveikinimo koncertą.

„Norėčiau, kad galėtų ateiti visi, net ir tie, kas turi didelę šeimą. Todėl bilietų kainas padariau maksimaliai mažas. Penktadienį pirmas tūkstantis bilietų – tik po 9 eurus“, – žadėjo E.Dragūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.