V. Baumila ir M. Linkytė Rygoje susipažino su konkurentais

Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės pasirengimas „Eurovizijos“ konkursui įsibėgėja. Penktadienį dainininkai lankosi Rygoje, kur rengiamas specialus šio konkurso dalyvių koncertas.

V.Baumila ir M.Linkytė susibičiuliavo su „Eurovizijoje“ dalyvausiančiais britais „Electro Velvet“.<br>M.Tylos nuotr.
V.Baumila ir M.Linkytė susibičiuliavo su „Eurovizijoje“ dalyvausiančiais britais „Electro Velvet“.<br>M.Tylos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 10, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:10 AM

Prieš „Euroviziją“, kuri rengiama gegužę, kasmet vyksta renginiai, kuriuose įvairių šalių dainininkai prisistato konkurso gerbėjams.

Geriausiai žinomi – „eurovizininkų“ koncertai Amsterdame ir Londone. Šįmet tokį koncertą pabandė surengti ir latviai. Rygos klube „Palladium“ penktadienio vakarą koncertuos keletas ankstesnių „Eurovizijos“ sezonų žvaigždžių. Pavyzdžiui, Baltijos šalyse pamėgęs lankytis 2009-ųjų konkurso laimėtojas Alexanderis Rybakas, 2011-aisiais Azerbaidžanui pergalę pelnęs Eldaras Gasimovas, 2002-ųjų konkurso laimėtoja latvė Marija Naumova, 2013-aisiais konkurse trečiąją vietą užėmusi ukrainietė Zlata Ognevič.

Šįmet konkurse dalyvausiančius atlikėjus prisivilioti į Rygą buvo nelengva. Kitaip nei koncerte Amsterdame, kuriame Vaidas ir Monika pasirodys kitą savaitę, Latvijos sostinėje nesusirinko daug „Eurovizijos“ dalyvių.

„Yra atlikėjai iš Moldovos, Gruzijos, Didžiosios Britanijos, dar keleto šalių. Žinoma, ir iš Latvijos. Nedaug, bet tai normalu – renginys vyksta pirmą kartą, jam dar reikia užsitarnauti vardą.

Nuo Lietuvos – netoli, todėl Vaidui ir Monikai čia dalyvauti logiška. Prieš koncertą surengta spaudos konferencija – nemažai žurnalistų, mūsiškiai čia sulaukė daug dėmesio“, – sakė Rygoje su atlikėjais viešintis prodiuseris Martynas Tyla.

Didžiajai Britanijai, kaip ir Lietuvai, „Eurovizijoje“ šįmet atstovaus vaikino ir merginos duetas – grupė „Electro Velvet“. Į renginį susirinkę fotografai stengėsi lietuvių ir britų duetus įamžinti kartu.

Būsimieji konkurentai vieni kitiems palinkėjo sėkmės – nors jų keliai susikirs tik tada, jei Lietuvos atstovai pateks į gegužės 23-ąją Vienoje vyksiantį „Eurovizijos“ finalą. Britų dainininkai tradiciškai į jį keliauja be kovos pusfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.