Muzikos žvaigždės triukšmingai šventė klubo „Tamsta“ jubiliejų

Dešimtą dieną – dešimtas gimtadienis. Penktadienio vakarą daugybė Lietuvos muzikantų su šventine nuotaika žingsniavo į Vilniaus klubą „Tamsta“. Viena jų labiausiai pamėgtų sostinės gyvos muzikos vietų paminėjo įkūrimo dešimtmetį.

„Saulės kliošo“ dainininkė Justė Starinskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Saulės kliošo“ dainininkė Justė Starinskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 2:16 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:25 AM

Šūkį „Muzika prasideda čia“ pasirinkęs klubas per dešimt metų surengė gausybę Lietuvos ir užsienio koncertų, tai vieta, kurią savo jaukiems pasirodymams renkasi Andrius Mamontovas, „Antis“ ir kitos mūsų šalies muzikos žvaigždės.

Vilniuje vyksta daugybė renginių, tačiau klubas išlaikė savo auditoriją. Kiekvieną savaitę jame vyksta keletas gyvos muzikos koncertų, keletą vasarų žiūrovus džiugino ir „Tamsta“ rengiamas muzikos festivalis (pernai, tiesa, nutilęs ir bent jau kol kas neatgaivintas).

Todėl jubiliejus, kaip pridera, pažymėtas su didele banga muzikos. Visi bilietai buvo išgraibstyti niš anksto. Dešimtmečio proga įgyvendinta sena klubo įkūrėjų svajonė – scenoje grojo „Tamsta“ orkestras, suburtas iš keliolikos gerai žinomų džiazo muzikantų.

Sveikinti klubo į sceną kilo ir eilė žinomų atlikėjų. Įžangos kalbą pasakius vakaro vedėjui (ir grupės „Saulės kliošas“ lyderiui) Laurynui Šarkinui, savo dainas klubui dovanojo Giedrė Kilčiauskienė, Šorena, Monika Liu, grupių „Soul Moustache“, „Skamp“, „Freaks On Floor“, „Liūdni slibinai“, „Poliarizuoti stiklai“, „Ministry Of Echology“ nariai ir kiti.

Sveikinimai, juokas ir muzika klube netilo iki paryčių. Dar vienus gyvavimo metus „Tamsta“ pradės su daug muzikinių malonumų – dar šį mėnesį klube savo naujus albumus pristatys grupė „Siela“ ir džiazo muzikantas Domas Aleksa, toliau vyks jaunų atlikėjų konkursas „Garažas“, vyks daug kitų koncertų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.