Edgaras Lubys: „Nė vienos dainos nesu parašęs girtas“

„Ne ten pataikiau“, – apie konkursą „Chorų karai“ sakė E.Lubys.<br>T.Bauro nuotr.
„Ne ten pataikiau“, – apie konkursą „Chorų karai“ sakė E.Lubys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Apr 12, 2015, 10:51 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:21 AM

Edgaras Lubys (31 m.) nevalgo mėsos, anksti gulasi miegoti ir mėgsta bėgioti ilgas distancijas. Pastarąjį pusmetį jis bėgo kitokį maratoną: dalyvavo keturiuose televizijos projektuose, įrašė albumą, kuris pasirodė šią savaitę, augina dukrą ir leidosi į gastroles per Lietuvą.

Prieš dvejus metus dainininkas atrodė pametęs karjeros kompasą: atsikratęs Amberlife’o slapyvardžio subūrė grupę „Feral“, bet jai neišpopuliarėjus dingo iš TV ir radijo eterio, rengė nedaug koncertų.

Dabar – viskas priešingai. Naujas albumas „Tu – dalis manęs“ – pirmasis, kurį Edgaras pasirašė vardu ir pavarde. Beveik visos jo dainos – lietuviškos. O televizijoje dainininko šį sezoną tiek, kad turėtų būti keista ir jam pačiam.

„Galbūt pagaliau tiesiog nustojau maivytis ir grįžau prie to, ką moku geriausiai, kas arčiausiai širdies. Melodingų, romantiškų poproko dainų“, – šyptelėjo daugiau nei dešimtmetį žinomas dainininkas.

Buvo laikotarpis, kai E.Lubiui televizijos laidų kūrėjai nebeskambino.

„Kelis sykius išgirdo „ne“ ir nieko nebesiūlė. Taip jau būna. Keletas prodiuserių kuria visas populiariausias laidas.

Tačiau praėjusią vasarą mane pabandė pakviesti į LRT televizijos „Auksinį balsą“. Sutikau ir dabar galiu pasakyti, kad ir televizijoje galima išlikti savimi, niekam nepataikauti, nors tai ir sunku. Anksčiau tuo netikėjau“, – prisipažino E.Lubys.

„Auksiniame balse“ jis buvo įvardytas kaip vienas sezono atradimų – greta laimėtojos Aistės Lasytės.

Vėliau Edgarą kviesdami koncertuoti klubai afišose rašė „Edgaras Lubys – Auksinis balsas“, bet tai dainininko neliūdina.

„Tame konkurse jaučiausi kaip žuvis vandenyje. Puikiai susiklostė – prodiuseriai man leido daryti viską, ką noriu. Turbūt netikėjo mano galimybėmis ką nors pasiekti, turėjau užpildyti eterio laiką, ir tiek. Bet aš nuėjau iki finalo“, – kvatojosi Edgaras.

Apie „Eurovizijos“ atranką, kurioje nepateko į lyderių trejetuką, jis kalba atsargiau. Albume „Tu – dalis manęs“ yra lietuviška ir angliška dainos „Karnavalas baigės“ versijos. Edgaras neabejoja, kad ji būtų gerai skambėjusi ir didžiausiame Europos dainų konkurse.

Jo pasirodymas baigėsi susikirtimu su komisija ir neslepiama neviltimi.

„Tai, kas ten vyko, man ne prie širdies. Viduje buvo noras parodyti savo dainą. Beje, sutapimas – atrankoje likau ketvirtas. 2004-aisiais irgi buvau ketvirtas, tada į konkursą taip pat iškeliavo duetas – Linas ir Simona. Prakeikta karma.

Atrankoje daugiau nedalyvausiu, nebent keisis sistema. Jei bus galimybė tiesiog padainuoti savo dainą, gal dar ir bandysiu.

Tas tempas, kai kiekvieną savaitę reikia repetuoti naują kūrinį, išsunkia. Arba eini iki galo, arba perdegi. Aš tikriausiai perdegiau, akivaizdžiai parodžiau, kad man netinka sistema. Nepatinka – eik lauk, taip man ir nutiko“, – pasakojo Edgaras.

Visai neseniai jis vėl iškrito – šįkart iš TV3 konkurso „Chorų karai“, kuriame dalyvavo su Klaipėdos merginų Gintariniu choru. Projekte Edgaras nespėjo nė kojų apšilti, bet šįkart nuoskaudų nebuvo.

Merginos truputį liūdėjo, bet sutiko su Edgaru – ir choras, ir jo žvaigždė pajuto, kad tiesiog ne ten pataikė.

„Prodiuseriams per pirmą laidą pasakiau, kad kažkas ne taip. Neradau savęs. Maniau, tiesiog dainuosime dainą, kuri mums patinka, ir tiek, bet ten daug šalutinių dalykų, kurių nenumačiau.

Atsirado visokių bendrų dainų su kitais dainininkais, turi prieš kamerą išsišiepti ir dainuoti „Nemylėjau tavęs“. Nesijaučiau gerai. Tai nereiškia, kad blogas projektas, jis tiesiog ne man. Daug triukšmo, „jomarko“. Gerai, kad iškritome“, – dėstė Edgaras.

Toliau tikriausiai turėtų būti pasirodymai „Šuolyje“ ir „Šok su manimi“, bet čia dainininkas brėžia brūkšnį ir žada, kad to tikrai neišvysime.

„Tiesiog nenoriu gadinti tų projektų, ten man ne vieta, nors pasiūlymą šokti turėjau. Nenoriu savęs visur kišti ir dalyti, reikia pasirinkti.

Dabar dar nusifilmavau LRT televizijos „Dainų dainoje“ – visai įdomu. Bet turbūt artimiausiu metu manęs eteryje bus mažiau“, – žadėjo E.Lubys.

Šiuo metu jis ir be filmavimų turi ką veikti. Artimiausias tikslas – kuo didesnį žiūrovų skaičių užkrėsti naujo albumo dainomis. Edgaras sako, kad jos labai tinka radijo eteriui, ir atrodo apimtas azarto, koks iš jo nesklido jau daug metų.

„Naujas startas? Galima sakyti ir taip. Į jį ėjau jau porą metų. Muzikantams būna pakilimų ir nuopuolių. Dabar jaučiuosi pagavęs savo bangą. Kita vertus, gerai jaučiausi ir tada, kai dingau iš akiračio. Buvau atsitraukęs, bet viduje – ramus.

Visą gyvenimą esu su muzika ir neketinu to keisti. Kitos specialybės tikriausiai niekada neturėsiu. Nebent prarasčiau kūrybos alkį, bet tikiuosi, kad to nebus“, – susimąstė E.Lubys.

Tai pirmas albumas, kurį jis įrašė būdamas laimingas sutuoktinis ir tėvas (su žmona TV laidų vedėja Živile Vaškyte-Lubiene Edgaras augina pusantrų metų dukterį Fridą).

Ar bent viena daina skirta jo šeimai?

„Kiekvienas savaip supranta. Žinoma, kai turi šeimą, daug kas keičiasi, įkvėpimas, tekstai – irgi. Bet juos veikia ir sveikas gyvenimo būdas, blaivybė, nors ir anksčiau nesu nė vienos dainos parašęs girtas.

Kuri daina labiausiai patinka žmonai? Aš nė nežinau. Jai įdomu, bet aš slapukas, grįžęs iš studijos nemėgstu pasakoti apie savo darbą“, – sakė Edgaras.

Albumo viršelis prekybos centruose, be abejonės, trauks žvilgsnius – pusė Edgaro veido jame kompiuteriu pasendinta keliais dešimtmečiais.

Kaip ir beveik viskas jo gyvenime, tai turi paaiškinimą.

„Visi greitai pasensime. Reikia skubėti gyventi, nes viskas praeis. Apie tai yra viena mano daina. Stengiuosi taip gyventi ir sekasi neblogai“, – nusijuokė dainininkas. E.Lubio daina iš naujojo albumo „Gyvenk“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.