Iš Prancūzijos grįžusi Šorena: „Tikiu, kad galiu dainuoti roką“

Atlikėja Šorena Džaniašvili ne tik aktyviai vykdo muzikinę veiklą Lietuvoje, bet ir atkakliai siekia sudominti tarptautines rinkas. Vienas geriausių būdų – lankytis pasaulinėse muzikos parodose, kuriose susirenka didžiausios muzikos agentūros, prodiuseriai.

Šorena nepraranda vilčių savo atliekama muzika sudominti užsieniečius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šorena nepraranda vilčių savo atliekama muzika sudominti užsieniečius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 13:21, atnaujinta 2018-01-06 23:11

Šorena ką tik grįžo iš jau ketvirtos tokios mugės. Ji vyko Prancūzijoje, Marselio mieste. „Babel Med Music“ yra orientuota į Prancūzijos rinką, o tai labai tinka Šorenai: „Supratau, kad Prancūzijoje gruziniška muzika labai tinkama. Džiaugiuosi, kad galėjau ją pristatyti būtent ten“.

Atlikėja džiaugiasi, kad ši mugė mažesnė, nei jau kelis sykius jos lankyta „Womex“. „Didelėse mugėse kartais net nespėji pamatyti žmonių, su kuriais nori susitikti. Čia viskas buvo paprasčiau – radome daugiau laiko pabendrauti, susipažinti, spėjau pamatyti daug daugiau pasirodymų ir koncertų“, – patirtimi džiaugėsi atlikėja.

Įprastai pasaulinės muzikos mugės vyksta tris dienas. „Babel Med Music“ nuo ryto iki vakaro visi dalyviai kviečiami į bendrą patalpą, kur savo stendus pasistato skirtingos šalys bei įrašų kompanijos, visą dieną vyksta susitikimai bei derybos. Vėliau skirtingose scenose vyksta atlikėjų koncertai.

„Kiekvienais metais atlikėjai kviečiami teikti paraiškas surengti koncertui, vėliau iš jų būna atrenkami tik patys geriausi, kurie pasirodo mugėje. Ten pasirodo tik itin profesionalūs atlikėjai, iš kurių pasisėmiau labai daug įkvėpimo, idėjų, pamačiau daug naujovių. Jaučiuosi atšviežinusi savo galvą“, – džiaugėsi Šorena.

Šiuo metu atlikėja dirba prie programos „Shorena ROCKS!“, paruoštos dirbant kartu su muzikos agentūra „Rootslive“. Programą atlikėja nuolat atnaujina, kad, kaip sako ji pati, nebūtų nuobodu nei klausytojams, nei Šorenai ir jos muzikantams.

„Pabandžiau ir man patinka to stiliaus muzika. Tikiu, kad galiu dainuoti roką“, – pasakoja atlikėja. Šorena pripažįsta, kad yra labai pastovi ir dabar bent pora metų gyvens būtent tokia muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.