Plokštelių parduotuvių diena bus švenčiama ir Lietuvoje

Balandžio 18-ąją švenčiama pasaulinė „Record Store Day“ (liet. – plokštelių parduotuvių diena) sostinės Rūdninkų knygyno iniciatyva minima ir Lietuvoje. Mūsų šalyje „Record Store Day“ vyks trečiąjį kartą, o pasaulyje ši tradicija gimė JAV 2007-aisiais ir netruko įtraukti ne tik muzikos verslo atstovus, bet susilaukė ir pačių muzikantų dėmesio.

Albumas „77“ pasirodys Plokštelių parduotuvių dieną.
Albumas „77“ pasirodys Plokštelių parduotuvių dieną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:11 PM

Kasmet būrys įvairių stilių grupių, nuo žinomiausių iki tik pradedančių, ruošia specialius leidinius, žymimus progine simbolika, kurių vėliau įsigyti tampa itin nelengva.

Šįmet trečiasis balandžio šeštadienis muzikos gurmanų bus sutiktas šventiškai: ypatingais leidiniais džiugins Brianas Eno, „Placebo“, „Sex Pistols“, „Ministry“ ir daugelis kitų, o „Metallica“ ir vėl perspjaus visus, oficialiai perleisdama savo kultinę „No Life ‘til Leather“ kasetę.

Labai džiugu, kad prie šio solidaus būrio prisijungia ir dvi gilias šaknis turinčios sunkiosios muzikos lietuviškos grupės, suvienijančios jėgas bendram proginiam leidiniui: tai „Dissimulation“ ir „Obtest“. Abi metalo grupės šia proga gerbėjams pristatys bendrą albumą „77“, išleistą vinilo ir kompaktinės plokštelės formatais. Be kita ko, tai yra ir pirmasis leidinys lietuviškos muzikos istorijoje, skirtas būtent šiai melomanams išskirtinei dienai, atitinkantis visus griežtus standartus.

Bendro „Dissimulation“ ir „Obtest“ albumo pristatymas vyks balandžio 18 d. 13 val. Rūdninkų knygyne. Albumą išleido sunkiosios muzikos leidykla „Ledo takas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?