Albumo apžvalga. „Deeper Upper“ „Ceremony“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 15, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:31 PM

Pernai vilniečių grupė „Deeper Upper" triumfavo tarptautiniame konkurse „EuroMusic“ Paryžiuje -- nurungusi 3000 konkurentų iš visos Europos. Kol kas prasiskinti kelią į užsienio rinką tai nepadėjo, o ir pats konkursas dabar atrodo kažkoks keistas, bet nuo to grupės kūryba netampa prastesnė. Antrasis šios ketveriukės minialbumas „Ceremony“ – ryškus žingsnis į priekį. Jei prieš porą metų išleistame debiutiniame darbe „Structures" trūko melodingumo ir įsimenančių priedainių, dabar šios problemos neliko.

Keičiasi ir grupės muzikinis veidas – iš niūrokų alternatyvių rokerių jie virto daug spalvingesne, elektroniniais garsais savo kūrybą gausiai aplaistančia grupe, kuri leidinio pristatymo konferencijoje apskritai kratėsi žodžio „rokas“.

Tai, žinoma, nereiškia, kad „Deeper Upper“ pradėjo skambėti kaip „Sel“ ar „Pet Shop Boys“. Gitaros niekur nedingo – tačiau jos įvilktos į elektroninius piešinius ir melodijas, kurias jau galima ir nesunkiai paniūniuoti. Ypač – vaizdo klipe jau įamžintos dainos „Unity“. Nors skambesys kiek primena senuosius „Bloc Party“ ar „The Killers“, o „paūbavimai“ priedainyje – atlikėją M83, tai galingas ir įsimenantis kūrinys.

Melancholijos šešėliai sugrįžta dainose „Golden Ratio“ (su ypač subtiliai išdailintu skambesiu) ir „CPR“, o palyginimai su niūriaisiais britais „Joy Division“ nenoromis išlenda dėl dainos „Enjoy This View“. Tačiau kone visose dainose sužavi didingas, daugiasluoksnis, su kiekviena perklausa kažką naujo atveriantis, kaskadomis į ausis besiveržiantis skambesys (už kurį grupė tikriausiai iš dalies turi būti dėkinga prie įrašų nagus prikišusiam „Rasabasa“ nariui Snorre Bergerudui). Muzika, esanti taip arti Londono ir Niujorko, kiek galbūt priartėjęs nėra nė vienas šįmet išleistas lietuvių įrašas.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Deeper Upper“ vaizdo klipas „Unity“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.