Skiriasi Ericos ir Jurgio Didžiulių scenos keliai

Namie bus kartu, tačiau scenoje – jau atskirai. Taip nutarė sutuoktiniai Jurgis ir Erica Didžiuliai, stabdantys grupės „The Ball & Chain“ veiklą.

E. ir J.Didžiuliai nutarė nebepainioti karjeros ir asmeninio gyvenimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E. ir J.Didžiuliai nutarė nebepainioti karjeros ir asmeninio gyvenimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Apr 15, 2015, 10:28 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:28 PM

2011 metais debiutavęs buvusio „InCulto“ lyderio Jurgio ir „Skamp“ vokalistės Ericos duetas nuveikė nemažai. Tais pačiais metais albumą išleidęs duetas rengė ypatingus koncertus kiek neįprastose vietose – pavyzdžiui, Vilniaus „Neringos“ restorane, kur nepigūs bilietai visada būdavo išgraibstomi.

Grupė koncertavo ir dideliuose Lietuvos festivaliuose, grojo Lenkijoje, Olandijoje, Rusijoje, Švedijoje ir kitose šalyse, praėjusiais metais laimėjo tarptautinių apdovanojimų „Independent Music Awards“ publikos prizą už geriausią vaizdo klipą.

Tačiau jau kurį laiką jos tvarkaraštyje – nė vieno viešo pasirodymo, Jurgis neseniai išleido solinį albumą „Intro/Extro“, o Erica taip pat turi daug su vyru nesusijusių planų.

Mynė kelius į užsienį

„Tiesiog supratome, kad mums geriau scenoje nebūti kartu. Manau, kad mes ir toliau kartu rašysime dainas, nes tai neblogai sekasi.

Tačiau kaip „The Ball & Chain“ jokių rimtų planų jau neturime“, – sakė J.Didžiulis.

Pernai duetas perėjo atranką į SXSW – svarbiausią pasaulyje talentų festivalį, kuris kasmet rengiamas JAV. Į šį renginį „The Ball & Chain“ neišvyko.

Viena priežasčių – tai nemaža investicija, o ieškoti rėmėjų duetui neatrodė teisinga.

Pernai vasarą duetas dalyvavo tarptautiniame konkurse Švedijos mieste Karlshamne – ten nenuskynė prizų, tačiau jau tada svarstė galimybę nutraukti „The Ball & Chain“ istoriją.

Darbas kėlė įtampą

„Kai ir dirbi, ir gyveni kartu, atsiranda įtampa. Dėl „The Ball & Chain“ mūsų šeima pernelyg dažnai būdavo dėmesio centre.

Kuo labiau populiarėjo grupė, tuo daugiau laiko kartu praleisdavome dirbdami. Nieko gero.

Mylime vienas kitą, jau pačioje grupės veiklos pradžioje pasakėme – jei tai kels problemų šeimai, į ringą mesime rankšluostį. Šeima svarbiau už sceną“, – kalbėjo E.Jennings-Didžiulis.

Grupė yra pažadėjusi surengti porą uždarų pasirodymų – jie vyks Italijoje. Ateityje „The Ball & Chain“ galbūt savo malonumui pagros kartą per metus – pavyzdžiui, prieš Kalėdas.

Vėl dainuos viena

„Jokių durų mes neužtrenkėme – mes juk esame šeima. Bet dabar „The Ball & Chain“ veiklą sustabdėme – bent jau artimiausiai ateičiai. Turime kitų įdomių idėjų“, – sakė Erica.

Šįmet ji ketina ne tik dainuoti su „Skamp“, bet ir kurti solinę programą.

Prieš 13 metų kalėdinių dainų albumą „Coming Home For Christmas“ išleidusi dainininkė pajuto norą atskirai nuo grupės įgyvendinti savo idėjas.

„Nekantrauju. Tai man – iššūkis“, – sakė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.