„Bliuzo naktų“ staigmena – padūkę suomiai „Steve‘n‘Seagulls“

„Steve‘n‘Seagulls“ garsėja ne tik keistomis garsių hitų versijomis, bet ir linksmu įvaizdžiu.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
„Steve‘n‘Seagulls“ garsėja ne tik keistomis garsių hitų versijomis, bet ir linksmu įvaizdžiu.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-21 11:09, atnaujinta 2018-01-06 07:42

Pernai festivalio „Bliuzo naktys“ organizatoriai pribloškė žinia apie bliuzuojančio aktoriaus Steveno Seagalo atvykimą į Varnius. Šiemet skelbiamas festivalio žvaigždės vardas taip pat verčia suklusti – liepos 3 d. festivalyje gros „Steve‘n‘Seagulls“.

„Steve‘n“Seagulls“ – tai penki pakvaišėliai suomiai, į „YouTube“ svetainę, o vėliau ir didžiausius Europos festivalius įsiveržę iš kaimo glūdumos.

Retas melomanas nėra girdėjęs apie šiuos vaikinus, kurie AC/DC, „Iron Maiden“, „Metallica“ ir kitą roko klasiką interpretuoja gnaibydami bandžas, mandolinas ar kontrabosus, talžydami fermos geležinius priekalus ir kitą perkusiją.

Svirne gimusios grupės nariai į savo vaizdo klipų filmavimą suvažiuoja žoliapjovėmis, traktoriais ar prie jų prikabintomis slidėmis.

Bravūriškos skrybėlės, juokingos kaimietiškos kepurės ar orios indėnų karūnos, derinamos su džinsiniais kombinezonais, pakvaišusį penketuką verčia sutikti su šypsena. Bet jie verti gausių ovacijų ne tik dėl įvaizdžio – tai, kaip ši grupė sugeba groti, prikausto dėmesį dar labiau nei jų šiaurietiškas humoras.

Kompanija aktyviai muzikuoja nuo 2011-ųjų, tačiau pasaulinei arenai suomiai lyg kūju sudavė 2014-ųjų vasarą, kai „YouTube“ svetainėje patalpino savąsias hitų „The Trooper“ ir „Thunderstruck“ versijas. Per porą savaičių sugeneravę milijonus peržiūrų, šiandien suomiai gali didžiuotis dar svaigesniais skaičiais – jų atlikta AC/DC kūrinio „Thunderstruck“ interpretacija jau siekia 11,5 milijonų peržūrų.

„Šis vaizdo įrašas tapo internetine sensacija, dabar šios jau nepasidalija festivaliai. „Steve‘n‘Seagulls“ nori ir Šiaurės Amerika, ir Europa, kompanija nuolat gastroliuoja po pasaulį, todėl juos labai sunku pagauti, bet mes labai pasistengėme dėl „bliuzų“ gerbėjų, – šypsodamasis sako „Bliuzo naktų“ organizatorius Algirdas Barniškis – Blėka, kartu užsimindamas, kad šių metų festivalio dalyvių sąrašas bus vienas geriausių per visą „Bliuzo naktų“ istoriją.

Greitai organizatoriai paskelbs keletą kitų įdomių svečių. Iš viso šiemet į festivalį suvažiuos 17 atlikėjų ir grupių iš skirtingų pasaulio kampelių. „Bliuzo naktų“ žvaigždės „Steve‘n‘Seagulls“ gros pirmąjį festivalio vakarą. Lietuviams suomiai galės pristatyti ne tik internetą užkariavusius hitus, bet ir savo naujausio albumo kūrinius. „Jūs turite tai pamatyti ir išgirsti patys. Bandža jus „užveš“, o akordeonas uždegs. Jūsų gyvenimas galbūt liks toks pats, bet nuotaika stipriai pagerės. Tad prilaikykite savo skrybėles ir sijonus!“ – sako „Steve’n’Seagulls“.

Festivalis „Bliuzo naktys 2015“ vyks liepos 3-4 dienomis Varniuose, prie Lūksto ežero. Bilietus platina „Tiketa“. Bilietai brangs balandžio 23 d., ketvirtadienį.

„Steve’n’Seagulls“ atliekamas AC/DC hitas „Thunderstruck“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.