Lietuvių didžėjus gros Nevados dykumoje

Lietuvos vardas jau šį savaitgalį visu garsu skambės kitoje Atlanto vandenyno pusėje. Iš Druskininkų kilęs elektroninės muzikos didžėjus ir prodiuseris Saulty, savo kūrybą pasauliui transliuojantis pavadinimu „Downtown Party Network“, pasirodymus surengs Meksikoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Lietuvis Saulty savo kūrybą pristato ir „Downtown Party Network“ pavadinimu.<br>G.Bernotaitės nuotr.
Lietuvis Saulty savo kūrybą pristato ir „Downtown Party Network“ pavadinimu.<br>G.Bernotaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:42 AM

Ekspertai sutaria, kad būtent elektroninės ir šokių muzikos kūrėjai yra sėkmingiausias Lietuvos scenos eksportas. Jokia išimtis ir projektas „Downtown Party Network“, dar 2008-aisiais debiutavęs Belgijos leidykloje „Eskimo“. Tuomet hitas „Days Like These“ skambėjo viso pasaulio šokių aikštelėse. Vėliau sekė virtinė kūrinių ir remiksų, pasirodžiusių įvairiose pasaulio įrašų kompanijose, taip pat ir lietuviškoje „Silence Music“ bei jos padalinyje „Best Kept Secret“.

2013-aisiais „Silence Music“ išleido „Downtown Party Network“ kartu su vokaliste Egle Sirvydyte įrašytą ir tokių kolegų kaip Mario Basanov remiksuotą kūrinį „Space Me Out“. Jis pateko ne į vieną solidų šokių muzikos „topą“, pavyzdžiui, „Resident Advisor" tinklalapyje. Visai neseniai savo „Space Me Out“ versiją „Silence Music“ jubiliejaus proga pristatė ir šokių muzikos mohikanas britas Ewanas Pearsonas.

Savo miniturą po Ameriką balandžio pabaigoje Saulty pradės Meksikos sostinėje, klube „The Mansion By Absinth“. Iškart po to „Downtown Party Network“ DJ setas suplanuotas Karibų jūros pakrantės kurorte Plaja del Karmen, klube „La Santanera“. Kelias dienas atsipūtęs lietuvis patrauks į JAV, kur prisijungs prie legendiniame festivalyje „Burning Man“ išgarsėjusios komandos „Robot Heart“.

Hipiška laisve alsuojančiais ir, atrodo, niekuomet nesibaigiančiais atviro oro vakarėliais su stambiausio kalibro šokių muzikos žvaigždėmis išgarsėję niujorkiečiai „Robot Heart“ pirmąjį gegužės savaitgalį Nevados dykumoje rengia debiutinį „nuosavą“ festivalį „Further Future“. Anot organizatorių, milžiniškose atvirose erdvėse muzikos ir gamtos sintezės pagalba bus projektuojamos ateities kultūros vizijos.

Projektas „Downtown Party Network“ plakate įrašytas su tokiais elektroninės muzikos atlikėjais kaip „The Orb“, Nosaj Thing, Damianas Lazarusas, Lone, Martyn, Tayloras McFerrinas ir daugelis kitų. Lietuvio pasirodymas vyks festivalio įkarštyje, šeštadienį leidžiantis saulei.

Vakarėliai Meksikoje ir Nevados dykumoje – tik didžėjaus vasaros sezono nuotykių pradžia. Gegužę net kelis kartus grosiantis savo „namų“ klube „Opium“ Saulty birželį keliaus šiek tiek ryčiau. „Downtown Party Network“ pasirodymai suplanuoti nedideliame, stilingame ir todėl visuomet sausakimšame garsaus rusų dizainerio bare – „Denis Simachev Bar“ Maskvoje bei viešbučio „W Hotel“ vasaros terasoje Sankt Peterburge.

„Downtown Party Network“ keliones paįvairins ir leidybinės naujienos. Jau balandžio pabaigoje pasirodys naujas lietuvio remiksas kultinio projekto „Thievery Corporation“ nario Robo Garza kūriniui. Vasarą britų kolektyvo „Above & Beyond“ leidykla „Anjunadeep“ išleis atnaujintą „Downtown Party Network“ hito „Space Me Out“ versiją, papildytą šviežiais remiksais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.