Paaiškėjo, kodėl lietuvių kilmės AC/DC būgnininkas buvo suimtas

Australijos roko grupės AC/DC būgnininkas Philas Ruddas pripažino savo kaltę. Vyras kaltinamas grasinęs nužudyti vieną iš savo darbuotojų, skelbia BBC.

„AC/DC“ būgnininkas Ph.Ruddas.<br>EPA-ELTA nuotr.
„AC/DC“ būgnininkas Ph.Ruddas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2015, 10:38 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:42 AM

Teismo duomenimis, nusivylęs solinio albumo pardavimais, Ph.Ruddas paprašė, kad jo buvęs darbuotojas būtų „pašalintas“. Pradžioje atlikėjas kaltinimus atmetė, bet vėliau kaltę pripažino. Vyras taip pat pripažino neteisėtai laikęs kanapių ir metamfetamino. Kol kas kaltinimas dėl grasinimo nužudyti buvo atmestas dėl įrodymų trūkumo.

Lietuvių kilmės Ph.Ruddas buvo sulaikytas pernai lapkritį, tačiau vėliau paleistas už užstatą.

Pasirodžius soliniam albumui, atlikėjas nusivylė jo pardavimais ir atleido visą būrį darbuotojų. Po mėnesio jis paskambino bendrininkui ir paprašė vieną asmenį „pašalinti“. Už tokią paslaugą jis pasiūlė 153 tūkstančius eurų, motociklą, vieną iš savo automobilių arba namą. Tada būgnininkas paskambino aukai ir jam pagrasino mirtimi.

Ph.Ruddo advokatas tikino, kad tai tebuvo piktas telefoninis skambutis.

Už grasinimą mirtimi 60-ties Ph.Ruddui gresia septyneri metai kalėjimo. Už kanapių laikymą – trijų, o už metamfetamino – šešių mėnesių bausmė. Iki kito teismo posėdžio birželį vyras paleistas už užstatą.

AC/DC šiais metais rengia pasaulines gastroles, kurių metu liepą gros ir Varšuvoje. Tačiau Ph.Ruddas su jais nekoncertuos – prisidirbusio būgnininko vietą užėmė kitas muzikantas Chrisas Slade'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.