Premjera: po „Keymono“ narių išsiskyrimo – nauja grupės daina

„Keymono“ nariai (iš kairės) A.Rimeikis, D.Starinskaitė ir A.Mačiulskas šįmet tikisi išleisti naują albumą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
„Keymono“ nariai (iš kairės) A.Rimeikis, D.Starinskaitė ir A.Mačiulskas šįmet tikisi išleisti naują albumą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 23, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:14 AM

Žinoma Lietuvos grupė „Keymono“ šiandien lrytas.lt skaitytojams pristato naują dainą „Morning“. Nuo ankstesnio ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje įvertintos grupės įrašo praėjo trylika mėnesių. Kur ji buvo dingusi?

„Iš tiesų – niekur. Koncertavome, kūrėme naujas dainas. Esame perfekcionistai, labai greitai kurti mums neišeina.

Bet yra ir dar viena priežastis. Jokia paslaptis, kad su grupės vokaliste Daiva Starinskaite daug metų buvome pora. Dabar taip nebėra. Tai, kad išsiskyrėme, turbūt natūraliai įtakojo pauzę grupės karjeroje.

Ne dėl to, kad bendrauti būtų labai skaudu, bet tiesiog savaime kuriam laikui šiek tiek atitolome. Bet dabar vėl daug dirbame kartu“, – sakė „Keymono“ narys Alvydas Mačiulskas.

Iki šiol paskutinis „Keymono“ albumas „Synthezatorium“ pasirodė prieš ketverius metus. Tada grupė dar vadinosi „Brassbastardz“.

Po to grupė pelnė „People's Music Awards“ ir „Online Music Awards“ apdovanojimus, nemažai koncertavo užsienyje, tačiau pastaruosius porą metų buvo pritilusi.

Pernai kovą buvo išleista daina „Run Boy“, tačiau po to naujo kūrinio gerbėjams teko laukti ilgiau nei metus.

Užtat netrukus „Keymono“ surengs keletą koncertų Lietuvos miestuose, ruošiasi susukti vaizdo klipą, o dar šią vasarą ar rudens pradžioje išleisti minialbumą.

„Galbūt to nesimato viešoje erdvėje, bet mes šiuo metu labai daug dirbame. Daina „Morning“ yra lyg naujo albumo įžanga.

Kūrinys – apie tai, kaip smagu ryte pabudus suprasti, jog gali džiaugtis gyvenimu. Šviesi, optimistinė daina“, – sakė A.Mačiulskas.

Jis ir kitas grupės instrumentininkas Aurimas Rimeikis gyvena Lietuvoje, o būgnininkas Marijus Aleksa ir vokalistė D.Starinskaitė – Londone.

Vienu metu visi grupės nariai ketino apsigyventi Didžiosios Britanijos sostinėje, tačiau įsitikino, kad gyvenimas skirtingose šalyse netrukdo „Keymono“ veiklai.

Dar šią vasarą grupė ketina koncertuoti keliose užsienio šalyse, o pagrindiniu savo tikslu ir toliau laiko tarptautinę karjerą.

„Pats ilgai gyvenau Londone ir šį tą supratau. Nėra taip, kad jei ten nuolat suksiesi, bandysi kažkur pagroti, tave iškart pastebės ir karjera įsibėgės. Reikia turėti ne tik stiprų tikėjimą savo muziką, bet ir jos viešinimo planus, strategiją.

Kita vertus, reikia ieškoti savo originalaus skambesio. Lietuvoje gyvenantys muzikantai dažnai galvoja taip – jei jų muzika skambės kaip Rihannos, tai ir jie patys bus garsūs kaip ji. Nieko panašaus. Mes ieškome savo skambesio – eklektiško, kažko per vidurį tarp džiazo, soulo ir elektronikos. Leidžiame sau būti savimi ir nesiorientuoti į stereotipus“, – sakė A.Mačiulskas.

Iš pradžių minialbumą, o po to – ir visą albumą išleisti ketinanti grupė užsimena, kad joje bus bendrų kūrinių su kitais žinomais atlikėjais.

„Ir mes su daug kuo norime bendradarbiauti, ir su mumis nori. Bet kol kas viskas dar tiksliai nesutarta, todėl nesinori pasakoti“, – nusijuokė Alvydas.

Naujoji „Keymono“ daina „Morning“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.