„X Faktoriaus“ atradimas „Benjamins“ atgaivino žymaus dueto hitą

Grupę „Benjamins“ išgarsino TV projektas „X Faktorius“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupę „Benjamins“ išgarsino TV projektas „X Faktorius“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:35 PM

TV projekto „X Faktorius“ finalininkai, jaunosios publikos numylėtiniai, vaikinų grupė „Benjamins“ žengia tvirtą žingsnį Lietuvos muzikos pasaulyje ir pristato savąją „Naktinių personų“ hito „Kaltas ruduo“ versiją.

Jauniausias grupės narys Lukas mano, jog šis kūrinys itin tinkamas muzikinei veiklai pradėti: „Vaikai niekada nemeluoja. Mes jiems patikome projekto metu, patinkame ir dabar, todėl tikime, kad mūsų grupę turėtų pamėgti ir vyresnieji, o daina „Kaltas ruduo“ yra geras žingsnis platesnės auditorijos link“.

Projekte „Chorų karai“ susipažinęs trejetukas dainą pasirinko neatsitiktinai, kiekvienas joje įžvelgia kažką artimo sau. „Draugai klausia, kodėl mes paleidžiame „Kaltą rudenį“ būtent pavasario viduryje, juk jau vasara ne už kalnų, tačiau mes tikime, jog nėra svarbu, kada daina paleidžiama, svarbiausia, kad jos klausytų tada, kai to reikia ir norisi“, – sako psichologijos studijas kremtantis Žygimantas.

Nors narių amžiaus skirtumas ir nėra mažas, užsidarius įrašų studijoje jų požiūriai sutampa ir dainų skambesio po darbų ir mokslų vaikinai mielai ieško visi kartu. „Mes nesivaikome pigių sprendimų ir nematome prasmės leisti dainų it koks fabrikas. Geriau studijoje praleisime daugiau laiko, bet išleisime ar perdirbsime tokią dainą, kurios patys galėsime pasiklausyti.

Dar „X Faktoriaus“ projekto metu pastebėjau kūrybinį Luko potencialą. Pasitarę su Žygiu nusprendėme Luką prikalbinti realizuoti savo talentą, o jo kūrybos vaisių išgirsite jau visai netrukus“, – apie artėjančią naują dainą prasitarė Donatas, kuris šiuo metu dirba brokeriu nekilnojamojo turto agentūroje.

Juokaudamas jis priduria: „Ateityje būtų visai smagu dirbti Luko vadybininku, o šiuo metu su trumpais nuklydimais meno link pardavinėju nekilnojamą turtą. Tačiau parduoti butą irgi menas, argi ne taip?“

Dainai apipavidalinti grupė sugalvojo ir netradicinę fotosesiją. „Tokia fotosesijos mintis mums kilo be ilgų ieškojimų. Žinojome, kad nesinori rimtos dainos „piešti“ vien tik saldžiomis spalvomis, todėl pasirinkome saldumą, suderintą su dainos kontekstu. Užklijuotas burnas galime interpretuoti įvairiai, tačiau mes vaizduojame žmogaus ribas – kai norisi išsakyti, išrėkti viską, kas tavo galvoje, bet dažnai to padaryti neįmanoma dėl tam tikrų vidinių ar aplinkinių prieštaravimų“, – mintimis dalijasi Lukas.

„Pasisėmę kūrybinio įkvėpimo iš „Naktinių personų“, toliau žingsnius su sava kūryba dėsime patys ir kas žino, galbūt mūsų dainas vieną dieną atliks naujai susikūrusi vaikinų grupė?“ – ateities svajonėmis dalijasi Donatas.

Kol naujos dainos gimsta scenos naujokų galvose, kviečiame susipažinti su naujai suskambusiu „Naktinių personų“ hitu – „Kaltas ruduo“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.