Vilniuje surengta E.Lubio gastrolių pabaiga mėgavosi ir jo žmona

„Kiekvienam žiūrovui, noriu duoti geriausia, ką galiu“, – prieš koncertą Vilniuje kalbėjo dainininkas Edgaras Lubys. Ketvirtadienio vakarą dainininkas pažadus tesėjo sostinės Teatro arenoje – koncerte, kuriuo baigė neseniai išleisto albumo „Tu – dalis manęs“ pristatymo turą per Lietuvą.

Atlikėjas ir publika dalijosi gera energija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atlikėjas ir publika dalijosi gera energija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 30, 2015, 9:37 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:38 AM

Naujasis albumas žymi pokyčius E.Lubio karjeroje. Tai – pirmasis jo diskas, pasirašytas tikruoju vardu, o ne ankstesniu Amberlife'o slapyvardžiu. Be to, pirmasis albumas, įrašytas tik lietuvių kalba (išskyrus papildomą kūrinį „Not Perfect“ – anglišką dainos „Karnavalas baigės“ versiją).

„Turbūt pagaliau nustojau maivytis ir pradėjau daryti tai, ką geriausiai moku. Rašyti paprastas, melodingas dainas“, – prieš šio albumo pasirodymą sakė E.Lubys, per pastaruosius keletą mėnesių spėjęs dalyvauti ir keliuose populiariuose TV konkursuose.

Dar prieš 12 metų debiutinį albumą išleidusiam atlikėjui šiandien tenka rungtis su tais pačiais iššūkiais, kurie laukia ir neseniai išgarsėjusių artistų. Konkurencija – didžiulė, ne tik su kitais atlikėjais, bet ir gerėjančių orų pagundomis. Tad rengti solinį koncertą didesnėje salėje yra rizikinga. Ypač – smarkiai išlepintame Vilniuje.

Pasiklausyti E.Lubio Vilniuje susirinko keli šimtai žmonių – pusė tribūnos vietų liko tuščios. Dainininko vadybininkas neslėpė, kad šis turas nebuvo pelningas, tačiau vadino jį investicija į ateitį.

Palaikyti vyro atėjo dainininko žmona – TV laidų vedėja Živilė Vaškytė-Lubienė, taip pat – jos kolega iš televizijos Paulius Skučas, TV prodiuseris Gediminas Jaunius, muzikos kūrėjas Arvydas Martinėnas-Vudis bei kiti pramogų pasaulio veikėjai.

Į sceną su keturių muzikantų grupe ir dviem pritariančiomis vokalistėmis žengęs E.Lubys šiandien yra ištikimas tam, kas jį ir atvedė į sceną. Lengvoms poproko dainoms, tarp kurių puikiai skambėjo jau koncerto pradžioje sugroti senieji hitai – daugiau nei dešimtmečio senumo „Whisper“ ir „Fly“.

„Tai – trankiausia daina mano naujame albume“, – pristatydamas kūrinį „Gali pajaust“, savo melancholišką muzikinę prigimtį tarsi priminė E.Lubys.

Po kelių minučių jis prisiminė ir patirtį muzikiniame LRT šou „Auksinis balsas“ – sudainavo britų atlikėjo Mikos hitą „Grace Kelly“, kurį plėšė ir šioje TV laidoje.

Tiesa, vėliau Edgaras atskleidė ir kitą savo pusę. „Dabar bus jo didenybė rokas“, – tai paskelbęs dainininkas užgrojo amerikiečio Chriso Isaako dainą „Wicked Game“, bet taip trankiai, kaip tai daro jo mėgstami suomiai HIM.

„Aš noriu jus visus apkabint“, – po vienos dainos prisipažino Edgaras. Koncertui įsibėgėjus, plojimai vis garsėjo, dainininkas nusimetė striukę, vakaras vis labiau priminė klasiokų susibūrimą, o pauzes tarp dainų užpildė vaikų klegėjimas – dalis žiūrovų atėjo su jais.

Bene daugiausia plojimų sulaukė daina „My Way“, su kuria prieš 12 metų E.Lubys žengė į didžiąją sceną. Prabėgus tiek laiko, ji vis dar skamba puikiai.

„Dabar išgirsite, kaip susikuria daina“, – trumpam atsisveikinęs su muzikantais, E.Lubys pagrojo „nuogus“, akustinius poros savo dainų variantus.

Netrukus jis prisiminė dar vieną savo muzikinį veidą – prieš porą metų suburtą trumpalaikį projektą „Feral“. Į sceną žengė dainininkė Giedrė Kilčiauskienė – duetas kartu padainavo „Feral“ dainą „Losing For Love“.

Tada nutiko dar keistesnis dalykas – pasigirdus disko ritmams, E.Lubys su muzikantais sugrojo „Daft Punk“ dainą „Get Lucky“. Nuo kėdžių darniai pakilę žiūrovai įsiūbavo tribūną.

„Būkime visi kaip vienas“, – koncertui artėjant prie pabaigos, žiūrovus ragino Edgaras.

Bent jau tie, kurie atėjo į šį koncertą, po kelių mėnesių tikriausiai mielai vėl grįžtų pasiklausyti šio dainininko. Ar Edgarui pavyks smarkiai padidinti klausytojų skaičių, spėlioti kol kas neverta. Bet pusantros valandos muzikos, kurią jis grojo ketvirtadienį, tikrai yra vertos daugiau ausų, nei jų buvo pustuštėje arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.