Beissoul ir Einius gros Prancūzijos festivalyje „Europavox“

Beissoul (nuotr.) ir Einius vis dažniau koncertuoja užsienyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beissoul (nuotr.) ir Einius vis dažniau koncertuoja užsienyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 4, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:56 AM

Pastarąjį pusmetį vis dažniau užsienyje koncertuojantis lietuvių Beissoul ir Einiaus duetas pabandys sužibėti dar vienoje tarptautinėje scenoje. Šio mėnesio pabaigoje atlikėjai koncertuos festivalyje „Europavox“, kuriame koncertuoja įdomiausi Europos šalių muzikantai.

Prieš mėnesį minialbumą „Chamillion“ išleidę atlikėjai jo pristatymo koncertus surengė keliuose Lietuvos miestuose. Elektroninę popmuziką grojantys artistai prieš tai daug laiko praleido Ukrainoje, kur jų muzika sulaukia vis daugiau ne tik melomanų, bet ir žiniasklaidos dėmesio.

Dainininko Beissoul ir prodiuserio Einiaus duetą dar prieš dvejus metus festivalyje „Vilnius Music Week“ pastebėjo Prancūzijoje rengiamo „Europavox“ atstovai. Susidomėjimas virto kvietimu koncertuoti festivalyje, kuris šįmet bus rengiamas dešimtąjį sykį. Į Prancūziją duetas vyks, padedant Lietuvos muzikos informacijos centrui („Music Lithuania“) ir asociacijai LATGA.

Pagrindinis nedideliame Klermono-Ferano mieste vykstančio festivalio tikslas – sudominti publiką ir iš daugelio šalių atvykstančius žurnalistus įdomiais Europos atlikėjais.

Festivalyje yra koncertavę Milesas Kane'as, „Villagers“, „The Hives“, Woodkidas, Richardas Hawley, Pete'as Doherty, „Bloc Party“, „Gus Gus“, Stromae ir daugelis kitų žinomų atlikėjų.

Šįmet festivalis vyks nuo gegužės 21 iki 25 dienos, pagrindinės jo žvaigždės – grupės „Placebo“, „Gojira“, „The Libertines“ narys Carlas Baratas, atlikėja Selah Sue. Beissoul ir Einius koncertuos paskutinę renginio dieną.

Ankstesniuose festivaliuose koncertavo Lietuvos atlikėjai Alina Orlova, „Keymono“, „Happyendless“, „Fusedmarc“, „Golden Parazyth“ ir kiti.

Beissoul ir Einiaus daina „Chamillion“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.