Conchita Wurst „Eurovizijoje“ dainuos su berniukų choru

Artėjant „Eurovizijos“ konkursui, kuris gegužės 19–23 d. vyks Vienoje, aiškėja vis daugiau šio renginio detalių.

Conchitai Wurst „Eurovizijos“ finale numatytas svarbus vaidmuo – pasirodymas su Vienos berniukų choru.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Conchitai Wurst „Eurovizijos“ finale numatytas svarbus vaidmuo – pasirodymas su Vienos berniukų choru.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 9:07 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:33 PM

Teisę rengti „Eurovizijos“ konkursą Austrijai pernai iškovojo Conchita Wurst. Barzdotos moters personažui svarbus vaidmuo teks ir šių metų „Eurovizijos“ finale, kuris gegužės 23-iąją vyks „Stadthalle“ arenoje.

Atskleista, kad įspūdingą vakarą, į kurį Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė gali patekti iš antrojo pusfinalio, pradės Vienos filharmonijos orkestras. Kartu su žymia smuikininke Lidia Baich jis atliks ištrauką iš dainos „Merci Cherie“, su kuria 1966 m. dainininkas Udo Jurgensas Austrijai pelnė pergalę „Eurovizijoje“.

Iš jų estafetę perims Conchita Wurst su reperiu Left Boy ir Austrijos radijo simfoniniu orkestru – visi kartu atliks šių metų „Eurovizijai“ sukurtą himną „Building Bridges“.

Kartu su Conchita pasirodys Vienos berniukų choras ir tarptautinis Austrijoje gyvenančių vaikų choras „Superar“. Iš viso šiame pasirodyme dalyvaus per 200 atlikėjų.

Skambant himnui, kaip ir ankstesniais metais, visi finalo dalyviai į sceną žengs virš žiūrovų minios nutiestu tiltu.

60-metį mininčio „Eurovizijos“ konkurso rengėjai pasistengė, kad visą miestą apimtų šventinė konkurso nuotaika.

Praėjusią savaitę oficialiai atidengtas suremontuotas tiltas, ant jo įrengtos lentelės su informacija apie visus „Eurovizijos“ laimėtojus. Jam suteiktas Populiarumo tilto pavadinimas.

Greta daugybės su „Eurovizija“ susijusių renginių, kurie vyks miesto centre įrengtame konkurso kaimelyje, gegužės 17-ąją bus surengtas specialus koncertas „Popmuzika susitinka su opera“. Jame su Vienos valstybinio operos teatro artistais dainuos ne tik Conchita Wurst, bet ir pasaulinė operos žvaigždė Placido Domingo.

„Eurovizija“, kuriai rengtis į Vieną V.Baumila ir M.Linkytė išvyks kitos savaitės pradžioje, bus sudėtingiausia TV transliacija per Austrijos televizijos istoriją.

Vien scenai įrengti panaudota maždaug 3500 tonų įvairių medžiagų. Sceną apšvies 1400 prožektorių, o jos gilumoje įrengtas net 315 kvadratinių metrų ploto ekranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.