Jaunimas dešimtą kartą dalyvavo festivalyje „Gražiausiu taku“

Kauno „Girstučio“ kultūros ir sporto centre šeštadienį vyko dešimtasis menų festivalis „Gražiausiu taku“. Jis subūrė dainą, šokį ir muziką mėgstančius vaikus ir jaunimą iš Lietuvos, Latvijos bei Lenkijos. Kaip ir ankstesniais metais, į per 300 dalyvių nutiestą gražiausią draugystės taką įsijungė talentingi jaunieji atlikėjai ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintys neįgalūs vaikai.

Kaune vykusiame festivalyje „Gražiausiu taku“ koncertavo per 300 vaikų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune vykusiame festivalyje „Gražiausiu taku“ koncertavo per 300 vaikų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 9, 2015, 8:02 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:55 AM

„Šis festivalis iš daugelio kitų išsiskiria tuo, kad jame su sveikais vaikais dalyvauja negalią turintys mažieji ir jaunimas. Šiemet šventėje pasirodė atlikėjai iš specialių ugdymo įstaigų“, – sakė renginio organizatorė Aleksandra Danutė Žiedelienė.

Projekto autorė, vadovė ir režisierė – profesionali smuikininkė Lijana Žiedelytė tvirtino, jog šiais metais renginys skirtas Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimui ir draugystei stiprinti.

Į šventę atvyko ne vienas kolektyvas iš Rygos, o garsus latvių kompozitorius Raimondas Paulas iš ekrano pasveikino visus festivalio dalyvius ir žiūrovus bei palinkėjo jiems kūrybinės sėkmės. Šiais metais paminėtas ir šio renginio organizatorės – vaikų muzikos studijos „Saulutė“, kuriai vadovauja A.D.Žiedelienė, penkiolikos metų jubiliejus.

„Labai smagu, kad keliauti gražiausiu kūrybos, pažinimo taku, susitikti, bendrauti su jaunaisiais atlikėjais ir žiūrovais sutiko žinomi dainininkai: Rūta Marozovaitė, Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Vaida Genytė, Stasys Liupkevičius, Vytautas Šiškauskas“, – sakė rengėja.

A.D. Žiedelienės teigimu, dalyvaujant įvairiuose kultūriniuose renginiuose ugdomas muzikinis, meninis, estetinis jaunimo skonis, įgaunami doroviniai asmenybės pagrindai.

Kolektyvų vadovams, mokytojams sudaroma galimybė pasidalinti patirtimi, įgyti naujų metodinių žinių ir kūrybiškai bendradarbiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.