V.Matačiūnaitės išpažintis: „Metai po „Eurovizijos“ buvo sunkūs“

„Vėl kuriu muziką ir darau tai su meile“, – prisipažino metus iš gerbėjų akiračio dingusi V.Matačiūnaitė.<br>T.Bauro nuotr.
„Vėl kuriu muziką ir darau tai su meile“, – prisipažino metus iš gerbėjų akiračio dingusi V.Matačiūnaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

2015-05-10 15:57, atnaujinta 2018-01-04 08:50

„Džiaugiuosi, kad neprasigėriau, nepradėjau vartoti narkotikų, nenusiritau į dugną, iš kurio negalėčiau pakilti“, – prisipažino Vilija Matačiūnaitė (28 m.).  Dabar dainininkė vėl šypsosi ir kuria dainas, bet kalbėdama su „TV antena“ neslėpė – metai po pasirodymo „Eurovizijoje“ buvo nelengvi.

Vienoje po poros savaičių įvyks 60-ojo „Eurovizijos“ konkurso finalas, kuriame, jei įveiks pusfinalio barjerą, pasirodys Lietuvos atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė.

Prieš metus su tokiomis pat viltimis į Kopenhagą vyko V.Matačiūnaitė. „Euroviziniai“ nuotykiai baigėsi pusfinalyje – į finalą jos daina „Attention“ nepateko.

Per dvylika prabėgusių mėnesių Vilija į sceną žengė tik keletą sykių – Vilniuje, Londone, Kipre. Pastarąjį kartą viešai dainavo prieš pusmetį. Jos nematyti TV eteryje, nors buvo laikas, kai Vilijos veidas ten šmėžavo nuolat.

„Buvo kvietimų į muzikinius projektus, bet atsisakiau. Gal man tiesiog reikėjo pertraukos. Be to, noriu kurti ką nors savo, o ten vėl reikėtų kitų dainas atlikti.

Niekas, išskyrus tėvus, iš manęs nieko nesitiki. Mama sakė, kad jai širdį spaudžia. Ragina mane šlagerius dainuoti, bet aš to jau pakankamai prisiragavusi.

Pernai išleidau albumą, siūliau porą dainų radijo stotims, bet jos nepriėmė. Ką padarysi. Nebesiūlau, nelendu į akis. Gal kitų dainos geresnės, nors man taip neatrodo. Yra internetas, jei žmonėms patiks, susiras dainas patys“, – svarstė Vilija.

Pernai po „Eurovizijos“ grįžusi į Lietuvą ji išspaudė šypseną spaudos konferencijoje, nors dabar jau nebeslepia – nesėkmė pusfinalyje buvo smūgis, po kurio atsigauti nepavyko ilgai.

Ir atėjusi pokalbio su „TV antena“, rodos, ji vis dar tramdė nuoskaudą. Pati jau pašnekesio pradžioje prasitarė, kad moka užsidėti kaukę. Nors po kelių minučių ėmė atrodyti, kad tos kaukės neliko. Šįkart Vilija – labai atvira.

Jai vis dar sunku klausytis dainos „Attention“, nors iki šiol mano, kad šis kūrinys buvo geras ir tinkamas „Eurovizijai“.

„Nebeprisimenu tos kritikos, kuri pasipylė po konkurso. Tiesiog ištryniau iš atminties. Sunkiau, kad pati save labai graužiau. Kai tau šimtą kartų pasako, kad esi kvailas ar blogas, patiki tuo.

Po konkurso porai savaičių išvykau iš Lietuvos, o paskui grįžau ir liūdėjau. Smarkiai ir ilgai. Iki metų pabaigos buvo tikrai blogai. Nemeluosiu – tai trenkė per pasitikėjimą savimi. Prieš pusmetį nebūčiau sutikusi nieko pasakoti. Sėdėjau namie, žiūrėjau filmus. Buvo sunku rasti motyvacijos atsikelti iš lovos ryte.

Galbūt aš tiesiog per daug tikėjausi iš „Eurovizijos“. Maniau, kad tai bus gyvenimo šuolis, karjeros tramplinas, o išėjo š... krūva.

Iki šiol nežinau, kokios naudos iš šio konkurso pasiėmiau. Tikiu likimu. Galbūt reikia palaukti dešimt metų, o tada paaiškės, kodėl taip turėjo nutikti“, – atsiduso Vilija.

Dabar ji nebenori knaisiotis po metų senumo įvykius ir spėlioti, ką „Eurovizijoje“ reikėjo daryti kitaip. Tačiau neslepia mananti, kad sceninis pasirodymo sprendimas nebuvo pats geriausias.

„Žinau, ką reikėjo daryti kitaip. Dariau klaidų, bet klaidų darė ir kiti žmonės, kurie buvo aplink mane. Pasidaviau kai kuriems neteisingiems sprendimams. Dėl įvaizdžio ant manęs galite varyti tiek, kiek norite, bet daina buvo gera. Tiek to, tai praeitis, apie kitus žmones blogai kalbėti nenoriu“, – numojo ranka Vilija.

Ar ateityje ji dar bandys jėgas „Eurovizijos“ atrankose? Tvirto atsakymo dainininkė neturi, nors jos gyvenimo draugas muzikos kūrėjas Viktoras Vaupšas ragina nenuleisti rankų ir dar pamėginti.

Dar daugiau – pasirodo, šįmet Vilija buvo sumaniusi pateikti paraišką Kipro atrankai į „Euroviziją“, tačiau pavėlavo.

Kodėl Kipras? Vilija mano, kad ši šalis dėl geopolitinės padėties turi daugiau galimybių „Eurovizijoje“ nei Lietuva.

„Netoli Graikija, Balkanų šalys, be to, tai buvusi britų kolonija. Ar nebijau, kad mane lietuviai vadintų išdavike? Tikrai ne, juk Lietuvai „Eurovizijoje“ jau atstovavau“, – nusišypsojo dainininkė.

Po „Eurovizijos“ ji kurį laiką ne tik nesilankė koncertuose, bet ir apskritai nesiklausė muzikos.

Šįmet kovą aplankiusi Berlyne gyvenančią seserį, nuėjo į JAV žvaigždės Katy Perry koncertą. Kaip pati sako, tiesiog norėjo vėl pajusti, kokia atmosfera tvyro dideliuose popmuzikos šou.

„Pažiūrėjau, bet manyje niekas nesukirbėjo. Pasvarsčiau, ar norėčiau pati būti tokioje didelėje scenoje. Nežinau. Ką turėčiau pasakyti žiūrovams? Nežinau. Ar neatsirado scenos baimė? Irgi nežinau.

Nesupraskite klaidingai – man svarbu, kad žmonės klausytųsi mano muzikos, bet scenoje ar per ausines namie – jokio skirtumo“, – prisipažino Vilija.

Renginiuose dabar ją sutiksi taip retai, kad net kai kurie seni pažįstami nustemba, jog dainininkė vis dar gyvena Lietuvoje. Ne vienas jai prisipažino kažkodėl manęs, kad ji šiuo metu yra Londone.

Po „Eurovizijos“ V.Matačiūnaitei buvo kilusi mintis ieškotis su muzika nesusijusio darbo, o gal ir išvykti į užsienį. Tai nebūtų pirmas sykis – anksčiau Vilija gyveno Didžiosios Britanijos sostinėje.

Neseniai ji pradėjo lankyti pianino pamokas, mokosi italų kalbos, sakė, kad mielai pasimokytų ir japonų – tiesiog dėl savęs.

Gyventi be nuolatinio darbo nelengva, tačiau Vilija nesuka dėl to galvos.

„Turiu santaupų, nesu išlaidi. Be to, ačiū Dievui, šioks toks autorinis honoraras už „Euroviziją“ kapsi. Neturiu vaikų, paskolų. Jei turėčiau, gal mąstyčiau kitaip.

Darbo ieškotis norėjau ne dėl pinigų, o dėl to, kad save realizuočiau. Dabar vėl kuriu muziką ir darau tai su meile“, – pasakojo dainininkė.

Šeima? Ne vienus metus su bendraminčiu V.Vaupšu draugaujanti Vilija jos vis dar nenori. Mergina sakė pernelyg vertinanti savo laisvę ir nepriklausomybę.

„Jaučiu artimųjų spaudimą, kad reikėtų susitupėti. Visai neseniai net nuolatinės sutarties su mobiliojo ryšio bendrove neturėjau.

Buvau viename vakarėlyje. Ponios atėjo išsipuošusios, o aš – su sportbačiais. Turiu aš tų suknelių, aukštakulnių, bet nenešioju.

Taip, turbūt esu labai nesubrendusi ir tuo džiaugiuosi. Jei būčiau subrendusi, nežinau, kaip tą laiką po „Eurovizijos“ būčiau ištvėrusi. Dabar, kai galvoje dar vėjai švilpia, man geriau“, – nusijuokė Vilija.

Prieš savaitę ji pristatė naują dainą „Go Go Go“. Netrukus bus ir daugiau kūrinių, o gal ir vaizdo klipas. Tik nėra jokių užsibrėžtų planų, tikslių datų. Vilija neturi vadybininko ir kol kas bando karjerą vairuoti pati.

Dainas jį rašo angliškai ir lietuviškai. Angliškai sekasi lengviau.

„Lietuviškų tekstai skamba kaip nesąmonės. Kai dainuoju angliškai, pati tai mažiau jaučiu.

Prieš metus maniau, kad „Eurovizija“ bus mano žingsnis nuo svetimų šlagerių prie savos kūrybos. Turiu to pažado laikytis.

Jei turėsiu gerą dainą, įdėsiu į internetą. „Eurovizijos“ atrankų nebelauksiu. Kartą jau laukiau, bet štai kas išėjo“, – nusijuokė Vilija.

Kalba vėl pasisuko apie didžiausią Europos dainų konkursą. Vilija kartais susitinka su pritariančiosiomis vokalistėmis ir šokėju Šarūnu Kirdeikiu, kurie jai talkino „Eurovizijos“ scenoje. Mergina sakė, kad ši komanda yra geriausias prisiminimas apie konkursą Kopenhagoje.

„Euroviziją“ laimėjusios Conchitos Wurst dainos „Rise Like A Phoenix“ ji taip ir nepamėgo. Užtat Italijos ir Vokietijos kūrinius prisimena iki šiol.

Ar Vilija žiūrės konkursą šįmet? Tikriausiai ne, kaip nežiūrėjo ir pernykščio finalo Kopenhagoje.

„Tai nėra mano mėgstamiausias konkursas. Turbūt įdėmiai jį stebėjau tik kartą, kai Belgrade dainavo Jeronimas Milius (buvęs Vilijos širdies draugas – Red.).

Jei visai atvirai, į „Eurovizijos“ atranką aš juk ėjau „ant durniaus“, tik paskui azartas ir noras atsirado“, – netikėtai prisipažino Vilija.

Ką ji patartų V.Baumilai ir M.Linkytei? Nieko. V.Matačiūnaitė įsitikinusi, kad lietuvių duetui tikrai nereikia jos patarimų.

„Jie į konkursą vyksta su žmonėmis, kurie su jais dirbo ir anksčiau. Dainą „This Time“ išgirdau tik po atrankos – skamba gerai, puikus sprendimas, kad jie dalyvaus dviese, o ne kuris nors vienas. Viskas turėtų būti gerai. Linkiu jiems sėkmės“, – nusišypsojo Vilija.

Naujausia V.Matačiūnaitės daina „Go Go Go“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.