Daugiausia dėmesio „Eurovizijoje“ – suomiams su Downo sindromu

Visiškai neaišku, kas šiais metais laimės „Euroviziją“, tačiau akivaizdu, kas labiausiai domina žiniasklaidą. Tai – suomiai „Pertti Kurikan Nimipäivät“ (PKN), kurių pasirodymas konkurse Vienoje bus išskirtinis net dėl kelių priežasčių.

PKN muzikantai – labiausiai žiniasklaidą dominanti „Eurovizijos“ grupė.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
PKN muzikantai – labiausiai žiniasklaidą dominanti „Eurovizijos“ grupė.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 15, 2015, 9:56 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 2:54 PM

Pankroko daina „Aina mun pitää“, kurią atliks suomiai, yra tik 1 minutės ir 25 sekundžių trukmės. Tai trumpiausias kūrinys konkurso, kuriame leidžiama atlikti dainas iki trijų minučių, istorijoje.

Paskelbus Suomijos atrankos laimėtojus, internete net pasklido juokeliai, kad suomiams bus leista savo dainą „Eurovizijoje“ atlikti du kartus iš eilės. Taip, žinoma, nebus. Ir dainos trukmė – ne pats įdomiausias faktas apie šią grupę.

Visi grupės nariai turi proto negalią, dalis jų – Downo sindromą. Kaip socialinis reiškinys grupė Europą sudomino dar prieš keletą metų, kai buvo sukurtas dokumentinis filmas apie šiuos muzikantus.

Dabar jie bandys užkariauti didžiausią Europos dainų konkursą. „Eurovizijos“ spaudos centre susirinkusių žurnalistų nuomonė vienareikšmė – suomiai tikrai pateks į finalą, bet nebūtinai dėl muzikos.

„Muzikos ten apskritai nėra. Aš pats užaugau su pankroko muzika, bet čia visai kas kita. Tai tiesiog prastas kūrinys. Bet negali nieko blogo sakyti apie šią grupę – vien dėl jų padėties. Tai dviprasmė situacija – įdomu, kaip į šį pasirodymą reaguos žiuri“, – svarstė britų žurnalistas Danielis Fay.

Penktadienį antrąją repeticiją Vienos „Stadthalle“ arenoje surengę suomiai dalyvavo spaudos konferencijoje, o po jos davė atskirus interviu įvairių šalių žurnalistams.

Neoficialiai kalbama, kad būtent su suomiais susitikti pageidavo daugiausia žiniasklaidos atstovų – visas interviu skirtas laikas buvo išdalytas dar prieš savaitę, daug žurnalistų taip ir negavo progos pabendrauti su šia grupe.

„Jie labai mėgsta dėmesį, daug šypsosi, tačiau būkime atviri – įdomių atsakymų iš jų negausi“, – apie susitikimą su grupe lrytas.lt pasakojo kolega iš Suomijos.

Užkulisiuose muzikantai laiką leidžia prie „Xbox“ žaidimų aparato, o laisvalaikį leidžia Vienos atrakcionų parke.

Suomiai prasitarė, kad kur kas baisiau jiems buvo važinėtis karuselėmis, o ne repetuoti „Eurovizijos“ scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.