Vilniaus Brodas kviečia į hipišką eiseną

Šį penktadienį, vidurdienį, Vilniaus Gedimino prospekte atgims legendinis Vilniaus Brodas. Vilniaus mokytojų namų drauge su Vytauto Kernagio fondu jau penktą kartą organizuojamas festivalis „Vilniaus Brodas gyvas 2015“ į sostinės gatves sugrąžins hipių dvasią.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 9:19 AM

Spalvinga laisvės ir kūrybos dvasia alsuojanti eisena simboliškai žygiuos nuo Katedros aikštės iki paminklinio V.Kernagio suoliuko Lukiškių aikštėje. „Hipiams“ pritars Salomėjos Nėries ir Simono Daukanto gimnazijų moksleiviai su diksilendu priešakyje,

Fondo vadovo Vytauto Kernagio teigimu, eisenoje dalyvauti kviečiami visi miestiečiai ir Vilniaus svečiai, norintys įsileisti į savo kasdienybę maištingą meninę dvasią, kuria prieš kelis dešimtmečius gyveno ne vienas vilnietis.

„Pakanka išsitraukti iš savo spintų gėlėtas sukneles ar vyriškus marškinius, platėjančias kelnes ir džinsus, batus ant platformos, susirišti plaukus gėlėta juostele ir prisijungti prie eisenos. Beje, neturėtų būti sunku sukurti tokį įvaizdį, nes šiemet „hipiška“ mada grįžta į mūsų garderobą“, – juokauju V.Kernagis.

Festivalio „Vilniaus Brodas gyvas 2015“ baigiamuoju akcentu taps koncertas „2 Maestro“, vyksiantis gegužės 22 d., 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncertas, kurio metu ekrane muzikuos V.Kernagis, ir savo muzikinę programą pristatys jo kūrybos bičiulis Andrius Kulikauskas, skirtas beprotiškai fantastiškam 64-ajam maestro gimtadieniui atminti. Planuojama, kad didelio gerbėjų susidomėjimo sulaukęs koncertas „2 Maestro“ bus pristatytas spalio mėnesį vyksiančiame tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“.

Vilniaus Brodas (dabartinis Vilniaus Gedimino prospektas) – daugeliui XX a. 7-8 dešimtmečiai žmonių asocijuojasi su laisva, anuometinių ideologinių štampų nevaržoma meniškos dvasios raiška, maištingu kultūriniu proveržiu, Lietuvos kultūros istorijai padovanojusiu tokias išskirtines asmenybes, kaip V.Kernagis, Algimantas Puipa, Algimantas Mikutėnas, Izolda Keidošiūtė, Nijolė Oželytė ir daugelį kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.